Bærekraft i motebransjen:

Slik vil de sette fart på det grønne klesskiftet

– Vi har skapet fullt av klær, men ingenting å ha på oss.

GRØNNERE MOTE: Pierre Robert vil slå et slag for bærekraft med et nytt kleskonsept. FOTO: PIERRE ROBERT
GRØNNERE MOTE: Pierre Robert vil slå et slag for bærekraft med et nytt kleskonsept. FOTO: PIERRE ROBERT Vis mer
Publisert

At bærekraft er blitt viktig for motebransjen er ikke noe nytt. Selv om mange rynker på nesen av den åpenbare selvmotsigelsen som ligger i at det nettopp er motebransjen som skal gå i bresjen for «det grønne skiftet» når de selv er en så stor del av problemet. For ekspertene er krystallklare: Produksjonen og forbruket ned. Nå krever den norske klesbransjen nasjonale føringer i form av tiltakspakker og insentivordninger.

Sammen med friluftsmerket Bergans står Pierre Robert bak et klimaopprop som skal sette fart på det grønne klesskiftet.

De ønsker en nasjonal lovgivning som gjør det lettere å velge bærekraftig både for produsent og forbruker, og mener nasjonale føringer trengs. Oppropet skal være for «alle som vil gjøre det lettere å velge klær med mindre miljøfotavtrykk».

– Vi er mange klesprodusenter som ønsker å være flinke, og som prøver å lære og finne best mulig vei. Hvis myndighetene i større grad kan stake ut kursen og legge forholdene til rette, så vil det være lettere for oss å jobbe mot et felles mål. Og til syvende og sist vil større regulering av miljøpåvirkning i klesbransjen komme forbruker til gode. Det burde være lettere å finne frem i «bærekraftsjungelen», sier Pierre Roberts nye sjefsdesigner Patricia Nazareno.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer