Kappahl

Slik vil KappAhl forføre deg nå

Satser hardt på østens mystikk i den nye kolleksjonen fra Vintage Stories.

Edelstensfarger, broderi og orientalsk inspirasjon preger Kappahls nye Vintage Stories-kolleksjon. Kjole i bomull og viskose (kr 499), tunika i viskose (kr 399), ring (kr 49,50), vest i bomull (kr 349), haremsbukser i viskose og elastane (kr 299), øredobber og kjole, øredobber (kr 79,50) og viskosekjole (kr 599). Foto: Kappahl
Edelstensfarger, broderi og orientalsk inspirasjon preger Kappahls nye Vintage Stories-kolleksjon. Kjole i bomull og viskose (kr 499), tunika i viskose (kr 399), ring (kr 49,50), vest i bomull (kr 349), haremsbukser i viskose og elastane (kr 299), øredobber og kjole, øredobber (kr 79,50) og viskosekjole (kr 599). Foto: Kappahl Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PAUL POIRET:

 • Poiret ble av mange betegnet som den viktigste moteskaperen før første verdenskrig.
  • Han forandret moten både ved å skape et eget moteimperium, og gi kvinnemoten en helt ny silhuett.
   • Samtiden hyllet ham for hans enkle stil. Han ga avkall på korsetter og polstringer, og tok heller opp i seg antikkens og empirestilens myke linjer.
    • Poiret laget haremsbukser, turbaner, tunikaer og kåper i kimonostil, og lot seg inspirere av indiske, kinesiske, bysantiske og russiske elementer.
    • Kilde: Lehnert, Gertrud: Moter/Cappelens Kulturguider.Kappahls nye Vintage Stories-kolleksjon kommer i butikk fredag 29. oktober.Kolleksjonen er den fjerde i rekken av den svenske kjedens såkalte vintage-kolleksjoner, og denne gangen er det forførende rytmer og orientalsk mystikk som står i sentrum.Det er likevel en vestlig designer som har vært inspirasjonskilden.

     Her er inspirasjonen hentet

     - Våre designere er inspirert av Paul Poiret, og hans liv som en av de mest omtalte moteskaperne tidlig på 1900-tallet. Hans unike følelse for kvinnelig mote resulterte blant annet i befrielsen fra korsettet. Han var også velkjent for sine overdårdige fester, og spesielt et maskeradeball - A thousand and second night - med orienten som tema. En fest det ble sankket om i lang tid, forteller Carina Ladow, Kolleksjons- og designsjef for Kappahl dame.

     Slik blir fargeskalaen

     Kolleksjonen byr på plagg som tunikaer, lange skjørt, vester, bluser og draperte kjoler.LES OGSÅ: Fargene som gjelder i høst.Detaljer som sølvbroderier, brokade og dusker skal bidra til den rette looken. Plaggene kommer i stoffer viskose, bomull og fløyel, og i farger som smaragdgrønt, safirblått og rubinrødt.Kolleksjonen blir å finne i utvalgte Kappahl-butikker fra uke 44.Se Vintage Stories-kolleksjonen her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer