Pigmentflekker

Sliter du med pigmentflekker?

Da bør du være ekstra nøye med akkurat dette.

PIGMENTFLEKKER: For å gjøre behandlingen av pigmentflekker mest mulig effektiv, bør du ha gode renserutiner hver eneste morgen og kveld, eksfoliere grundig med en effektiv, men skånsom peeling og beskytte deg mot sola hver eneste dag.  Foto: phasinphoto - Fotolia
PIGMENTFLEKKER: For å gjøre behandlingen av pigmentflekker mest mulig effektiv, bør du ha gode renserutiner hver eneste morgen og kveld, eksfoliere grundig med en effektiv, men skånsom peeling og beskytte deg mot sola hver eneste dag. Foto: phasinphoto - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om du er redd for å få pigmentflekker, er det absolutt beste du kan gjøre å beskytte deg selv med solfaktor hver eneste dag – også om vinteren og når det er overskyet.

Det er nemlig mye enklere å forebygge pigmentflekkene enn det er å kvitte seg med dem. 

Likevel er det ting du kan gjøre dersom du ønsker å redusere de pigmentflekkene du har fått eller forberede deg til en behandling hvor du får dem fjernet. 

LES OGSÅ: Behandlingene du bør gjøre nå

Ha realistiske forventninger

Om du har fått disse flekkene på huden og ønsker å fjerne dem, er det riktig at du er realistisk før du begynner med behandling, enten du velger å gjøre det hjemme eller i salong. 

– Årsakene til pigmentflekkene kan være sammensatte, og det er derfor viktig å ha realistiske forventninger.

- Det er lite sannsynlig at det pigmenterte området forsvinner totalt. 75 prosent lysning er et meget godt resultat, sier Ann-Kristin Stokke, fagsjef hos Skintific.

LES OGSÅ: Nei, dette er ikke en pigmentflekk

Eksfoliér jevnlig

For optimal hudhelse, er det viktig at du har en grundig renserutine hver morgen og kveld, samt at du eksfolierer huden jevnlig, forklarer Stokke. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer