Glinsende Hud

Sliter du med glinsende hud i ansiktet?

Her er ekspertenes beste tips mot problemet.

GLINSENDE HUD: Dersom du sliter med glinsende hud bør du ifølge eksperten droppe pudderet!   Foto: Shutterstock / lightwavemedia
GLINSENDE HUD: Dersom du sliter med glinsende hud bør du ifølge eksperten droppe pudderet! Foto: Shutterstock / lightwavemedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet den følelsen når du går ut fra leiligheten superfornøyd fordi sminken din var skikkelig «on fleek», og så går det ikke mer enn  en halvtime før foundationen har begynt å bli borte og huden - spesielt i pannen - har rukket å bli glinsende? Vel, du er langt fra alene, særlig nå om sommeren når klimaet både er varmere og fuktigere. 

Mye av problemet med skinnende hud i ansiktet skyldes selvfølgelig været, og ikke minst hudtype. De med fet- og kombinert hud er mer utsatt for å oppleve glans i pannen, over øyne og rundt nesen. Likevel er det et par ting man kan gjøre for å unngå problemet. 

Tone Skipa, som er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig for KK og HENNE, forteller at fet hud skyldes først og fremst hudtype og hudpleierutine. 

- Når det virkelig er varmt kan man ikke gjøre så veldig mye med glinsende hud, men det hjelper veldig å ha god hudpleierutine som regulerer talg produksjonen i bunnen, sier Skipa og legger til:

- Det beste er å bruke veldig lette produkter, og alltid passe på å rense huden godt, men selvfølgelig kommer det an på hudtypen og hudtilstanden din. At man får blank hud skyldes at man bruker feil kremer, har dårlig hudpleierutiner og at man bruker for mye og feil sminke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer