Fet og uren hud:

Slik sminker du fet og uren hud

- Ikke dekk over urenheter, flytt heller fokus, råder ekspert.

FET HUD: Det kan være vanskelig å sminke fet og uren hud. Heldigvis finnes det mange gode tips og triks der ute. FOTO: NTB Scanpix
FET HUD: Det kan være vanskelig å sminke fet og uren hud. Heldigvis finnes det mange gode tips og triks der ute. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Alle som er eller har vært plaget med fet hud har helt sikkert hørt regla om at man skal unngå sukker, la være å røre urenhetene og for all del ikke dekke dem med sminke - noe som dessverre er lettere sagt enn gjort.

Vi har derfor spurt ekspertene om hva man faktisk kan gjøre for å skjule, og kanskje til og med få bukt med, fet og uren hud. Her er deres tips.

- Hovedproblemet er ikke at man sminker seg, men at man ikke fjerner sminken på kvelden, sier Tove Eggen, som er makeupartist og lærer ved Tone Lise Akademiet, og understreker at sminken må vekk, da den kan tette porene og skape enda mer trøbbel. (Pssst! Sliter du med tørr hud?)

Ja, du kan sminke deg

Makeupartisten mener altså at du fint kan dekke fet hud med sminke, så lenge du er flink til å fjerne den før du legger deg.

Men husk: det er viktig å bruke riktige produkter når du sliter med fet og uren hud.

- Generelt bør du unngå «poretettende« ingredienser og velg gjerne mineralsminke, tipser hun.

LES OGSÅ: Triksene som skjuler store porer

Dette bør du se etter når du velger primer og foundation

Nå som vi har fått grønt lys på sminkefronten tar vi hudsminken step-by-step. Vi begynner med primer- er det noe spesielt vi bør tenke på her? Ifølge makeupartisten er konsistensen en sentral faktor: Jo tykkere den er (og jo mer du bruker) jo større er sannsynligheten for at du tetter porene dine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer