Kleskoder:

Slik tyder du kleskodene

Du skal helst unngå både å «under-» og «overdress», men vet du hva kleskodene betyr?

KLESKODER: I bryllup er nok den viktigste regelen at du unngår hvitt. Ellers gjelder det å følge kleskoden i invitasjonen. FOTO: NTB Scanpix
KLESKODER: I bryllup er nok den viktigste regelen at du unngår hvitt. Ellers gjelder det å følge kleskoden i invitasjonen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sommeren er for mange festtid, og med bryllup, konfirmasjoner og jobbfester, står vi også overfor mange potensielle kleskriser. For hvor pynta skal du egentlig være i bryllupet? Hva betyr det egentlig når det står «mørk dress» på invitasjonen? Og kan du velge den røde kjolen?

Heldigvis er det stort sett litt mer frihet for hva du skal kle deg i i dag enn det har vært tidligere. Det skal litt til å trå helt feil.

- Det begynner å bli litt romsligere, og det er mer som er lov nå enn før. Du har lov til å vise frem litt mer personlighet, sier festplanlegger Mette-Christine Christensen i Arrangøren.

LES OGSÅ: 3 moteprofiler om sommerens trender

Spør om kleskoden

Men det kan likevel være litt vanskelig. Så hva har du på deg i konfirmasjonen, dåpsfesten og bryllupet?

- Jeg tenker at i for eksempel en konfirmasjon for eksempel så kjenner du ofte godt til menneskene du skal til, og vet litt om hvordan det blir, påpeker Mette-Christine Christensen.

I et bryllup er det kanskje litt flere mennesker du ikke kjenner like godt og i store bryllup er det heller ikke alltid man er bestevenninne med bruden. Da står det heldigvis gjerne en kleskode på invitasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer