Safari

Slik tolker du safari-trenden i sommer

Og sånn tar du den med deg inn i høsten!

TREND: Bottega Veneta viser sin tolkning av safaristilen. Foto: Scanpix
TREND: Bottega Veneta viser sin tolkning av safaristilen. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ettersom vår- og sommerkolleksjoner som oftest pleier å bli vist frem på høstparten og høst- og vinterkolleksjoner på våren, må vi ofte ta en titt i arkivene for å se hva som dominerte catwalken denne sesongen. Og som alltid presenterer designerne klær og trender som er populære sesong etter sesong.

Dette er ofte plagg som gir sterke assosiasjoner til sommermånedene - gjerne noe litt eksotisk. Mange velger derfor å gå for en safari-lignende look. Denne stilen er gjerne litt praktisk, så dersom det er noe du liker er dette sommertrenden for deg! Her er det heller farger og snitt som er i fokus. Khakigrønne toner, deilige skjorter, jordfarger, vide bukser og detaljer som store belter. 

Designere som Stella McCartney, Loewe, Balmain, Dion Lee, Bottega Veneta og Hugo Boss har i våre øyne alle tolket safaritrenden på sin måte. Enten det er i form av farger som tilhører safaristilen, eller bare måten selve plaggene er presentert på. Vi får spesielt safarivibber når vi ser antrekket fra Bottega Veneta sin vår- og sommerkolleksjon for 2017.

FRA CATWALKEN: Bottega Veneta, Loewe, Balmain, Hugo Boss og Dion Lee. Foto: Scanpix
FRA CATWALKEN: Bottega Veneta, Loewe, Balmain, Hugo Boss og Dion Lee. Foto: Scanpix Vis mer

Det er nok jakken spesielt som skiller seg ut. Safarijakken har vært fast inventar i mange menneskers klesskap i flere år. Men vi husker (eller forbinder den mest) med Saharienne-jakken Yves Saint Laurent lanserte på slutten av 60-tallet. Og hvem kan vel glemme filmen «Out of Africa» fra 1985? Meryl Streep ser helt rå ut i safarilooken. 

Dette er på ingen måter en ny trend, altså, men år etter år ser det ut til at den kommer tilbake. Ikke nødvendigvis på en så bokstavelig talt måte, men heller med små innslag. I sommer kan du se etter lette plagg i de fine fargene, vide belter du kan knyte rundt en jakke, og tilbehør som smykker i gull for å gi det en litt glamorøs touch om du ønsker det.

Du kan selvfølgelig ta med deg denne trenden inn i høstsesongen. Se etter store, deilige kåper - gjerne en trenchcoat i en beige farge (denne kan du alltid ha hengende i klesskapet). 

LES OGSÅ: Kjedebutikk saksøkes av både Adidas og Gucci for stripe-bruk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer