Foundationflekker:

Slik unngår du foundationflekker på klærne

Vi har samlet de beste rådene fra makeupartisten, stylisten og vaskeeksperten.

FOUNDATIONFLEKKER: Et uforsiktig øyeblikk og blusen har en beige flekk som virker umulig å få vekk. Foto: NTB Scanpix
FOUNDATIONFLEKKER: Et uforsiktig øyeblikk og blusen har en beige flekk som virker umulig å få vekk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det passer selvfølgelig aldri å få foundationflekker på klærne, men det skjer liksom alltid rett før du skal på date eller fest, og er skikkelig sent ute.

Så, hva kan man gjøre for å unngå foundationflekker på klærne?

Vi har spurt makeupartist Therese Dombek, stylist Line Langmo og leder for Orklas forbrukerservice Malin Skaar om råd.

LES OGSÅ: Kan en uke uten sminke gi finere hud?

-Dropp foundation

Ifølge makeupartist Therese Dombek er det ett viktig grep du kan ta når du sminker deg. Ikke legg foundation helt ned til halsen. Skal du komme «unna med dette» mener makeupartisten at det krever tre ting av foundationen din:

- Skal du bare legge produkt i ansiktet, må du velge en lett, flytende variant og den må matche hudtonen din perfekt, sier hun.

Men hva hvis du ønsker deg litt mer dekke? Ifølge Dombek vil du, uansett og til tross for alle urenheter du måtte ha, være best tjent med en lett foundation.

- Kombiner den heller med en skikkelig god concealer, som du legger der du ønsker litt mer dekke, sier hun og legger til at det for mange handler mer om vane enn at man virkelig «trenger» foundation på halsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer