Turtleneck:

Slik styler du «turtlenecken» til din kroppsfasong

- Har du kort og bred hals, bør du unngå å brette halsen halvveis ned.

TURTLENECK: Ifølge eksperten kan alle bruke en turtleneck, men kun så lenge den brukes og styles riktig til din kroppsfasong.  Foto: Rex Features
TURTLENECK: Ifølge eksperten kan alle bruke en turtleneck, men kun så lenge den brukes og styles riktig til din kroppsfasong. Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyhalsede gensere – bedre kjent som «turtlenecks» – har vært og er fremdeles en av de største vintertrendene som går igjen år etter år. Og det er ikke rart! De deilige genserne er ikke bare gode og varme når kulden slår til, de passer også til så å si alt du har i klesskapet.

Kombinert med jeans til hverdags og under en kjole til fest, ja – et mer anvendelig og elegant plagg skal man lete lenge etter. Men det er ikke bare å dra den høyhalsede genseren over hodet og forvente at den skal sitte som et skudd. Som med alt annet er det nemlig et par regler som gjelder for å style «turtlenecken» penest mulig til din fasong, og tro det eller ei, det handler om hvordan du bretter halsen!

Vi har tatt en prat med tidligere KK-stylist og moteblogger, Nadine Monroe, om hvordan du får vinterens genserfavoritt til å se best mulig ut på deg.

LES OGSÅ: Nå gjør det superpopulære 90-tallsmerke comeback

- En bør først og fremst tenke på bredden og lengden på halsen

Det er nemlig det samme med en høyhalset genser som det er med et par gode jeans; de må passe din kroppsfasong. Monroe forteller til KK.no at det spesielt er en ting det er viktig å tenke på når man skal bruke en «turtleneck» og det er hvordan man bretter den.

- Man bør først og fremst tenke på bredden og lengden på halsen og kle seg deretter. Har du kort og bred hals, bør du unngå å brette halsen halvveis ned. Det får halsen din til å virke kortere, sier Monroe og legger til:

- Personlig syns jeg den ikke bør brettes i det hele tatt, men om halsen er lang og man må, så helst bare én gang. Jeg liker at «turtlenecken» sitter stramt og høyt oppe, det gir meg smalere og lengre hals. Noen ganger bretter jeg den ikke, men jeg lar halsen heller være litt rynkete. Bare pass på så den ikke blir for rynkete, da virker man bare bredere.

Monroe forteller også at dersom halsen brettes flere ganger, vil det bare se klumpete ut og få halsen til å virke bredere enn den er.

- I enkelte situasjoner kan også en halvbrettet «turtleneck» dele halsen i to, noe som er spesielt uheldig dersom man har kort hals.

LES OGSÅ: Slik legger du perfekte røde lepper

- Man kan gå med alt så lenge man gjør det riktig

Men det er ikke bare bretten på den høyhalsede genseren som er avgjørende for hvordan den sitter. Monroe forteller også at fargen - logisk nok - også har en del å si for hvordan den blir seende ut på.

- Man kan gå med alt så lenge man gjør det riktig. Allikevel er man mer formfull er en åpen hals mer flatterende enn en høy en, rett og slett fordi man lett kan se litt tettpakket ut om en ikke gjør det riktig.

LES OGSÅ: 5 inspirerende måter å bruke skjorten på

- Hvilke «turtleneck»-tabber bør man styre unna?

- Lyse «turtlenecks» gir inntrykk av en bredere fasong, byste og hals, samme med horisontale striper, særlig brede striper! Sort og mørke farger generelt er både slankende og forlengende, så gå heller for det, i tillegg til å passe på hvordan du bretter kanten, tipser Monroe og fortsetter:

- Og halsen bør være tettsittende og stram. Ønsker du likevel å gå for overdeler i lysere toner, kombiner da med en fasongvennlig mørk jakke over som definerer midjen for eksempel.

LES OGSÅ: 7 måter du kan bruke jeans på jobb

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer