Elektrisk hår:

Slik temmer du elektrisk hår

Nøkkelen ligger i å unngå tørre lokker.

ELEKTRISK HÅR: Det kan være flere årsaker til at du plages med elektrisk hår, men ifølge ekspertene er det spesielt to ting som spiller inn. FOTO: NTB Scanpix
ELEKTRISK HÅR: Det kan være flere årsaker til at du plages med elektrisk hår, men ifølge ekspertene er det spesielt to ting som spiller inn. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange av oss sliter med elektrisk hår, og det spesielt nå som det er blitt kaldere ute. Men hva skyldes det egentlig - er det kulda? Og hva kan man gjøre med det? Vi har spurt ekspertene om de har noen gode råd.

Ifølge Inger Lise Moa, som er Senior Art Director hos Adam og Eva Grensen, kan problemet skyldes flere ting. Hun sier at både vær, produktvalg og hårtype er viktige årsaker.

LES OGSÅ: Trenger du egentlig sjampo?

Nok fuktighet er nøkkel

Frisøren forteller at det dessverre er slik at noen av oss er mer utsatt enn andre for elektrisk hår - og at været, som vi mistenkte, kan forverre problemet.

- Plages du med elektrisk hår er det gjerne fordi det mangler fuktighet. Den tørre luften på høsten og vinteren gjør dessuten at mange lettere får elektrisk hår, sier hun og legger til at luer og lune skjerf dessverre ikke gjør saken bedre.

For å unngå elektrisk hår mener frisøren at to prinsipper er spesielt viktige: man må tilføre håret fuktighet og ta vare på den fuktigheten man har naturlig.

Her spiller produktene inn, og de kan både ta og gi. For mens fuktgivende produkter vil være supre, kan andre rett og slett forverrer tilstanden, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer