Sminke tørr hud:

Sliter du med tørr hud?

Da bør du droppe disse sminkeproduktene.

SMINKE TØRR HUD: Det kan være vanskelig å legge sminke i ansiktet når huden er tørr. Heldigvis finnes det mange gode råd. FOTO: NTB Scanpix
SMINKE TØRR HUD: Det kan være vanskelig å legge sminke i ansiktet når huden er tørr. Heldigvis finnes det mange gode råd. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært der: Du ville bare sminke deg litt finere, men endte opp med flekker og linjer fordi du var helt knusktørr i ansiktet. Sukk. Heldigvis har vi eksperter der ute som kan gi gode tips og råd.

- Når man skal sminke tørr hud er det viktig å bruke produkter som inneholder mye fuktighet og lite pudder, forklarer Tone Skipa, som er makeupartist og skjønnhetsblogger på kk.no

Hun legger til at et triks når man vil føle seg ekstra fin er å rense og skrubbe huden godt. Følg deretter opp med et fuktserum og fuktighetskrem slik at all tørr flass blir borte.

- En glødgivende primer under en rik, hudpleiende foundation, er også å anbefale, sier hun.

Makeupartisten mener man kan se an selv hvor dekkende produkt man ønsker, men trekker frem BB -og CC-kremer som tips til gode fuktgivere.

EKSPERT: Makeupartist Tone Skipa anbefaler å droppe pudderet dersom man har tørr hud. Foto: Privat
EKSPERT: Makeupartist Tone Skipa anbefaler å droppe pudderet dersom man har tørr hud. Foto: Privat Vis mer

LES OGSÅ:Kremrouge redder alle sminkekriser

Dropp pudder!

Etter valg av serum og foundation har man altså rouge. Her råder også Skipa til å gå for krem.

- Personlig ville jeg gått for en krem rouge som er med på å gi fukt og pleie til huden, råder hun og legger til at highlightere i kremform også er fint hvis man er tørr. Den bringer nemlig lys til huden.

- På den måten kan du lure inn glød til tørr og matt hud, forklarer hun.

Hvordan sminke tørre øyelokk?

Men hva med øyenskygge? Hva velger man på tørre lokk? Ifølge makeupartisten gjelder det å holde seg til kremproduktene her også.

- På øynene ville jeg ha gått for kremskygger. Alternativt kan du bruke skygger som inneholder mye pleie i form av for eksempel oljer, anbefaler hun.

Skipa oppsummerer med at en i bunn og grunn bør gå for pleiende sminke. Og ja, dette er dessverre ofte sminke i en høyere prisklasse enn den du finner i dagligvarer og klesbutikker.

Pssst! Disse fargene får øynene dine til å «poppe»!

GI FUKT TIL HUDEN: - Personlig ville jeg gått for en krem rouge som er med på å gi fukt og pleie til huden, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix
GI FUKT TIL HUDEN: - Personlig ville jeg gått for en krem rouge som er med på å gi fukt og pleie til huden, sier eksperten. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Gjør du disse feilene?

Så hvis man fyller opp badehyllen med kostbare, pleiende serum og fukt er man safe? Eller? Ifølge Skipa kan slurv med underlaget, faktisk ødelegge det meste.

- Den største sminkefeilen en gjør med tørr hud er tross alt å ikke rense, skrubbe og smøre huden slik at den er fri for tørt flass og ru hud, sier hun.

Makeupartisten påpeker at hvis man dropper dette (som det kanskje kan hende at noen av oss gjør…) vil man ikke oppnå et bra resultat - uansett hvor dyre sminkeproduktene er.

Feil nummer to er å droppe alle anbefalinger og gå for pudder. Da spesielt dersom man påfører det rett på huden, uten foundation under. Årsaken er at pudderets største oppgave er å absorbere olje. Tar du dette rett på huden tar pudderet også til seg oljen som skulle ha vært i huden, forteller Skipa.

Les også: Dette sminketrikset må du lære

Derfor skal du ikke påføre pudderet på badet
Men har man først falt for et pudder, så har man falt for et pudder og det kan være vanskelig å gi slipp. Ifølge Skipa finnes det heldigvis en reserveløsning.

- Påfør produktet i et annet rom enn badet der du nettopp har dusjet og vasket deg, tipser hun. Grunnen er at badet ditt da har mye fuktighet og huden vil automatisk få større porer og føles med fuktig. Ved å gå ut i gangen eller et annet tørt sted vil fuktigheten trekke seg bedre inn i huden forklarer makeupartisten.

- I 99 prosent av tilfellene vil du dessuten oppleve at pudder er fullstendig overflødig til daglig bruk, sier hun.

I følge Skipa er dette spesielt viktig å tenke på når gradene kryper nedover. Da merker man ofte at huden «krymper» seg sammen og det er dumt å ha pudret bort oljen i huden på forhånd.

Makeupartistens anbefaling er derfor å la huden få litt tid til å trekke til seg pleie og foundation før en eventuelt skulle pudre nesen litt.

- Man trenger dessuten ikke pudre hele ansiktet. For de fleste er det t-sonen som er det største «problemet», sier hun.

LES OGSÅ : Dette sminketrikset må du lære

- Unngå shimmer!

EKSPERT: Makeupartist og stylist Marielle Grøneng råder til å droppe shimmer. Foto: Privat
EKSPERT: Makeupartist og stylist Marielle Grøneng råder til å droppe shimmer. Foto: Privat Vis mer

Makeupartist og stylist Marielle Grøneng er enig med Skipa i at pudder og tørr hud er en dårlig kombinasjon.

Fuktighetsgivende serum, dagkrem, primer og en fuktighetsgivende foundation er for henne også nøkler for et godt resultat.

Aller helst ville hun anbefalt alle med tørr hud å investere i en god BB-cream.

Dessuten har hun et lurt knep å dele:

- Trikset er å ikke bruke shimmer. Da vil den tørre huden nemlig komme enda mer frem, forklarer hun.

Hennes råd er derfor at man i tillegg velger matt tekstur på både rouge og solpudder.

LES OGSÅ: 3 highlightere norske kvinner elsker!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer