Hårpleie

Slik tar du best vare på håret ditt

Hvor ofte bør du ta hårkur? Og hvordan kan du unngå fett hår? Frisørene hos Nikita gir deg svarene du lurer på.

HÅR: Lurer du på hvordan du kan ta vare på håret ditt? Frisørene hos Nikita svarer på dine spørsmål! FOTO: NTB Scanpix
HÅR: Lurer du på hvordan du kan ta vare på håret ditt? Frisørene hos Nikita svarer på dine spørsmål! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nylig hadde vi en runde på KKs Instagram der vi spurte dere om det var noe dere lurte på angående hår. Og det var ikke bare vi som lurte på hvordan vi best mulig kan ta vare på håret vårt, kanskje særlig nå som frisørene er stengt.

Hvilken sjampo, balsam og hårkur skal vi bruke? Hvordan kan vi unngå fett, tørt og flisete går? Og kan man få tykkere hår? I samarbeid med frisørene hos Nikita, har vi fått svar på det mange lurte på!

- Hårkur vil gi håret ekstra glød og holder det sunt!

- Er tørrsjampo skadelig å bruke ved lite bruk?

- Det kommer helt an på produktet, men det som er viktig er at du vasker håret godt så det ikke ligger rester av produkter som kan irriterer hodebunnen.

- Håret mitt blir ekstremt fett allerede dagen etter vask ... Tips?

- Bruk en sjampo for fet hodebunn, gjerne kombinert med en rensesjampo innimellom. En god tørrsjampo er også en lur investering da den absorberer overflødig fett fra hodebunnen. Men husk å vask hodebunnen godt etter bruk av tørrsjampo.

- Hvordan kan jeg unngå tørt og «flisete» hår?

- Bruk gode pleieprodukter som gir håret ditt fuktighet og næring! I tillegg kan du bruke hårolje og kur i håret 1-2 ganger i uken. Unngå å farge/lysne håret for ofte. Bruk alltid varmebeskyttende produkter ved føning eller retting, og ikke vask håret mer enn nødvendig.

KLIPPE HÅR: Kan du bruke kjøkkensaks til å klippe håret? Ja, mener frisør Cecilie Krogh. Her viser hun deg steg for steg hvordan du kan klippe håret hjemme. VIDEO: Cecilie Krogh Vis mer

- Hvilken sjampo og balsam og hårkur anbefales for tørt hår?

- Hvis det er tørt på grunn av farging anbefales en blanding av proteiner og fukt. Hvis det er tørt naturlig eller på grunn av varme fra føning, krølltang eller rettetang kan man bruke produkter som er rike på fuktighet.

Cecilie Krogh viser osshvordan vi kvitter oss med irriterende småhår. Her er tipset som gjør stylingen stilren og fjerner frustrasjoner. Vis mer

- Må man bruke kur for å holde liv i håret?

- Vi anbefaler alltid å bruke hårkur da det vil gi håret ekstra glød og holder det sunt. Ved å bruke en god kur kan man styrke håret, det virker mykgjørende og det vil få håret til å se mer glansfullt ut. Og hvem ønsker seg vel ikke det? Så ja til kur!

- Hva gjør jeg for hodebunn som klør veldig? Og hva kan årsaken være?

- Det kan være mange årsaker til det. Sensitiv hud, irritasjon, allergi og eksem for eksempel. Noen får også tørrere hud på vinteren, men stress og kosthold kan også påvirke hudtilstanden. Bruk en mild sjampo tilpasset sensitiv hodebunn som renser og balanserer hår og hodebunn på en skånsom måte. Det finnes også leave-in lotion til hår som gir en lindrende og kjølende effekt på irritert, sår, stram og tørr hodebunn. Dette kan bidra til å gjenopprette hodebunnens naturlige balanse og etterlater hodebunnen frisk og balansert.

- Jeg har veldig tynt hår og har hatt det de siste 5 årene. Er det noe jeg kan gjøre for å få tilbake normalt hår?

- Det finnes produkter som hevdes å stimulere hodebunnen og gi bedre vekstvilkår, som Nioksin. Et annet godt tips er du selv masserer hodebunnen hver dag. Husk også at kosthold, stress og hormoner er noe som påvirker håret.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer