Sminke tørr hud:

Sliter du med tørr hud?

Da bør du droppe disse sminkeproduktene.

SMINKE TØRR HUD: Det kan være vanskelig å legge sminke i ansiktet når huden er tørr. Heldigvis finnes det mange gode råd. FOTO: NTB Scanpix
SMINKE TØRR HUD: Det kan være vanskelig å legge sminke i ansiktet når huden er tørr. Heldigvis finnes det mange gode råd. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært der: Du ville bare sminke deg litt finere, men endte opp med flekker og linjer fordi du var helt knusktørr i ansiktet. Sukk. Heldigvis har vi eksperter der ute som kan gi gode tips og råd.

- Når man skal sminke tørr hud er det viktig å bruke produkter som inneholder mye fuktighet og lite pudder, forklarer Tone Skipa, som er makeupartist og skjønnhetsblogger på kk.no

Hun legger til at et triks når man vil føle seg ekstra fin er å rense og skrubbe huden godt. Følg deretter opp med et fuktserum og fuktighetskrem slik at all tørr flass blir borte.

- En glødgivende primer under en rik, hudpleiende foundation, er også å anbefale, sier hun.

Makeupartisten mener man kan se an selv hvor dekkende produkt man ønsker, men trekker frem BB -og CC-kremer som tips til gode fuktgivere.

LES OGSÅ:Kremrouge redder alle sminkekriser

Dropp pudder!

Etter valg av serum og foundation har man altså rouge. Her råder også Skipa til å gå for krem.

- Personlig ville jeg gått for en krem rouge som er med på å gi fukt og pleie til huden, råder hun og legger til at highlightere i kremform også er fint hvis man er tørr. Den bringer nemlig lys til huden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer