Uggs

Slik vasker du saueskinnstøvler

Ikke kast dem selv om de er stygge etter vinteren - med riktig vask kan du nemlig redde dem.

PLEI DEM GODT: Enten du har ekte vare eller en billigere etterligning, lønner det seg å ta godt vare på saueskinnsstøvlene dine. Foto: All Over Press
PLEI DEM GODT: Enten du har ekte vare eller en billigere etterligning, lønner det seg å ta godt vare på saueskinnsstøvlene dine. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For noen av oss er det eneste som er verre enn rene UGGs, skitne UGGs. For andre er de australske saueskinnsstøvlene praktisk talt en livsnødvendighet for å komme seg gjennom en lang vinter.

Elsket og hatet

De har blitt mye omdiskutert etter at de kom for noen år siden. Det ble blant annet sagt at de hadde for dårlig støtte og var derfor helseskadelige hvis du brukte dem ofte. Andre mente at skoene var så stygge at du rett og slett burde kaste dem.Designere som Jimmy Choo og Stella McCartney har også kastet seg på bølgen og designet UGG-lignende støvler. Ja, selv prins Williams forlovede, Kate Middleton, bruker dem. Støvlene du elsker å hate trekker fukt vekk fra føttene og holder dem så nær kroppstemperatur som mulig, i både kaldt og varmt vær.

Stell dem godt

Enten du faktisk elsker UGGs for sitt «så stygge at de er søte»-utseende, eller faktisk synes de ser bra ut, bør de pleies og vaskes for å holdes finest mulig. Slitte, skitne sko er rett og slett ikke pent. Slik tar du vare på UGGsene dine:Du kan kjøpe et rensesett fra UGG. Dette er laget spesielt for ekte saueskinn og kan kjøpes hos UGG-forhandlere eller bestilles fra produsentens hjemmesider (ekstern lenke). Eller du kan gå for følgende metode:
 • Fukt hele støvelen forsiktig.
 • Skrubb dem forsiktig med et mildt vaskemiddel, for eksempel et som er spesiallaget for ullprodukter.
 • Stapp støvlene med papir, slik at de holder fasongen, og la dem tørke 12-16 timer, eller til de er helt tørre.
 • De kommer til å se litt annerledes ut enn da de var helt nye. Bruk en børste for semsket skinn til å børste fibrene tilbake til sitt origniale utseende.
 • LES OGSÅ: Tipsene skomakeren ikke vil gi degPass også på å behandle støvlene med en impregneringsspray med jevne mellomrom. Da forhindrer du flekker og skitt fra å feste seg i utgangspunktet, og støvlene vil holde seg pene (eller, styggsøte, om du vil) lenger.

  Gi dem en pause

  Sko trenger tid – helst 24 timer – til å tørke mellom hver gang du bruker dem. Derfor bør du ikke bruke de samme støvlene to dager på rad, spesielt ikke når du svetter mye på føttene. Siden saueskinnsstøvlene er designet slik at de fjerner fuktighet fra føttene dine, vil denne fuktigheten absorberes i støvelen, og det er derfor ekstra viktig å gi dem litt tørketid mellom hver bruk.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer