Jenny Skavlan

Slik unngår du vintage-tabbene

Jenny Skavlan og Pia Tjelta har sine triks for å bli trendy i vintage-klær.

GIR STYLING-TIPS: Jenny Skavlan gir i neste utgave av KK sine beste klestips.
GIR STYLING-TIPS: Jenny Skavlan gir i neste utgave av KK sine beste klestips. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi ser dem på den røde løperen, alltid lekre og stilfulle i fantastiske vintage-kupp fra en lokal brukthandel i Oslo eller en trendy secondhand i New York.

Flere av oss forsøker også å finne skattene, men ender opp med å være redd for å lukte møllkuler eller se ut som en gammel dame.

Hva er hemmelighetene deres?

Pia Tjelta og Jenny Skavlan Cover til KK 45/12
Pia Tjelta og Jenny Skavlan Cover til KK 45/12 Vis mer

Syr om kjolene


I neste utgave av KK forteller vintage-dronningene Pia Tjelta og Jenny Skavlan hvor de handler og hvordan de finner skattene blant brukte klær.

Jenny Skavlan er blitt godt kjent som både sydronning med boken "Sy om" på toppselgerlistene i år, som modell på Fam Irvolls visning under Oslo Fashion Week og som programleder for Fritt Fall. Nå er hun i tillegg aktuell som programleder for Melodi Grand Prix.

Pia Tjelta er for tiden aktuell i filmen «90 minutter». Skuespilleren er samboer med Mads Ousdal og har fått mye ros både for sitt arbeid med film og teater.

LES OGSÅ: Slik lager du drømmeplaggene

Sprayer klærne

– Jeg bruker aldri full vintage fra topp til tå, understreker Pia Tjelta.

– Da ser det fort ut som et kostyme, noe jeg har nok av i jobben min. Jeg kombinerer alltid det gamle med nye ting, sier hun.

Hennes triks mot gammel lukt er å spraye klærne.
– Gammellukten lufter jeg bort, eller jeg sprayer klærne med Exit tekstilspray. Men det er noen plagg der jeg har måttet se at slaget er tapt. Jeg vil ikke gå rundt og lukte loppemarked, heller, ler Pia Tjelta.

LES OGSÅ: - Hudfargede strømper er aldri lov

Riktig styling

Jenny Skavlan er opptatt av riktig styling når hun bruker vintageklær.

– Jeg bruker aldri både sko og kjole fra 30-tallet. Dr. Martens er alltid fint å kombinere med det gamle. Det skaper balanse, sier hun.


Håret er et eget kapittel.

– Frisyren må stå i kontrast. Jo eldre kjole, jo mindre sveisete på håret - og jo mer moderne sko, understreker Jenny Skavlan overfor magasinet KK.

Se flere fantastiske bilder av Jenny Skavlan og Pia Tjelta i KK 45 - som er i salg fra fredag.

LES OGSÅ: Tidenes bestemor-show

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer