Regntøy:

Slik tar du vare på regnjakken din

Pluss: Sjekk ut disse fine variantene!

NY REGNJAKKE? Sjekk ut noen av våre favoritter nederst i saken. FOTO: NTB Scanpix
NY REGNJAKKE? Sjekk ut noen av våre favoritter nederst i saken. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Høsten er her og det er også regnværet. Så nå er det på tide å finne frem både regnjakke og paraply! Det er et stort utvalg i butikkene nå, så det er ikke noe problem å finne en variant som passer deg og din stil. Men det kan være lurt å bemerke seg hva slags type regnjakke du har kjøpt.

De kan nemlig lages på forskjellige måter - enten det er med gummi eller laminerte materialer.

Mange er nok svært godt kjent med regnjakker i gummi. Det kommer kanskje ikke vann igjennom gummi, men det puster ikke særlig godt. Derfor har flere merker begynte å bruke laminerte materialer - deriblant norske BRGN.

Karine Lunde Trellevik, deleier av merket, forteller til KK at disse regnjakkene er laget har et spesielt belegg på utsiden av stoffet.

- Det gjør at vannet renner av og ikke suger seg inn i stoffet. Når produktet blir møkkete, så blir dette belegget slitt. Når den blir det, vil vannet trenge inn i ytterstoffet.

Derfor anbefaler hun å etterimpregnere jakken. Det kan du få kjøpt i sportsbutikker. Her finner du flere typer impregnering - blant annet en du kan bruke når du vasker plagget i stedet for å spraye på, som man gjør med sko.

- Du sjekke tilstanden på jakken din ved å ta vann på jakken. Etterlater det seg en mørk flekk eller legger det seg som perler på utsiden? Det er det sistnevnte som skal skje, forteller Lunde Trellevik.

- Skyll i dusjen

Maja Meijlænder Fleischer, designer hos Fleischer Couture, tipser om å skylle av regnjakken etter bruk.

- Ta vare på det som du gjør annet tøy. Vask det når det er skittent! Regn inneholder forurensning, så skyll det gjerne i dusjen etter bruk. Om det er i bruk i nærheten av saltvann, er det viktig å få bort saltet etterpå, sier Fleischer og tipser om å smøre glidelåsen med stearinlys eller skivoks.

Skulle du være på utkikk etter en ny regnjakke, så har du kommet til rett sted! Bare klikk deg inn på denne lenken:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer