høstjakke 2021:

Slik velger du riktig kåpe til din figur

Lengde, snitt og fasong har mye å si.

VELG RIKTIG KÅPE: Vi viser deg hvordan du finner den som passer perfekt til akkurat deg! Foto: NTB
VELG RIKTIG KÅPE: Vi viser deg hvordan du finner den som passer perfekt til akkurat deg! Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes et hav av lekre kåper - og nå som høsten sniker seg innpå, bugner det i butikkene. Til tider kan det havet bli så stort at du ikke helt vet hvor du skal begynne å svømme.

Det viktigste er at du finner en kåpe du liker godt, men det mange lurer på er hvilken kåpe som egentlig passer best til de ulike fasongene!

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

For det er nemlig slik at den rette kåpen kan fremheve figuren din så fint og samtidig hjelpe deg med å skjule områder du muligens ikke vil fremheve.

I tillegg kan noen kåper ha en litt uheldig effekt på fasongen din. Derfor har vi samlet sammen moteekspertens beste tips slik at du kan finne kåpen som er perfekt til deg!

Tenk på kåpens lengde

Ønsker du å kjøpe den en av de lange, trendy jakkene mener stylist og moteekspert Nadine Monroe at kåpens lengde bør stoppe ved beinas smaleste punkt.

- Den superlange frakken er finest når den slutter rett ved ankelen, sier Monroe.

Men, har du en petit figur vil en altfor stor kåpe få deg til å se enda mindre ut, og uttrykket kan fort bli «sekkete».

- Pass på at ermene ikke går lengre enn hvor tommelleddet ditt begynner. For lange ermer er nemlig med på å dra deg ned. Det kan fort ha en litt krympende effekt.

KÅPEN BØR NÅ DET SMALESTE PUNKTET: Moteekspert Nadine Monroe mener den lange frakken er fineste når den treffer ankelen og fremmer det smaleste punktet på beina. Foto: KK.
KÅPEN BØR NÅ DET SMALESTE PUNKTET: Moteekspert Nadine Monroe mener den lange frakken er fineste når den treffer ankelen og fremmer det smaleste punktet på beina. Foto: KK. Vis mer

Monroe mener også at store beslag nederst på ermene gir tyngde og kan være med på å trekke alt nedover, da særlig om du er liten og petit.

Detaljene har mye å si

Kåper med brede skulderpartier bør unngås dersom du ikke vil fremheve overkroppen din. Har du en bred overkropp kan dette være et uheldig valg.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

- Legg vekt på sømmen som går rundt skulderen og under armen. Den bør ikke havne for langt den på overarmen. Det vil gjøre at du ser bredere ut, tipser stylisten.

Dersom du derimot har lyst til å trekke oppmerksomheten bort fra underdelen, tipser stylisten deg om å velge en kåpe med knapper og andre detaljer oventil slik at blikket flyttes opp.

- Hvis du vil skjule hoftene dine litt, er du lurt å unngå store lommer på sidene av kåpen. Det vil fremheve i stedet for å skjule. Kåper med en markert midje vil gi figuren din form, og kan også være med på å balansere ut større overdeler.

Tips! Et kjempekult stylingtriks er å bruke et belte rundt kåpen! Det gir en fin detalj og kan samtidig være med på å markere figuren din.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer