Glinsende Hud

Sliter du med glinsende hud i ansiktet?

Her er ekspertenes beste tips mot problemet.

GLINSENDE HUD: Dersom du sliter med glinsende hud bør du ifølge eksperten droppe pudderet!   Foto: Shutterstock / lightwavemedia
GLINSENDE HUD: Dersom du sliter med glinsende hud bør du ifølge eksperten droppe pudderet! Foto: Shutterstock / lightwavemedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet den følelsen når du går ut fra leiligheten superfornøyd fordi sminken din var skikkelig «on fleek», og så går det ikke mer enn  en halvtime før foundationen har begynt å bli borte og huden - spesielt i pannen - har rukket å bli glinsende? Vel, du er langt fra alene, særlig nå om sommeren når klimaet både er varmere og fuktigere. 

Mye av problemet med skinnende hud i ansiktet skyldes selvfølgelig været, og ikke minst hudtype. De med fet- og kombinert hud er mer utsatt for å oppleve glans i pannen, over øyne og rundt nesen. Likevel er det et par ting man kan gjøre for å unngå problemet. 

Tone Skipa, som er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig for KK og HENNE, forteller at fet hud skyldes først og fremst hudtype og hudpleierutine. 

- Når det virkelig er varmt kan man ikke gjøre så veldig mye med glinsende hud, men det hjelper veldig å ha god hudpleierutine som regulerer talg produksjonen i bunnen, sier Skipa og legger til:

- Det beste er å bruke veldig lette produkter, og alltid passe på å rense huden godt, men selvfølgelig kommer det an på hudtypen og hudtilstanden din. At man får blank hud skyldes at man bruker feil kremer, har dårlig hudpleierutiner og at man bruker for mye og feil sminke.

LES OGSÅ: Slik vet du hudtypen din

- Pudder har det meste av skylden

Også Linda Wickmann, som er makeup ansvarlig for Max Factor i Norge, forteller at spesielt feil bruk og valg av sminkeprodukter er den vanligste sminketabben folk gjør når det kommer til glinsende hud i ansiktet.

- Det er mange som ikke vet hvilke produkter de skal bruke, og ender derfor opp med å kjøpe feil foundation, sier Wickmann og fortsetter:

- Hvis du har fet hud og bruker et produkt som er ment for tørr hud så tilsetter du huden mer olje. Det tenker de færreste over, men det er ganske viktig dersom man vil unngå glinsende hud. Når du har fet hud trenger du produkter uten olje og som gir en matt finish. 

Hvordan kan man ved hjelp av sminke bli kvitt den skinnende huden? Hva anbefaler du?

En god primer. En som absorberer oljen i huden og som gjør huden matt og fin, men uten å tørke den ut. En god primer gjør også at foundation sitter lenger, sier Wickmann.

Hun får støtte av Skipa som legger til at det er spesielt et produkt man burde styre unna dersom man plages med glinsende hud.

- Først og fremst, du trenger ikke dekkende foundation og pudder om sommeren! Jeg mener også generelt at pudder har det meste av skylden for at man får blank hud når man bruker sminke, og det har noe med at pudder absorberer fett og dermed tørker huden. Huden gjør derfor alt den kan for å produsere mer fukt, og det er talg som vises som blank og oljete hud, sier Skipa.

LES OGSÅ: 6 tips for å unngå at sminken renner av i varmen

Ekspertenes tips

Med andre ord: Dropp pudder og foundation mest mulig i sommer dersom du vil unngå irriterende, glinsende hud. Men hvis du virkelig må og vil bruke det i spesielle anledninger understreker ekspertene at det er viktig å ha en god og ikke minst riktig hudpleierutine tilpasset din hud og velge riktig foundation.

- Mitt beste råd om sommeren når det er varmt er som sagt å ikke bruke pudder, men gå for en lett foundation eller cc-cream, eller aller helst ingenting annet enn concealer. Da holder fettbalansen i huden seg veldig mye bedre, sier Skipa og legger til:

- Legger du på mer pudder for å bli kvitt den glinsende huden tar det ikke lang tid før huden kjemper imot for å produsere nok fukt, og du blir blank igjen etter kanskje maks en time.

I tillegg tipser begge makeupartistene om et tips de begge tyr til selv og under opptak.

- Når jeg gjør visninger eller jobber med modeller ute i varmen pleier jeg alltid å tørke bort glinsende hud som svette med en «tissue» først. Ha en liten pakke med Kleenex i veska så føler du deg trygg, sier Wickmann og legger til: 

- Klem papiret på pannen eller området som er glinsende, ikke dra det bortover.

LES OGSÅ: Visste du at denne hårsveisen kan gi fet hud?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer