<strong>GJENNOMSIKTIG:</strong> Er du usikker på om kjolen er gjennomsiktig? I denne saken gir vi deg gode tips til hvordan du kan finne det ut.  Foto: Syda Productions - Fotolia
GJENNOMSIKTIG: Er du usikker på om kjolen er gjennomsiktig? I denne saken gir vi deg gode tips til hvordan du kan finne det ut. Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer

Kjole

Slik vet du om kjolen er gjennomsiktig

Redd for å avsløre mer enn du hadde planlagt?

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du planer om å kjøpe deg en ny sommerkjole i et lyst og svalt stoff?

Da gjør du lurt i å sette av et par sekunder til en liten test som avslører om kjolen er gjennomsiktig eller ikke.

LES OGSÅ: 20 fine kjoler til under 400 kroner

Hold kjolen opp mot lyset i prøverommet

Det første trikset kan du allerede teste når du står i prøverommet.

Før den ene hånden din inn i kjolen og plasser den inntil stoffet. Løft så kjolen opp mot lyset i prøverommet og sjekk om du kan se hånden din gjennom kjolen. Synes litt hudfarge er dette en god indikasjon på at kjolen er gjennomsiktig, og du må dermed ha på deg riktig undertøy når den skal brukes.

Det er også lov å spørre om hjelp hvis du er usikker.

Hvis du er ute å shopper med en venninne kan du jo spørre henne om hun kan sjekke om kjolen er trygg å bruke ute blant folk – men da bør hun være av den typen som alltid forteller deg sannheten, både på godt og vondt.

Personalet i klesbutikkene pleier også å være hjelpsomme hvis det trengs.

<strong>SJEKK I PRØVEROMMET:</strong> Et godt tips kan være å sjekke om kjolen er gjennomsiktig når du står i prøverommet. Foto: micro10x - Fotolia
SJEKK I PRØVEROMMET: Et godt tips kan være å sjekke om kjolen er gjennomsiktig når du står i prøverommet. Foto: micro10x - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Smil når du prøver klær

Ta baklys-testen hjemme

Dersom du glemte å sjekke det da du prøvde kjolen i butikken eller har kjøpt kjolen på nett, kan du ta en annen test hjemme i stuen eller på soverommet - alt du trenger er et speil og rikelig med lys.

Sett et helfigurspeil overfor et vindu hvor solen kommer inn eller eventuelt et sted hvor du har tilgang til en annen lyskilde.

Still deg så mellom speilet og vinduet/lyskilden med ansiktet vendt mot speilet. Stå med litt avstand mellom beina og sjekke om lyset som kommer bakfra gjør kjolen gjennomsiktig mellom beina dine.

<strong>GJENNOMSIKTIG:</strong> Ja, denne kjolen er temmelig gjennomsiktig avslører baklystesten. Men som du kan se på bildet til venstre kan det være vanskelig å se i vanlig lys.  Foto: Per Ervland
GJENNOMSIKTIG: Ja, denne kjolen er temmelig gjennomsiktig avslører baklystesten. Men som du kan se på bildet til venstre kan det være vanskelig å se i vanlig lys. Foto: Per Ervland Vis mer

LES OGSÅ: Bruk sommerkjolen allerede nå

Smarte løsninger dersom kjolen er gjennomsiktig

Hvis det viser seg at kjolen er gjennomsiktig, er det ikke verre enn å bruke et underskjørt eller en underkjole. Du kan eventuelt bruke en lang, kroppsnær singlet under kjolen dersom du ikke har slikt liggende i skapet.

Et annet tips er å bruke en sykkelshorts eller en avklippet strømpebukse under. Ikke bare er det greit å ha et plagg som består av mer stoff enn en truse i tilfelle det skulle komme en «flau bris».

Dette vil også forhindre at skjørtet klistrer seg til huden – i tillegg unngår du den ubehagelige lårgnissingen som eventuelt følger med klam hud.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer