Slik tar du vare på negler og hender

Kaldere vær er på vei og vi må passe ekstra godt på!

STELLE NEGLENE: Det er spesielt viktig å passe på hender og negler nå som kulda straks melder sin ankomst og vi bruker antibac mer enn noen gang. Foto. The Nail Studio
STELLE NEGLENE: Det er spesielt viktig å passe på hender og negler nå som kulda straks melder sin ankomst og vi bruker antibac mer enn noen gang. Foto. The Nail Studio Vis mer
Publisert

På denne tiden av året er det mange som pleier å legge merke til at neglene knekker lettere og at hendene er ekstra tørre. Men ettersom vi vasker hendene mer enn noen gang, og antibac-bruken har økt betraktelig siden mars, er det mange som allerede har merket at huden og neglene har fått kjørt seg.

Om høsten og vinteren kan man skylde på temperaturforandringer, men hyppig håndvask og mye antibac spiller også en stor rolle for hvordan huden og neglene våre ser ut. Slår man disse to sammen, kan det bli ordentlig utfordrende for hendene våre.

Vi spurte derfor Joanne Zhou, daglig leder og eier av The Nail Studio i Oslo, om hennes beste tips.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

- Siden neglene er langt mer dehydrert i vintermånedene, vil alt av fuktighet være et pluss. Olje til neglbåndene er et flott supplement til neglstell-rutinen din. Denne kan du gni over neglen og huden rundt på kvelden for å holde neglene ved like, samt hjelpe mot tørr hud og sprukne negler.

Som nevnt spiller også såpe, vann og antibac en stor rolle i hverdagen vår - spesielt i år - og selv om de fjerner bakterier, er de også med på å fjerne de naturlige, beskyttende oljene på huden vår.

- Det gjør at huden tørker ut, og derfor anbefaler vi å klappe huden tørr etter at du har vasket den og påføre hudkrem umiddelbart. Parfymer og lignende kan også virke irriterende på huden, så vi anbefaler kundene våre å bruke organiske oljer og kremer.

Zhou vil også anbefale å bruke en neglelakkfjerner uten acetone for å hindre at huden blir tørrere.

- Acetone finner du i mange neglelakker og er med på å tørke ut neglen din - spesielt hvis neglene allerede er tørre eller sprukne, sier eksperten og anbefaler deg å bytte neglelakkfjerner hvis du kjenner deg igjen.

Vår vanligste feil

Hun anbefaler også å ta i bruk en såkalt «nail strengthener» sammen med neglebåndsoljen. Denne vil, som navnet tilsier, gjøre neglene dine sterkere.

Det er også viktig å tenke på hva du gjør når du steller neglene. For å ifølge Zhou er det da vi begår den feilen hun ser mest blant kundene sine.

- Mange klipper for mye hud rundt neglen. Det er mange som tror at huden rundt er en del av neglebåndet, og klipper derfor huden sin. Det fører til tykkere, rødere og mer irritert hud rundt neglen. Klipper man i huden kan man også utsettes for bakterier og infeksjoner, samt irritasjoner og sårhet rundt neglen. Når du gjør manikyren din hjemme er det derfor viktig at du ikke begår denne feilen. Vårt beste tips er å bruke en trepinne til å dytte ned neglebåndet.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Det kan være lurt å gjøre neglerutinen din på kvelden slik at du kan smøre på en tykk krem og la den få trekke inn godt og hvile over natten.

- En maske til hendene er perfekt å bruke når du slapper av på sofaen med favorittprogrammet ditt på kvelden.

Hvis hendene dine er spesielt tørre, er det lurt å bruke tykke hånd-balmer i stedet for kremer.

- Det er fordi kremer pleier å inneholde mer vann og er derfor mindre effektive på svært tørre hender, sier Zhou og legger til at vi må prøve å smøre krem på hendene hver dag.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer