Cecilie Krogh:

Slitt sommerhår: Slik fikser du det!

Frisørens beste tips!

SLITT SOMMERHÅR: Gode tips til deg som har fått slitt hår etter sommeren. FOTO: Astrid Waller
SLITT SOMMERHÅR: Gode tips til deg som har fått slitt hår etter sommeren. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Start sensommeren med et frisørbesøk

Sett opp en time hos frisøren din for å få trimmet bort slitte tupper. Det er mulig noen hårprodukter kan trylle, men et allerede ødelagt hår trenger sterkere lut om det skal skinne i solen.

Klipper du deg regelmessig, trenger du nødvendigvis ikke å ta så mye på lengden, men rett og slett friske opp kanten og gi håret en følelse av litt «va-va-voom».

Tips! Bestill frisørtimene dine fram til jul allerede nå. Da har du full kontroll, slik at håret holder seg pent. Samtidig får du muligheten til å bestemme hvilken dag og tid som passer best for deg.
Tips! Bestill frisørtimene dine fram til jul allerede nå. Da har du full kontroll, slik at håret holder seg pent. Samtidig får du muligheten til å bestemme hvilken dag og tid som passer best for deg. Vis mer

Sunn hodebunn = sunt hår

Når vi sier «å vaske håret», er det egentlig hodebunnen vi vasker. Derfor er det også hodebunnen som står i fokus under en sjamponering. Etter en solfylt sommer med klor- og saltvann, blir hodebunnen fort irritert og tørr. Velg en sjampo som pleier og etterlater håret luftig.

En tørr og kløende hodebunn kan være sjenerende, og hvis du opplever flass, kan dette ha flere årsaker. Finn ut hvorfor! Flass kan fort skyldes en overproduksjon av gjærsopp i hodebunnen, noe som høres langt verre ut enn det faktisk er. Det er mange årsaker til at du kan få flass av gjærsopp – stress, sjelden hårvask eller hormonelle forandringer er de vanligste. Da er trikset å bruke en spesialsjampo som dreper soppen.

Tre huskeregler:

1. Bruk en sjampo som er tilpasset det ditt hår og hodebunn trenger å få tilført.
2. Bruk en hårkur for å reparere og gjenoppbygge håret.
3. Bruk en balsam som er tilpasset det du vil at håret skal gjøre når det blir tørt.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Ikke dra hjemmefra med fuktig hår

Håret ditt er gjerne tørt etter mye sol og varme, og når høsten melder sin ankomst, vil luftfuktigheten ofte gjøre at håret ser frizzy ut. Dette gjelder spesielt deg med naturlig fall eller krøller. La håret lufttørke ordentlig hjemme, eller bruk en diffuser for å blåse det tørt. Diffuseren er formet som en skål og har tagger som du fester på føneren din. Du legger håret i «skålen» og får da samlet håret ordentlig. Da framhever du den naturlige teksturen.

FOTO: Produsenten
FOTO: Produsenten Vis mer
Tips: Velg en sjampo og balsam som gir fuktighet og som bevarer den naturlige oljen i håret. Et hår kan fint tåle litt tyngre produkter nå mot høsten, og jeg ville ha byttet ut lette pleie-sprayer med produkter som har en mer kremet konsistens.
Tips: Velg en sjampo og balsam som gir fuktighet og som bevarer den naturlige oljen i håret. Et hår kan fint tåle litt tyngre produkter nå mot høsten, og jeg ville ha byttet ut lette pleie-sprayer med produkter som har en mer kremet konsistens. Vis mer

Kur håret regelmessig

Et sunt og velpleid hår tåler langt mer enn et tørt hår. Jeg anbefaler å investere i en skikkelig hårkur og bruke den minst en gang i uken. Vi er ofte gode på skippertak og tenker at NÅ skal det kures, men så går det fort tre–fire uker til neste gang. Det krever mer regelmessig bruk for at du virkelig skal merke forskjell. Et godt tips i en hektisk hverdag er å bruke en kur som lukker skjellaget. Da kan den byttes ut med balsamen, og du behøver dermed ikke å bruke ekstra tid i dusjen.

DIY! Lag din egen hårkur:

1. Bland sammen 1 avokado, en banan og en spiseskje olivenolje i en bolle.
2. Fordel blandingen i hele håret, og la den virke i 30–40 minutter.
3. Vask håret godt.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Beskytt håret ditt mot varme

Varmebeskyttende produkter går hånd i hånd med styling-verktøy. Hver gang du bruker føner eller et stylingjern, bør du derfor gi håret en runde med varmebeskyttelse først. Dette gjør at håret holder seg sunnere og tåler mer.

Unngå innstillinger eller verktøy som går over 185 grader. Håret reagerer optimalt ved denne temperaturen, samtidig som det ikke blir utsatt for unødvendig varme.

Du kan bruke et varmebeskyttende produkt som «gjør mer» for håret for å spare tid. Et tørrere hår som fort blir frizzy, trenger gjerne mer fuktighet. Bruk for eksempel et varmebeskyttende produkt som både pleier og smører.

Tips: Selv om ferien er over, trenger håret mer hvile. Legg vekk varmeverktøy en liten periode, og spill på lag med dets naturlige struktur. Spør frisøren din om hvilket varmebeskyttende produkt som passer best for deg og ditt hår.
Tips: Selv om ferien er over, trenger håret mer hvile. Legg vekk varmeverktøy en liten periode, og spill på lag med dets naturlige struktur. Spør frisøren din om hvilket varmebeskyttende produkt som passer best for deg og ditt hår. Vis mer

Krøller over natten, uten varme

Du trenger:

  • Et nyvasket hår
  • Hårolje/serum til tørre tupper
  • Hårbånd
  • Hårbørste
1. Vask håret med en god sjampo og balsam, og la det lufttørke til det nesten er tørt.
1. Vask håret med en god sjampo og balsam, og la det lufttørke til det nesten er tørt. Vis mer
2. Gre håret fritt for floker, og påfør gjerne en lett og pleiende olje i tuppene.
2. Gre håret fritt for floker, og påfør gjerne en lett og pleiende olje i tuppene. Vis mer
3. Snurr håret rundt et hårbånd. Start foran, og jobb deg bakover. Jo mindre hår du snurrer om gangen, desto mer markerte vil krøllene bli. Det er viktig at tuppene ikke floker seg, men at du snurrer håret ganske stramt.
3. Snurr håret rundt et hårbånd. Start foran, og jobb deg bakover. Jo mindre hår du snurrer om gangen, desto mer markerte vil krøllene bli. Det er viktig at tuppene ikke floker seg, men at du snurrer håret ganske stramt. Vis mer
4. Gjør det samme på den andre siden.
4. Gjør det samme på den andre siden. Vis mer
5. Sov til neste dag!
5. Sov til neste dag! Vis mer
6. Ta hårbåndet forsiktig ut, og gre gjennom håret med en grov kam eller med fingrene. Voilà! Du er klar til å ta over morgenmøtet!
6. Ta hårbåndet forsiktig ut, og gre gjennom håret med en grov kam eller med fingrene. Voilà! Du er klar til å ta over morgenmøtet! Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer