<strong>PIGMENTFLEKKER:</strong> Kommer som oftest som følge av soling. Derfor er det viktig å bruke høy nok faktor. Har du først fått flekkene, er det imidlertid fullt mulig å sminke dem mindre synlig. Tips til hvordan du får til dette får du i denne saken.  Foto: Pavel Lysenko - Fotolia
PIGMENTFLEKKER: Kommer som oftest som følge av soling. Derfor er det viktig å bruke høy nok faktor. Har du først fått flekkene, er det imidlertid fullt mulig å sminke dem mindre synlig. Tips til hvordan du får til dette får du i denne saken. Foto: Pavel Lysenko - Fotolia Vis mer

Mote

Slik sminker du vekk pigmentflekkene

Enkle knep gjør dem mindre synlige.

Publisert
Sist oppdatert

Du trenger absolutt ikke å være en solslikker for å oppleve at huden får stadig flere pigmentflekker – du vet, de brune flekkene som ser litt ut som forvokste fregner. 

Heldigvis finnes det løsninger som i alle fall kan redusere problemet, om ikke fjerne det helt.

KK.no har tidligere laget en stor oversikt over hvordan du kan bli kvitt pigmentflekkene, med produkter du kan bruke selv og behandlinger du kan få på en klinikk eller hos legen. 

LES OGSÅ: Slik fjerner du pigmentflekkene

Kommer med alderen

– Pigmentflekker er til irritasjon for mange, og de blir ofte mer synlig i sommerhalvåret når man får sol på flekkene, sier Ingrid Presttun Eide, som er både hudpleier og makeupartist, men nå jobber som daglig leder ved Art Complexion.

Flekkene forsterkes altså av sola, og det kan være et irritasjonsmoment for mange av oss. Særlig når de ekstra blir store og veldig tydelige.

Det er derfor viktig å bruke ekstra godt med solfaktor på disse områdene. Solkrem er også det beste måten å unngå utviklingen av pigmentflekker, selv om noen flekker kan skyldes hormoner, alder, bruk av ulike medikamenter og lignende faktorer.

– Det er viktig å alltid brukte faktor når man soler seg, men også ellers. Bruk gjerne dagkrem med solfaktor, eller en egen solkrem som er tilpasset huden i ansiktet. Husk at det også er UV-stråler på overskyede dager, sier Presttun Eide.

LES OGSÅ: Sorry, dette er ikke en pigmentflekk

Skjul dem med sminke

Selv om det kan være vanskelig å sminke bort pigmentflekkene, er det mulig, forklarer Presttun Eide.

– Ofte ender man opp med for mye dekk, og gjerne i feil fargetone. Det er lurt å velge en concealer med mye pigmenter slik at den har høy dekkevne.

Hun anbefaler deg å starte med en naturlig foundation i et tynt lag for å jevne ut hudtonen i ansiktet.

<strong>PIGMENTFLEKKER:</strong> Det er absolutt enklere å forebygge dem enn å fjerne dem, men selv når de har dukket opp, kan de skjules med sminke. Foto: Colourbox
PIGMENTFLEKKER: Det er absolutt enklere å forebygge dem enn å fjerne dem, men selv når de har dukket opp, kan de skjules med sminke. Foto: Colourbox Vis mer

– Da ser du fort hvor huden trenger ekstra dekk og hvor tydelig eventuelle pigmentflekker vises gjennom foundationen.

Bruk så en liten kost og påfør litt og litt concealer akkurat på pigmentflekken.

– Det kan være fint å «tappe» det på med fingeren slik at det ikke kommer veldig dekkende concealer i et stort område.

LES OGSÅ: Få perfekt supermodellhud

Prøv lag-på-lag-metoden

– Er flekkene svært tydelige, er det mulig å legge et veldig tynt lag med pudder mellom lagene av concealer slik at det sitter godt, sier Presttun Eide.

Hun anbefaler uansett å avslutte med pudder over concealeren. Da «setter» du det kremete produktet slik at det ikke sklir av huden om du skulle komme borti området i løpet av dagen.

– Det er lurt å prøve seg frem med ulike konsistenser slik at du ser hva som fungerer best på din hud.

<strong>CONCEALER:</strong> Påfør concealeren med en liten sminkekost for å få den mest mulig presis. Dus så ut produktet ved å presse det inn i huden med fingertuppen. Foto: Per Ervland
CONCEALER: Påfør concealeren med en liten sminkekost for å få den mest mulig presis. Dus så ut produktet ved å presse det inn i huden med fingertuppen. Foto: Per Ervland Vis mer

Om du ikke er fan av kremete eller flytende concealere, kan du absolutt bruke mineralpudder også. Ha da litt pudder på en liten kost og spray med en fuktspray mellom hvert lag du legger. Da dekker også pudderet godt. 

– Det er uansett lurt å gå over med en fuktspray på området som har fått ekstra dekk slik at huden ikke ser veldig mettet ut av produkt og pudder. En fuktspray kan være med på å få noe av hudfølelsen tilbake i området, forklarer makeupartisten. 

LES OGSÅ: Få perfekt sminket hud

<strong>DEKKEGRAD:</strong> Du trenger ikke å bruke en heldekkende foundation for å skjule pigmentflekkene. Litt concealer bare akkurat på flekkene holder faktisk. Foto: Thinkstock
DEKKEGRAD: Du trenger ikke å bruke en heldekkende foundation for å skjule pigmentflekkene. Litt concealer bare akkurat på flekkene holder faktisk. Foto: Thinkstock Vis mer

Du må ikke ta så hardt i

Hvis du foretrekker et mer naturlig utseende og ikke vil bruke foundation i det hele tatt, kan du fortsatt få jevnet ut hudtonen litt med en concealer.

Prøv en naturlig BB- eller CC-krem og litt concealer bare på pigmenteringene, foreslår Presttun Eide.

– På den måten utjevner du forskjellene, men får likevel en svært naturlig hud som ikke ser sminket ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer