Designere

Slimme og slemme jeans

Motealarm! Dette er sesongens brennhete bukser.

Det er buksen min!! Moss og jeg.
Det er buksen min!! Moss og jeg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hva skulle vi gjort uten denimbuksen? Dette røffe og slitesterke plagget som vi alle har flere av. Om de er rette i beina, har bootcut, low waist, high waist, er steinvaskede eller ubehandlede, vi elsker jeans og stadig flere norske kvinner legger mer penger i en god bukse enn før, omtrent som med sko og vesker.

Selv har jeg halve klesskapet fullt av jeans, og de sirkulerer selvsagt etter behov. De vide og store er til søndagskaffen på den lokale kaffesjappa. De rette, svarte og stramme er til jobbmøter, og de med broderier på lomma, slenger jeg på meg når jeg ønsker å leke hippie-hipp med venner. Den viktigste jeansen er den som jeg åler meg i for å gå på byen i.

Først og fremst må buksene sitte riktig bak, være lekker å se på og må være så stram at jeg får merker av den på hoftene dagen derpå. Ja, det kan virke ubekvemt og til og med en smule overfladisk. Dette er skjønnhetens tyranni i praksis.


De siste jeansene jeg kjøpte er av merket Tsubi. De kostet 2000 kroner, men var - hvis jeg kan kalle det det - en investering. De sitter som støpt, og har til og med den siste detaljen med glidelås nederst ved beina, slik at jeg kan brette buksebeina opp.

Tsubi er australsk streetwear og har eksistert i fem år. Designerne bak er Dan Single, Georg Gorrow, Gareth Moody og Oskar Wright. De spilte på i et , surfet og festet, og lette etter sceneklær. Da de ikke fant noen, begynte de å lage klærne selv.

Etter ett år ble Tsubi selve it-merket i Australia. Og gutta ga opp banddrømmen og ble moteskapere på heltid. Da designergjengen slapp 169 levende rotter på catwalkscenen under debutvisningen på Mercedes Fashion Week i mai 2001, skapte de såpass furore at de ble motestjerner over natta. Selv sier designergutta at de er inspirert av poesi, kunst, gatemote, politikk, musikk og film. Hva rotter har med denne inspirasjonen å gjøre, får bli en annen sak. Hipsterne i alle verdensmetropolene oppdaget dem i alle fall.

DISSE SER DU I TSUBI-JEANS:
 • Supermodell Kate Moss
 • Skuespiller og trendikon Sienna Miller
 • Franz Ferdinand
 • Scissor Sisters
 • bandet NERD
 • Karen O fra bandet Yeah Yeah Yeahs
 • Skuespiller Orlando Bloom
 • Popdronning Madonna


  The perfect cut. Eller for å sitere Victoria Beckham:
  - This is the wonderbra for my butt. (Hun sa det selvsagt om sin egen jeans som hun lagde med merket Rock & Republic. Men glem buksa hennes, det er gårsdagens nyheter) Nå er det Tsubi som gjelder.

  Tsubi koster en del kroner. Jeansen ligger fra 2000 kroner og oppover, og om du synes detter er drøyt, finnes det selvsagt mange andre og rimeligere jeans som passer for akkurat deg.

  Moi? Tsubi.
  Moi? Tsubi. Vis mer
  Tsubi egner seg perfekt til helgens nattlige aktiviteter.
  Tsubi egner seg perfekt til helgens nattlige aktiviteter. Vis mer
  Tettsittende bukseplagg og høye støvletter er en sikker vinner.
  Tettsittende bukseplagg og høye støvletter er en sikker vinner. Vis mer
  Tsubi vår- sommer 2006.
  Tsubi vår- sommer 2006. Vis mer
  Gatesmart mote. Tsubi vår- sommer 2006.
  Gatesmart mote. Tsubi vår- sommer 2006. Vis mer
  Tsubi vår sommer 2006.
  Tsubi vår sommer 2006. Vis mer
  Det er buksen min!! Moss og jeg.
  Det er buksen min!! Moss og jeg. Vis mer
  Kate Moss i Tsubi.
  Kate Moss i Tsubi. Vis mer
  Den perfekte denimbuksa!
  Den perfekte denimbuksa! Vis mer
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer