Sliter du med tørt hår?

Her er triksene som gjør det sunt igjen!

TØRT HÅR: Mange av oss sliter ofte med tørt hår. Heldigvis finnes det måter å få det sunt igjen! FOTO: NTB scanpix
TØRT HÅR: Mange av oss sliter ofte med tørt hår. Heldigvis finnes det måter å få det sunt igjen! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Jeg er avhengig av rettetangen min. Det høres kanskje teit ut, men den er min beste venn, som jeg bruker for ofte - enten jeg skal ha det rett eller lage krøller. For det er nok ikke bare jeg som har hørt at det ikke er bra for håret å bruke ulike varmeverktøy (hårføner, stylingjern, rettetang) så ofte.

Likevel er det mange (inkludert meg selv) som lar seg friste til å bruke dem daglig, enten det er volumet fra føning, glatte og blanke lokker eller nydelige bølger vi er på jakt etter. Men her gjelder det å være oppmerksom: slurver du med hårføneren, rettetangen eller krølltangen kan du nemlig gjøre håret slitt, tørt og livløst.

Og tørt hår er noe jeg ofte plages med - og her kan jeg kanskje skylde meg selv. Heldigvis finnes det noen triks som kan være løsningen på nettopp dette problemet!

- Hvorfor blir håret vårt tørt?

- Jeg skal være ærlig. Noen er heldigere enn andre. Et naturlig grovere hår vil ofte være tørrere enn et tynnere hår - dessverre. Håret vårt består av proteiner og fuktighet. Daglig eksponering for sol, kulde, varmeverktøy og vanlig byforurensing bryter ned håret. Varmeverktøy bidrar også til et tørrere hår. Vær derfor flink til å bruke gode, rike produkter til håret ditt for å bevare både glans og vitalitet, sier KKs skjønnhetsekspert og frisør, Cecilie Krogh.

70-TALLS: Disse vippene er tilbake for fullt. Slik får du stilen - og slik sørger du for at begge sidene blir jevne! Video: Cecilie Krogh Vis mer

Velg riktig kur!

Så når «krisen» har skjedd og rettetangen ikke blir lagt vekk, hvordan kan vi behandle tørt hår?

- Vi lever i en hektisk verden, og vi er avhengige av løsninger som er raske — og effektive! Vi ønsker løsninger som faktisk virker! Invester i en god hårkur som også lukker skjellagene. Da kan du bruke en hårkur i stedet for balsam annenhver gang du vasker håret. Det tar bittelitt lenger tid, men bidrar til at hårkuren faktisk blir brukt, og at du sitter igjen med et veldig takknemlig hår! Av og til er det også viktig å legge vekk varmeverktøy. Bruk hårstylinger som ikke krever verken føner, rettetenger eller krølltenger så ofte det lar seg gjøre, sier Krogh, som også får støtte fra Rikke Holtlien, som er frisør hos Nikita.

Hun forklarer at vi kan oppleve tørt hår både om sommeren og vinteren på grunn av skifte i været, temperatur og bading i klor og eller saltvann. Disse skiftningen i temperatur gjør at både hår og hud blir strippa for fuktighet.

- Bruk derfor en god hårkur med masse fuktighet cirka en gang i uken, og gjerne også hårolje, sier hun.

Dette er KKs skjønnhetsekspert enig i. Hun anbefaler også en god hårkur, men understreker:

- Overhold anbefalinger om virketid! Står det 10-15 minutter, vil den ikke virke bedre om du sover med den over natten. Bruk kur for det håret ditt trenger. Er håret blekebehandlet eller vært gjennom en kjemisk prosess, bruk en god proteinkur. Om håret ditt er tørt naturlig, bruk en som inneholder fuktighet.

Ikke vask håret for ofte

Noe som for mange kanskje er overraskende, men som også kan påvirke håret ditt, er hvor ofte du vasker det. For er det en «feil» vi ofte gjør, er det at vi vasker håret for hyppig.

- Når man vasker håret stimulerer man talgkjertlene i hodebunnen. Vasker man håret for ofte, vil hodebunnen stadig bli fetere, og selve håret blir tilsvarende tørt. En ond sirkel, forklarer Cecilie Krogh og legger til:

- Vask håret hver 2-3 dag, og la det naturlige fettet pleie håret i mellomtiden.

- Er det noen produkter man bør unngå når man sliter med tørt hår?

- Produkter med alkohol som tørker ut håret enda mer. Jeg ville ha brukt en god hårolje eller hårserum for å tilføre fukt etter at håret har tørket. Unngå også varmeverktøy så langt det tar seg gjøre. De tørker nemlig håret ut mer enn du aner, sier Krogh.

KKs skjønnhetseskpert Cecilie Krogh viser deg hvordan du gjør det på best mulig måte! Vis mer

Helt på tampen: Vil dere gi oss deres beste tips for de som sliter med tørt hår?

KLIPPE HÅR: Kan du bruke kjøkkensaks til å klippe håret? Ja, mener frisør Cecilie Krogh. Her viser hun deg steg for steg hvordan du kan klippe håret hjemme. VIDEO: Cecilie Krogh Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer