Mote

Slik velger du riktig kleshenger

I verste fall kan klærne bli ødelagt.

SØRG FOR AT DEN ER BRED NOK - SLIK UNNGÅR DU STYGGE MERKER I KLÆRNE: Krummet kleshenger i eukalyptus-tre (kr 50 for åtte stykker, IKEA). Hengere i tre vil dessuten trekke til seg fuktighet fra våte klær. Foto: Produsenten
SØRG FOR AT DEN ER BRED NOK - SLIK UNNGÅR DU STYGGE MERKER I KLÆRNE: Krummet kleshenger i eukalyptus-tre (kr 50 for åtte stykker, IKEA). Hengere i tre vil dessuten trekke til seg fuktighet fra våte klær. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vanligvis snakker vi om hva som henger på kleshengeren. Denne gangen er det faktisk selve kleshengeren det dreier seg om.

Det er nemlig ikke tilfeldig hvilken du velger. I verste fall kan den ødelegge klærne dine.

Finnes flere typer

De vanligste kleshengere er naturligvis formet etter menneskeskuldre og brukes til å henge opp klærne slik at de ikke blir krøllete.

Andre har klyper beregnet for bukser, skjørt og shorts. De fleste kleshengere er å få i stål, plast eller tre. De har en bøyle slik at man kan henge dem på garderobestangen, knaggen eller hattehyllen.

Hvis du er daglig bruker av en prestekjole, finnes det også en helt egen kleshenger du kan benytte deg av. Og spesialhengere er laget for når cocktailkjolen eller 70-tallsdressen skal fraktes fra a til b i bil.

Tips for å velge riktig

Kleshengere kommer altså i mange varianter, og er laget av så mangt. Hemmeligheten er å velge klokt, slik at klærne henger på sitt beste og dermed holder seg pene lenge.

I motsatt fall vil de miste fasongen, eller få stygge buler på skuldrene, hvis hengeren skjærer i stoffet. Ulike plagg trenger ulike hengere.


Trikset er å velge en henger som er bred nok. Slik slipper du at klærne får merker der hengeren stopper.

Aller best er stødige hengere i massivt tre, fordi de vil trekke til seg fuktighet fra våte klær.

Men vær obs på at hvis trehengeren er farget, kan fargen smitte over på klærne hvis de er fuktige. Du bør også vaske dem i ny og ne, enten med en tørr eller en fuktig klut.

Fordelen med hengere i stål er på sin side at de tar mindre plass, men hvis du går for de aller mest pinglete variantene vil de ikke gi klærne den støtten de trenger.

Og trenger du en buksehenger? Sørg for at den er filtforet, slik at den beskytter plagget og holder det på plass.

KJØPETIPS: Kleshengere i ulike varianterStalltips for kleshengerbruk

 • Ser hengerne bra ut, blir det morsommere å åpne skapet. Kjør for eksempel samme farge på alle, eller pynt opp med hengere i sedeltre, massiv eukalyptus eller vintagevarianter fra gamle konfeksjonsforretninger.

 • Hvis du handler i en butikk der hengerne gir deg god karma, bør du sørge for å få dem med deg hjem.

 • Bruk hengeren til å oppbevare skjerfene dine. Ser lekkert ut, og gir deg en fin oversikt over hva du har.

 • Du kan godt bruke stålhengere du har fått på renseriet, men kanskje ikke for lenge av gangen? De er tynne og vil ikke kunne holde på fasongen på plagget i all evighet.

 • Til topper med spagettistropper, går du for en kleshenger med hakk, så toppen ikke sklir ned.

 • Er du litt jålete, kan du se etter hengere trukket i gullfarget silke eller perler.

 • Det finnes hengere du kan henge fem plagg på. Perfekt hvis du har lite plass i garderoben.


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer