Hårtrend

Slik styler du McDonalds-luggen

– En enkel lugg å få til selv, sier frisøren om trendfrisyren.

HÅRTREND: McDonald's-luggen minner om den gule M-en i logoen til burgerkjeden, og har derfor fått det noe humoristiske navnet. FOTO: Skjermdump Instagram/@matildadjerf
HÅRTREND: McDonald's-luggen minner om den gule M-en i logoen til burgerkjeden, og har derfor fått det noe humoristiske navnet. FOTO: Skjermdump Instagram/@matildadjerf Vis mer
Publisert

Norske influensere som Anniken Jørgensen og Leah Behn har vært tidlig ute med trenden som nå florerer i motebildet. Tar vi turen innom TikTok, er det mange brukere som viser hvordan luggen skal styles, både med og uten hell.

Gardinluggen, eller curtain bangs, er ikke noe nytt da vi har sett flere og flere ta til seg trenden det siste året. Da KK intervjuet frisør Anniken Bergelien i desember, kunne hun fortelle at salongen opplevde økende etterspørsel av denne varianten.

Nå har mange tatt luggen et steg videre. McDonald's bangs er ifølge TikTok begrepet som brukes om gardinluggen som står oppover fra hodebunnen, og dermed former luggen som den kjente, gule M-en i McDonald's-logoen.

Ettersom TikTok-brukere ikke alltid lykkes med forsøkene sine på å forme luggen som den gule M-en, har vi tatt kontakt med to som sitter på gode råd.

Frisør ved Rock Hair by Tango, Anniken Bergelien, bekrefter at det er stor etterspørsel på denne type lugg – og det er noe alle kan få til.

Slik får du volumet

Bergelien sier til KK at de gjør mye av disse luggene i salongen denne våren og det er også en styling som er enkel og gjennomførbar for de fleste.

– Det enkleste er å bruke en stor hårrull eller en fønbørste for å rulle håret bakover. Da får du det løftet fra hodebunnen, sier hun engasjert.

– Du finner luggen, ruller den bakover på rullen eller fønbørsten, og når luggen er tørr og du slipper den løs, så får du både volumet og løftet bakover, men du får også den vippen på sidene.

Bergelien sier at du kan bruke en vanlig rundbørste og føne luggen bakover, men det kan bli veldig tungt.

Hun anbefaler å bruke en stor hårrull som du sover med over natten, eller føner på, men du kan også bruke en fønbørste. Fordelen med en fønbørste er den også kan brukes på tørt hår.

Slik får du luggen til å holde hele dagen

Mange av oss har opplevd å gjøre oss flid med en styling eller frisyre, men etter få timer er håret tilbake til normalen. Typisk fint, nordisk hår, kaller Bergelien det. Hun har flere råd for å få McDonald's-luggen til å holde seg som en M hele dagen.

– Spray varmebeskyttende med litt hold i håret. Spray i luggen, eller i hele håret om ønskelig, før du bruker rullen. Når luggen er tørr, er det fint å ta en liten dusj med hårspray for å få det til å holde.

M-formet lugg: Den svenske influenseren Matilda Djerf har klassisk nordisk hår, men mestrer å holde lokkene og volumet gjennom dagen, skal vi tro hennes sosiale medier. FOTO: Skjermdump Instagram/@matildadjerf
M-formet lugg: Den svenske influenseren Matilda Djerf har klassisk nordisk hår, men mestrer å holde lokkene og volumet gjennom dagen, skal vi tro hennes sosiale medier. FOTO: Skjermdump Instagram/@matildadjerf Vis mer

– Luggen er ikke så vanskelig å style, den skal bare rulles bakover, tydeliggjør hun. Det vil alltid være lettere å gjøre en sånn styling på et hår som har et naturlig fall, men med produkter med litt hold, vil det vare lengre også på glatt hår.

Når du slipper luggen ned vil du se at den legger seg fint med volum.

Det mest essensielle i stylingen er å rulle håret bakover og ikke forover, for å få ønsket form på luggen.

Bruk et produkt i luggen med litt hold før du gjør stylingen, og en hårspray etterpå for at den skal holde seg. Da vil du se at McDonald's-luggen sitter.

HÅRFIN: Den svenske influenseren Janni Delér har også kastet seg over trenden. FOTO: Skjermdump Instagram/@jannid
HÅRFIN: Den svenske influenseren Janni Delér har også kastet seg over trenden. FOTO: Skjermdump Instagram/@jannid Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer