STYLINGFORSLAG: Trenchkjolen er kanskje mer anvendelig enn du tror - du kan lett dresse den både opp og ned. Se priser i bildeviseren under. Foto: Produsentene
STYLINGFORSLAG: Trenchkjolen er kanskje mer anvendelig enn du tror - du kan lett dresse den både opp og ned. Se priser i bildeviseren under. Foto: Produsentene Vis mer

Stiltips

Slik styler du trenchkjolen

Den perfekte hverdagskjolen som kler de fleste figurer.

PublisertDu har kjøpt et nytt - og dyrt - plagg, men du har ingen anelse om hvordan du skal bruke den. Kjenner du deg igjen?

KK.no-leser Lise ba oss om hjelp.

Har du også spørsmål om klær, sminke, interiør, kosthold eller trening? Send det inn til spor@kk.no.

SE OGSÅ: Slik styler du høstens skinnbukse

Hvordan bruker jeg den?

- Jeg har investert i en olivengrønn trenchcoatkjole, men har ingen anelse om hvordan den kan styles, skriver Lise i mail til KK.no.

- Foreløpig har jeg bare tenkt at man knyter beltet og bruker den slik, men synes jeg ser veldig «damete» og kjedelig ut. Jeg skulle gjerne ha hatt et litt chic uttrykk som passer til ei i tyveårene.

Den perfekte hverdagskjolen

Ingen garderobe er komplett uten en trenchcoat. Det er en kåpe som gjør at du alltid ser velkledd ut, og demonstrerer den perfekte balansen mellom det feminine og maskuline.

Det samme gjelder trenchkjolen. Du vet sikkert at trenchcoaten opprinnelig ble brukt av soldater i skyttergravene. Og det militære snittet, kombinert med det smale livet som framhever kvinnefasongen, gjør den til den perfekte hverdagskjolen - som er flatterende for de fleste figurer.

Stylingtips

For å få høstens trendlook, kombiner den gjerne med sesongens nøkkelplagg – pologenseren, et par trendy strømper. Se bare hvordan Mulberry styler sin armykjole (se bildet til høyre).

Tenk overdel og underdel i andre materialer og stoffkvaliteter enn kjolen, for et mer spennende uttrykk – ellers kan det fort bli uniformaktig.

Du kan også bruke trenchkjolen over smale dongeribukser og en langermet genser, for en avslappet, hverdagslig look. Da kan du selv bestemme om du vil knytte den igjen som en kjole, eller ha den åpen som en lang vest.

Skal du bruke kjolen til mer pyntede anledninger, kan du for eksempel bruke en kremhvit silkebluse under og høye hæler.

Et annet godt tips er å bytte det matchende beltet som fulgte med kjolen med et mer spenstig et.

SE STYLINGTIPS HER:


Styr unna: Som tommelfingerregel bør du unngå andre plagg som er svært armyinspirerte. Du bør for eksempel ikke kombinere med militær og armyjakker.

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

I TEKSTIL: Trenchkjole fra Graham & Spencer (ca kr.860). Foto: Produsenten
I TEKSTIL: Trenchkjole fra Graham & Spencer (ca kr.860). Foto: Produsenten Vis mer
MULBERRY: La deg inspirere av stylingen fra Mulbberys høstvisning. Foto: All Over Press
MULBERRY: La deg inspirere av stylingen fra Mulbberys høstvisning. Foto: All Over Press Vis mer
I SKINN: Trenchkjolen kommer også i skinn i år (kr.1299/Vila). Foto: Produsenten
I SKINN: Trenchkjolen kommer også i skinn i år (kr.1299/Vila). Foto: Produsenten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer