Strømpebukser

Slik velger du riktig strømpebukse

- Hudfargede strømpebukser er etter min mening «no-no» uansett anledning.

Å VELGE STRØMPEBUKSE: Ekspertene tipser om hvilke strømpebukser de velger til hverdags og fest, og hvilke de alltid lar ligge igjen hjemme.  Foto: Karoline Andersen / Darjabarannik.com
Å VELGE STRØMPEBUKSE: Ekspertene tipser om hvilke strømpebukser de velger til hverdags og fest, og hvilke de alltid lar ligge igjen hjemme. Foto: Karoline Andersen / Darjabarannik.com Vis mer
Publisert

Festsesongen er herved i gang og det er på tide å planlegge årets mange festantrekk. Skal det være kjoler, skjørt eller dressbukser? For ikke å glemme strømpebuksene? Skal de være sorte eller hudfargede, matte eller skinnende, tykke eller tynne?

Å velge riktig strømpebukse til både hverdags og fest er ikke bare bare - det er nemlig mange regler man må følge, men klarer man å knekke strømpebuksekoden, kan strømpebuksen trekke opp et antrekk på 1-2-3!

For å redde deg (og oss selv) fra å velge helt feil strømpebukse til anledningen, har vi tatt en prat med Tone Damlis tidligere stylist Line Langmo om hennes beste strømpebukse-tips. Og tro oss, du vil ha med deg disse tipsene inn i pyntekaoset og resten av vinterhalvåret!

LES MER: Derfor bør du velge sorte strømpebukser

STYLISTEN: Line Langmo. Foto: Scanpix
STYLISTEN: Line Langmo. Foto: Scanpix Vis mer

Styr unna hudfargede strømpebukser

Du har sikkert hørt det før, men Langmo presiserer det nok en gang; å gå for hudfargede strømpebukser er fremdeles et klart nei.

- Hudfargede strømpebukser er etter min mening «no-no» uansett anledning, sier Langmo.

Så uansett om det er hverdags eller fest det er snakk om, prøv helst å unngå hudfargede strømpebukser. For ikke bare er det lett å gå i fargefellen og gå for en altfor lys/mørk farge til din hudtone, ifølge Nadine Monroe, tidligere KK-stylist og moteblogger, kan faktisk hudfargede strømpebukser gjøre deg bredere.

- Leggene forstørres på grunn av den lyse fargen. Hvis dette er noe du vil unngå (antakelig som de fleste av oss vil), bør du også styre unna strømpebuksene med «shine» da disse vil ha samme effekt, har Monroe tidligere uttalt til KK.no

Vi er enige i at ingenting er fine enn et par bare bein, men det skandinaviske klimaet er ikke alltid like enig med oss. Så skulle ikke sorte strømper passe til antrekket, tipser ekspertene om at man eventuelt kan gå med strømpebuksene til festen og ta dem av når man kommer dit.

Skulle du likevel ønske å ha på deg et par hudfargede strømpebukser hele kvelden, pass på å gå for den tynneste varianten du finner i matt, som er så nære din hudfarge som mulig.

LES OGSÅ: Kan du gå i hudfargede strømpebukser?

Sort til hverdags og fest

Så nå som hudfargede strømpebukser er så godt som utelukket til enhver anledning, hva skal vi egentlig gå for? Langmo forteller at sort alltid er en sikker vinner, men at det finnes flere varianter som kan være kule - spesielt til festlige anledninger.

- Til fest er det lov å være litt mer vågal. Hvorfor ikke gå for et par sorte netting- eller blondestrømpebukser, sier Langmo og legger til:

- Men - et stort men - det er viktig at det henger sammen med resten av antrekket slik at det ikke blir for «tacky». Styler man dem riktig, til et ellers enkelt antrekk, kan et par mønstrede strømpebukser være prikken over i'en og heve antrekket.

Til hverdags derimot, foretrekker stylisten enkle sorte strømper som hun styler til både sommerkjoler og vintersko.

- Strømpebukser er ofte min redning for å bruke sommerkjolen på vinteren. Svarte strømpebukser med svarte tette sko til er nesten alltid en sikker vinner, sier Langmo og fortsetter:

- Til hverdags liker jeg så tette strømpebukser som mulig, og jeg har lagt min elsk på de med fleece på innsiden. Da holder man varmen i samme slengen.

NETTING I JULA: Stylisten tipser om å freshe julas lille sorte med et par nettingstrømper a la streetstyle-stjerne Camille Charriere. Foto: Rex Features
NETTING I JULA: Stylisten tipser om å freshe julas lille sorte med et par nettingstrømper a la streetstyle-stjerne Camille Charriere. Foto: Rex Features Vis mer

- Hvilke denier (tykkelser) foretrekker du til de forskjellige anledningene?

- Personlig er jeg glad i så tette denier som mulig. Til hverdags liker jeg 100 denier, og til fest gjerne 60.

- Hvilke strømpebuksetabber bør man unngå?

- Strømpebukser i åpne sko er forbudt! Og nuppete ullstrømpebukser eller strømpebukser med knær.

- Hva er din beste strømpebuksehemmelighet da?

- Jeg elsker shape-up modellene. De er supre til alle kropper, og gjør at kjolene faller penere og sømmer fra undertøyet ikke synes, sier Langmo og legger til:

- Jeg liker også å bruke strømpebukser med netting som en liten ekstra effekt. Ankellange bukser, svarte blonder/netting som stikker frem og pumps er både klassisk og kult!

LES OGSÅ: Trikset som gjør at strømpebuksen ikke rakner så lett

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer