Mote

Slik unngår du tyveri på reisen din

Her er produktene som beskytter deg på reisen.

BESKYTTER MOT KORTSVINDEL: Denne kortholderen kommer i forskjellige former og farger, og beskytter kortinformasjonen din når du er ute å reiser. Foto: Benedicte Haugaard
BESKYTTER MOT KORTSVINDEL: Denne kortholderen kommer i forskjellige former og farger, og beskytter kortinformasjonen din når du er ute å reiser. Foto: Benedicte Haugaard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kriminaliteten blomstrer til nye høyder og tyvene finner alltid nye måter å svindle eller rane deg på.

I noen land har det til og med gått så langt, at de nå kan lese all kortinformasjonen din - uten å være i kontakt med bankkortet ditt. Dette gjøres gjennom en skimmingmaskin som er godt plassert i tyvens egen lomme.

Beskytt kortet ditt

Ønsker du å beskytte bankkortene dine mot skimming, bør du ta forholdsregler før du skal ut å reise. «Tru Virtu» har kommet med en lommebok i metall som beskytter deg mot nettopp dette.

- Denne typen kriminalitet har pågått en stund i USA, men vi har grunn til å tro at denne formen for kortsvindel er på vei til Skandinavia. Disse kortholderne beskytter kortinformasjonen din og hindrer avmagnitisering av bankkortet, forteller Rune Brakalsvålet, daglig leder i Sajaco AS, til KK.no.

Kortholderne kommer foreløpig i 13 forskjellige farger og de har flere forskjellige størrelser for deg som vil oppbevare sedler og mynt sammen med kortene dine.

Disse produktene kan beskytte deg mot svindel:


LES OGSÅ: Unngå reisefellene!

Unødvendig med hengelås på kofferten

Med et unikt verdenspatent har koffertmerket Delsey.com kommet med en koffert som er ugjennomtrengbar for tyver, selv om den er låst med hengelås eller kodelås.

- En «vanlig» koffert har enkel glidelås, noe som gjør det enkelt for tyver å åpne den ved hjelp av en kulepenn og litt viljestyrke. Her kan de få tak i verdisakene dine eller fylle den med narkotika og låse den igjen - uten at du legger merke til det, forteller Brakalsvålet:

- Patentkofferten har dobbel glidelås, noe som gjør den ugjennomtrengbar for tyver. Den har 10 års garanti og verdensgaranti i alle land. Blir den skadet eller ødelagt på reisen, så er det vår jobb å sørge for at du får en ny koffert tildelt med en gang.

Koffertene koster 1299 kroner.

LES OGSÅ: Pakk den perfekte helgekofferten

Ta forholdsregler når du er ute og reiser:

Nedenfor får du flere gode tips for å unngå tyverier og svindel på reisen din.

 • Unngå å ta med store mengder kontanter og svært kostbare gjenstander. Benytt helst kredittkort, og kontroller utløpsdatoen på kortet før du drar.

 • Fordel kontanter og kort på flere steder på kroppen eller på hotellet du bor på (i safen). Ikke ha alt på samme sted, eller i samme lomme eller veske. Skal du på stranden bør du ha med en liten mengde kontanter - ikke kort.

 • Legg ikke verdigjenstander synlig i bilens kupé når du er på bilferie.

 • Ha aktuelle varslingsnummer lett tilgjengelig i tilfelle sykdom, ulykke eller tyveri. Nummeret til banken og forsikringsselskapet kan du klistre på mobiltelefonen eller oppholde i lommeboka med unike klistremerker de fleste selskaper tilbyr brukerne sine.

 • Kontakt nærmeste konsulat og reiseleder dersom du blir ranet og ikke har penger. Ta alltid telefonnummeret til eventuelle vitner.

 • Kontakt politi hvis du blir utsatt for tyveri. Få alltid en kopi av anmeldelsen om du vil ha igjen penger fra forsikringsselskapet.

 • Husk at du kan sperre bankkortet ditt til regioner slik at det ikke kan brukes utenfor oppholdsstedet ditt. Opphev sperringen når du kommer hjem.

 • LES OGSÅ: Slik holder du formen på ferie

  TYVERISIKKER: Til venstre ser du patentkofferten med to glidelåser som forhindrer tyveri fra bagasjen. Til høyre ser du en standardkoffert som er enkel å åpne å lukke, selv om den er låst med hengelås. Foto: Benedicte Haugaard
  TYVERISIKKER: Til venstre ser du patentkofferten med to glidelåser som forhindrer tyveri fra bagasjen. Til høyre ser du en standardkoffert som er enkel å åpne å lukke, selv om den er låst med hengelås. Foto: Benedicte Haugaard Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer