FORSTERKENDE EFFEKT: Ønsker du ekstra  effekt av hudpleien din kan et riktig  serum være god hjelp. Foto: St22 - Fotolia
FORSTERKENDE EFFEKT: Ønsker du ekstra effekt av hudpleien din kan et riktig serum være god hjelp. Foto: St22 - Fotolia Vis mer

Serum

Slik virker ansiktserum

Har betydelig effekt, mener hudlege.

Publisert

HENNE.NO:  De fleste av oss bruker ansiktskrem, gjerne en for dagtid og en for natt. Men bruker du ansiktsserum? 

Et serum er et kostbart, konsentrert tilleggsprodukt som skal forsterke effekten av hudpleien din.

- Et serum er et hudpleieprodukt med høyere konsentrasjon av aktive ingredienser, derav den høye prisen, forklarer Hanne Marie Hoel, hudpleier og produktsjef hos Filorga.

Forenklet kan vi si at en krem fukter mens et serum reparerer. Serum er bygget opp av mindre molekyler enn det kremer er, og er også mer tyntflytende.

Konsistensen gjør at de lettere trenger dypt ned i huden, og dette er essensielt ettersom de skal reparere både synlige og usynlige hudskader – som linjer, urenheter og dyptliggende solskader. 

REPARERER: Et serum kan hjelpe til med å reparere huden din.  Foto: Alamy/All Over Press
REPARERER: Et serum kan hjelpe til med å reparere huden din. Foto: Alamy/All Over Press Vis mer

– Du kan se på serumet som et transportsystem som gjør at også virkestoffene fra kremen trekker godt inn i huden, sier Hoel.

LES OGSÅ: Fire vanlige hudpleie-feil

Tar signaler fra huden

Ifølge Jakob Marum, merkevaresjef hos Clinique Nordic, er tørr hud det vanligste hudproblemet blant skandinaviske kvinner. 

– Og overraskende nok er norske kvinner mer bekymret for urenheter enn for linjer og rynker, sier han.

Uansett hudproblem, kan du nå finne serumer som skal løse alle utfordringene dine på en gang. Clinique er blant merkene som har utviklet et «alt i ett»-serum som skal kunne brukes uansett hudtype, alder og gener. 

450 kvinner testet serumet underveis, og etter tolv ukers bruk hadde de synlig færre pigmentskader og linjer, samtidig som huden var blitt fastere og hadde mer glød.

Er du usikker på hvilket serum du skal velge kan du se våre favoritter i bildeserien under. 

Les også: Alderstegnet det er lettest å gjøre noe med

Med lakserogn

Serumet inneholder, i likhet med andre serumer, såkalte superingredienser. 

Røde alger, lakrisekstrakt og koffein skal balansere huden slik at de andre «tekniske» ingrediensene har et best mulig utgangspunkt når de starter reparasjonsprosessen. 

Gründer av det norske hudpleiemerket Cuvget, Geir Håvard Kvalheim, har også brukt mange år på å forske på sitt serumprodukt.

Han har funnet en unik ingrediens i ekstrakt fra lakserogn. En ingrediens som både skal redusere rynker, forebygge og gjøre pigmentflekker mindre synlige, samt gi huden mer fukt.

– Norsk lakserognekstrakt består av en cocktail av vitaminer, mineraler, peptider og fettsyrer. Dette er ingredienser huden trenger, sier Kvalheim.

Hudlege Bjørn Bondevik har gått igjennom forskningsresultatene.

– Det er ingen tvil om det er kliniske bevis for at lakserognekstraktet har betydelig effekt. Det er en dokumentert reduksjon i linjer og rynker, redusert hyperpigmentering og økt fuktighet i huden, sier Bondevik.

Kvalheim anbefaler å starte med serum allerede fra midten av tyveårene for å forebygge hudskader. Selv om du ikke kan forvente mirakler over natten, skal du likevel kunne se effekt etter cirka 12 uker – om du har investert i et anerkjent produkt.

Denne saken har tidligere vært på trykk i HENNE.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer