Sminke

Slik sminker du voksen hud

Makeupartisten deler sine beste tips.

VOKSEN HUD: Eksperten deler sine beste tips til hvordan du kan sminke huden din. FOTO: NTB Scanpix
VOKSEN HUD: Eksperten deler sine beste tips til hvordan du kan sminke huden din. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du også merket at øyenskyggen har begynt å smitte av og at leppestiften ikke sitter som den skal lenger? Etter hvert som huden eldres mister den sin naturlige spenst og fuktighet, og dermed trenger den en annen type pleie og produkter enn det den gjorde tidligere. Robin Werner, som er makeupartist, forteller at det finnes mange gode tips når det kommer til hvordan du kan løse vanlige problemer som oppstår når man skal sminke voksen hud.

Nedenfor finner du en liste over de 14 vanligste spørsmålene han får av kvinner med voksen hud:

EKSPERTEN: Makeup-artist Robin Werner. FOTO: Scandinavian Cosmetics
EKSPERTEN: Makeup-artist Robin Werner. FOTO: Scandinavian Cosmetics Vis mer

1. Eyelineren min sklir ut

- Siden øyelokket ikke er like stramt lenger, sklir eyelineren lettere ut i de fine linjene rund øyet. Prøv å bruke en myk blyant som er lett å jobbe, slik at du får et mer naturlig uttrykk - og ikke den rette, markerte streken.

LES OGSÅ: 8 eyelineren som holder det de lover!

2. Øynene mine renner. Hvordan får jeg sminken til å sitte?

- Jeg anbefaler å bruke å en primer på øyelokket, under øyenskyggen, slik at sminken sitter der den skal. Dagens kremøyenskygger er helt topp, er lette å påføre og sitter som bare det.

- Bruk også en vannfast maskara uten fiber slik at du ikke risikerer at den drysser og irriterer øynene ytterligere. Unngå maskara på de nedre vippene. Dette gir et tungt uttrykk og kan også virke irriterende.

RENNENDE ØYNE: Dersom du har øyne som lett renner, anbefaler eksperten deg å legge en primer under øyenskyggen og gå for en vannfast maskara som ikke drysser. FOTO: NTB Scanpix
RENNENDE ØYNE: Dersom du har øyne som lett renner, anbefaler eksperten deg å legge en primer under øyenskyggen og gå for en vannfast maskara som ikke drysser. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

3. Øyenskyggen min smitter av og legger seg i foldene

- Med årene blir øyenlokkene mindre elastiske og fettet fra lokkene kan gjøre at øyenskyggen legger seg ujevnt utover dagen. Legg en primer under og velg en kremøyenskygge. Disse sitter godt, så du trenger ikke gå over med pudder av noe slag.

4. Globalen sitter ikke der den en gang gjorde. Hvordan markerer jeg den?

- Når du lukker det ene øyet og legger på en mørk skygge i globalen er det fort gjort å gjøre feil - det blir for mye eller synes ikke i det hele tatt. Begynn med å studere ansiktet ditt i speilet. Marker så med litt øyenskygge på kosten der du mener at globalen din burde være, og sjekk om det ser riktig ut. Fortsett så å påføre skygge til du synes det ser fint ut.

5. Leppene mine er tynne og fargeløse

- Kjøp en lipliner i en naturlig, nøytral nyanse og marker linjene rundt leppene dine med den. For å få en frisk, ungdommelig farge, påfør forsiktig litt leppestift i en rosa, varm nyanse og dus den ut med fingrene. Avslutt gjerne med en leppepomade over.

TYNNE LEPPER: En lipliner kan gi inntrykk av fyldigere lepper. Velg en i en naturlig nyanse. FOTO: NTB Scanpix
TYNNE LEPPER: En lipliner kan gi inntrykk av fyldigere lepper. Velg en i en naturlig nyanse. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

6. Leppestiften min blør utenfor leppene

- Bruk en lipliner for å stanse «blødningen». Test også en long lasting-leppestift som sitter hele dagen, uten å tørke ut leppene.

7. Jeg ser sur ut med leppestift

- Da bør du prøve en lysere nyanse! Mørke leppestifter forminske og kan gi et litt snurpete uttrykk, spesielt hvis leppene er tynne og har fine linjer som går nedover langs munnen.

LES OGSÅ: Stor test av røde leppestifter!

8. Hvordan får jeg en naturlig glød?

- Bruk en tynn, lett og fuktighetsgivende faoundation eller CC-cream. Gjerne med lysreflekterende egenskaper. Unngå å bruke faoundationer med ordet «matt» på. Husk å la huden trekke til seg fuktighetskremen din i noen minutter før du legger sminken. Hvis du synes en faoundation er litt for tykk, kan du prøve å blande den ut med litt fuktighetskrem.

- Før var det veldig populært å bruke produkter i pudderform, men disse fremhever tekstur og fine linjer - noe de fleste helst vil unngå. Så velg heller et tynt flytende produkt.

9. Hvordan velger jeg riktig farge på foundationen min?

- Jeg ville spurt personalet om hjelp. Dra til butikken usminket og la dem finne den riktige nyansen til din hud.

RIKTIG NYANSE: Å finne en foundation som matcher hudtonen din kan være vanskelig. Makeupartisten anbefaler deg å spørre personalet om hjelp dersom du er usikker. FOTO: NTB Scanpix
RIKTIG NYANSE: Å finne en foundation som matcher hudtonen din kan være vanskelig. Makeupartisten anbefaler deg å spørre personalet om hjelp dersom du er usikker. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

10. Hvordan sminker jeg øyenbrynene mine naturlig?

- Å fylle inn brynene gjør utrolig mye for ansiktet. Jeg vil anbefale deg å bruke en kombinasjon av en blyant og en skygge. Med en tynn blyant tegner du med små, lette streker formen og fyller inn der det er tynt. Legg en skygge i samme tone over for å få resultatet til å sitte og bli matt.

11. Hvordan fremhever jeg øyenfargen min?

- Tenk kontrastfarger! Til brune øyne er det superfint med en skygge i plomme, mens til blå øyne er det fint med en rustfarget øyenskygge.

ØYENSKYGGE: - Blå øyne kler rustfarger, mens brune øyne kler pommefarger, sier makeupartisten. FOTO: NTB Scanpix
ØYENSKYGGE: - Blå øyne kler rustfarger, mens brune øyne kler pommefarger, sier makeupartisten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

12. Hva er en primer og trenger jeg det?

- Det er en lett krem som påføres etter du har smurt deg med fuktighetskrem. Hovedfunksjonen til en primer er at den skal få sminken til å sitte bedre. Ulike primere har ulike funksjoner, så her må man velge etter behov - vil du jevne ut huden din, fargekorrigere den (hvis du for eksempel har noen røde partier eller pigmentflekker), eller tilføre enda mer fuktighet. Uansett er dette et veldig bra produkt som jeg anbefaler på det sterkeste.

13. Hva er best av kremrouge og pudderrouge?

- Jeg synes at kremprodukter legger seg veldig fint på voksen og ujevn hud. Pudderrouge gir ofte et tørrere og mer kakete inntrykk.

ROUGE: Mange bruker en rouge i pudderform, men ifølge makeupartisten bør kvinner med voksen hud heller gå for en kremvariant, da den legger seg mye finere på huden. FOTO: NTB Scanpix
ROUGE: Mange bruker en rouge i pudderform, men ifølge makeupartisten bør kvinner med voksen hud heller gå for en kremvariant, da den legger seg mye finere på huden. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

14. Sminken min føles nesten som en maske

- Har du prøvd å bruke en setting spray? Den sprayes over den ferdige sminken for å gi fukt, glød og hold. Den smelter rett og slett sminken inn i ansiktet og gir et naturlig uttrykk.

Til info: Denne saken er hentet fra Allas.se.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer