<strong>LYTT TIL HVERANDRE:</strong> og ikke planlegg for mye i ferien. Gi hverandre rom til å improvisere litt! Foto: Scanpix
LYTT TIL HVERANDRE: og ikke planlegg for mye i ferien. Gi hverandre rom til å improvisere litt! Foto: Scanpix Vis mer

Sexlyst I Ferien

Slik vekker dere lysten i ferien

Høye forventninger kan stå i veien for deilig feriesex og overskudd.

Publisert
Sist oppdatert

HENNE.NO: Endelig! Nå har vi snart ferie! Sånn tenker vel de fleste av oss. Endelig tid til å være sammen. Og endelig tid til å få fart på sexlivet.

De erotiske utfoldelsene har ligget i tung vinterdvale og ferien skal bli den vitamininnsprøytningen som virkelig skal få sexlivet til å blomstre.

LES OGSÅ: Har dere samboerkontrakt eller ektepakt?

Kan føre til skuffelse

Det er i hvert fall det vi håper på. Ikke at det er noe galt med hverdagen, men med hektisk kalender og masse gjøremål, blir gjerne sexlivet salderingsposten.

Sengen brukes for det meste til å ta igjen noe av den hardt tiltrengte søvnen. Mange fyller dessuten helgen med familiebesøk, venner og arrangementer, og plutselig har det kanskje gått uker eller måneder uten andre kjærtegn enn kjappe kyss i forbifarten.

Men bare vent til ferien! Da skal vi nok komme på rett kjøl igjen. Ja, for kommer bare sommeren, da blir det sol, varme og uthvilte kropper. Da blir det igjen tid til å flørte og leke, og for plutselig å huske hvorfor man en gang forelsket seg så innmari i hverandre.

Jo visst, ferien kan være redningsplanken for mangt et skrantende sexliv, og det limet som hjelper par med å bevare samholdet gjennom de travle årene. Likevel slutter ferien for ganske mange med en følelse av skuffelse og uinfridde forventninger.

Romantikken og de erotiske utfoldelsene lot vente på seg, og ble kanskje heller erstattet med krangling og sure miner.

LES OGSÅ: - Blir du bedt opp til dans, så dans

ER KORTERE TURER BEDRE? Små avbrekk kan gjøre susen! En langhelg framfor en ukes tur er enklere å få til, og gir lavere skuldre. Foto: Scanpix
ER KORTERE TURER BEDRE? Små avbrekk kan gjøre susen! En langhelg framfor en ukes tur er enklere å få til, og gir lavere skuldre. Foto: Scanpix Vis mer

Gi hverandre fri

Hva skal man gjøre da, for at ferien ikke skal bli en skuffelse? Et godt tips er å sørge for at alles interesser blir ivaretatt. Noen får energi av å være med på masse aktiviteter, mens andre får overskudd av og drar seg i hengekøyen og la tankene vandre. Vis respekt for hverandres behov og innrett ferien der etter. Hvis den ene føler seg mer utslitt etter ferien enn før, går det selvfølgelig også ut over sexlivet.

VIL DERE DET SAMME? Avstem forventningene med hverandre. En av dere har kanskje lyst på en aktivitetsrik ferie, mens den andre helst tilbringer den i hengekøya hjemme i hagen.  Foto: Scanpix
VIL DERE DET SAMME? Avstem forventningene med hverandre. En av dere har kanskje lyst på en aktivitetsrik ferie, mens den andre helst tilbringer den i hengekøya hjemme i hagen. Foto: Scanpix Vis mer

En god ferie behøver ikke å bety det samme som at hele familien er sammen døgnet rundt. Og det er slett ikke synd i barna om de må være alene et par dager med enten mor eller far. Tvert imot er det en helt spesiell opplevelse å være med far på fisketur og sove i telt, mens mor lader batteriene med venninnene i Berlin. Eller omvendt.

Gi hverandre fri en gang imellom, både i ferien og i hverdagen. Det kan være en katalysator som bringer nytt liv i forholdet.

Husk også at ikke alle trives med det skarpe skillet mellom ferie og arbeidsliv. Kanskje hadde det vært en idé med flere korte ferier framfor en lang? Om dere ikke er avhengig av skoleferien kan dere bruke feriedagene på langhelger og små avbrekk i hverdagen der dere gir hverandre tid til å pleie parforholdet og dyrke kjærligheten.

Våg å kjenne etter om distansen mellom dere har vokst seg stor. Og har den det, så fatt mot. Det er ingen grunn til at gnisten skulle være borte for godt. Det viktigste er at dere er bevisst og ser at NÅ er tiden for å få snudd skuta. Får dere det ikke til ved egen kraft, så oppsøk en profesjonell og snakke sammen der.

LES OGSÅ: Mallorca, Roma eller Madrid? 3 fantastiske hoteller 

Lev i nuet

For å unngå å avslutte ferien med en dårlig følelse, sett dere mål og jobb mot disse.

<strong>SLAPP AV:</strong> Nyt livet i ferien. Alt trenger ikke å være planlagt.  Foto: Scanpix
SLAPP AV: Nyt livet i ferien. Alt trenger ikke å være planlagt. Foto: Scanpix Vis mer

En av fallgruvene er at mange par glemmer å avstemme forventningene og lytte til hverandre. Kanskje drømmer den ene om å sove lenge om morgenen og nyte rolige feriedager hjemme i hagen, mens den andre vil på aktivitetsferie eller ta pulsen på en eller annen storby?

Ofte har den ene høyere forventninger til kos og hygge enn den andre. Og har dere planlagt så mange aktiviteter at ferien ender med å bli enda mer stressende enn hverdagen, da har dere i så fall gitt parforholdet trange kår.

Tenk heller at det er mange gode grunner til å slappe av og nyte ferien. Sug inn sollyset å la være med å fokusere på rot og husvask. Det er NÅ du kan sove lenge, og det er NÅ du kan slappe helt av og glemme alt om hverdagen.

Ferien behøver ikke å være perfekt. Du skal i stedet tenke på å ha det godt og å gire ned, og da kommer også sexlivet til å blomstre.

Er dere frustrert allerede i starten av ferien fordi dere har planlagt for mye så husk, det er ingen regel som sier at hele ferien skal være skjemalagt. Det er bedre å planlegge litt for lite enn litt for mye. Sett av tid til å gjøre ingenting eller til å improvisere. Det er en luksus som det moderne mennesket glemmer å unne seg.

LES OGSÅ: Aksjesparing for dummies

Slik vekker dere lysten i ferien

Du kan lese denne saken i sin helhet i HENNE 02, som er i salg nå!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer