Artikkelen kan inneholde annonselenker

Sliter du med kviser, porer og blank hud? Se etter disse ingrediensene

Effektiv hudpleie for fet og kombinert hud.

KOMBINERT OG FET HUD: Å velge riktige produkter er viktig for kombinert og fet hud. FOTO: Helt Krem
KOMBINERT OG FET HUD: Å velge riktige produkter er viktig for kombinert og fet hud. FOTO: Helt Krem Vis mer
Publisert

Vi lever i et tilsynelatende poreløst samfunn, spesielt om man skal dømme etter det man ser på sosiale medier, men det er altså helt normalt, og nødvendig, å ha porer.

Hvor store eller kranglete porene dine er, avhenger i stor grad av gener, som man ikke får gjort noe med. Det er dog en del produkter som kan forbedre både blank hud, kviser, store porer og svarte prikker, slik at de reduseres og blir mindre synlig.

Det er en stor fordel å kjenne til ingrediensene som har dokumentert effekt på urenheter.

Dette er ingrediensene du skal se etter:

  • BHA (salisylsyre)
  • benzyol peroxide
  • retinol

Det er lurt å teste kun ett produkt av gangen, for å se hva som fungerer best for akkurat din hud. Bruker man for mange produkter med disse ingrediensene risikerer man å tørke ut huden, det vil man unngå.

De mest effektive produktene til fet og kombinert hud

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid er en toner som inneholder 2% BHA (salisylsyre) som er en syre som løser opp olje i porene og dermed kan både redusere og motvirke urenheter.

Denne toneren brukes best på kvelden, etter rens og før serum og/eller fuktighetskrem. Dette produktet er perfekt om du sliter med blank hud, store porer, svarte prikker og en kvise her og der, det er formulert slik at selv de med sensitiv hud kan bruke det. Det er et effektivt produkt og det kan være lurt å starte å bruke dette et par dager i uken og deretter skalere opp til hver kveld etterhvert. Litt som å trene i grunn. Huden må bygge toleranse.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid
Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Vis mer

Basiron AC 5% Gel fra apoteket er effektivt for dem som sliter med litt mer kviser og store porer. Denne virker først og fremst ved å redusere bakterien som forårsaker kviser. Også dette produktet kan det være lurt å bruke et par kvelder i uken, etter rens og før fuktighetskrem inntil huden tåler å bruke det hver kveld. Basiron kan farge tekstiler, så her kan det være lurt å legge bort dine fineste putetrekk. Dette produktet passer best for normal, kombinert og fet hud.

Basiron AC 5% Gel
Basiron AC 5% Gel Vis mer

Elite Helse Intelligent Skin Health Retinol 0,5% Serum er et potent serum som jobber med flere ting samtidig. Retinol er en av, om ikke den mest effektive, ingrediensen innenfor hudpleie. Den kan redusere kviser, store porer, sorte prikker, pigmentering, samt linjer og rynker. Med alle disse fordelene følger også noen potensielle bivirkninger som f.eks: flass, irritasjon, rødhet med mer. Man skal derfor trå varsomt når man begynner å bruke dette produktet. En grei introduksjon kan være å bruke produktet etter rens, før fuktighetskrem en kveld i uken første uke, deretter to ganger i uken i to uker og deretter tre ganger i uken i tre uker. Deretter kan det brukes annenhver kveld, når huden tåler det. Dette produkter er best for hud som er mer enn 30 år og ikke er av det mest sensitive eller tørre slaget.

Elite Helse Intelligent Skin Health Retinol 0,5% Serum
Elite Helse Intelligent Skin Health Retinol 0,5% Serum Vis mer

For å regulere fet hud kan man også bruke leiremaske 1-3 ganger i uken, disse maskene absorberer overflødig talg og bidrar til at porene ikke blir tilstoppet og utvikler seg til kviser.

En leiremaske som er effektiv, uten å tørke ut huden helt er denne fra Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask.

Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask.
Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask. Vis mer

Ikke glem å gi fet og kombinert hud fuktighet

Fet og kombinert hud trenger også fuktighet. Gir man huden for lite fukt kan talgkjertlene produsere mer talg for å kompensere og man får dermed lettere flere kviser. En enkel måte å tilføre fukt på er å bruke en lett fuktighetskrem som denne fra CeraVe eller La Roche-Posay, og om du føler deg tørr, se etter et serum med hyaluronsyre, som dette fra Vichy.

Å se effekten av hudpleie tar tid, men med denne oppdateringen i rutinen kan man forvente å se resultater etter 3-4 uker.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer