Safari

Slik tolker du safari-trenden i sommer

Og sånn tar du den med deg inn i høsten!

TREND: Bottega Veneta viser sin tolkning av safaristilen. Foto: Scanpix
TREND: Bottega Veneta viser sin tolkning av safaristilen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ettersom vår- og sommerkolleksjoner som oftest pleier å bli vist frem på høstparten og høst- og vinterkolleksjoner på våren, må vi ofte ta en titt i arkivene for å se hva som dominerte catwalken denne sesongen. Og som alltid presenterer designerne klær og trender som er populære sesong etter sesong.

Dette er ofte plagg som gir sterke assosiasjoner til sommermånedene - gjerne noe litt eksotisk. Mange velger derfor å gå for en safari-lignende look. Denne stilen er gjerne litt praktisk, så dersom det er noe du liker er dette sommertrenden for deg! Her er det heller farger og snitt som er i fokus. Khakigrønne toner, deilige skjorter, jordfarger, vide bukser og detaljer som store belter. 

Designere som Stella McCartney, Loewe, Balmain, Dion Lee, Bottega Veneta og Hugo Boss har i våre øyne alle tolket safaritrenden på sin måte. Enten det er i form av farger som tilhører safaristilen, eller bare måten selve plaggene er presentert på. Vi får spesielt safarivibber når vi ser antrekket fra Bottega Veneta sin vår- og sommerkolleksjon for 2017.

Det er nok jakken spesielt som skiller seg ut. Safarijakken har vært fast inventar i mange menneskers klesskap i flere år. Men vi husker (eller forbinder den mest) med Saharienne-jakken Yves Saint Laurent lanserte på slutten av 60-tallet. Og hvem kan vel glemme filmen «Out of Africa» fra 1985? Meryl Streep ser helt rå ut i safarilooken. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer