Sotede øyne

Smink deg til sotede øyne og sesongens hotteste partylook på 1-2-3

Disse tipsene får deg til å skinne på festen.

SOTEDE ØYNE OG LEKRE KRØLLER: Lyst på den perfekte sminke til festen? Tipsene får du i denne saken! Foto: Astrid Waller
SOTEDE ØYNE OG LEKRE KRØLLER: Lyst på den perfekte sminke til festen? Tipsene får du i denne saken! Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Kjolen henger i skapet og det nye tilbehøret ligger klart - vi er bare så klare for å danse oss fra julebord til fest.

Se hvordan du får lekne, litt rocka krøller, former ansiktet og hvordan du kan sminke deg til sexy, sote øynene nedenfor!

LES OGSÅ: Tipset som gjør at strømpebuksen ikke rakner

Form ansiktet

Sculpting er en eldgammel sminketeknikk. Trikset er å tenke lys og skygge, der lys fremhever og mørkt trekker tilbake.

ETTER: Husk at pudder gjør huden matt og fremhever linjer, men for mye pudder «dreper» den naturlige gløden  som får huden til å se mye yngre ut. Foto: Astrid Waller
ETTER: Husk at pudder gjør huden matt og fremhever linjer, men for mye pudder «dreper» den naturlige gløden som får huden til å se mye yngre ut. Foto: Astrid Waller Vis mer

Er ansiktet rundt, kan du legge mørk farge langs tinningen, kjeven og under haken, samt jukse til mer markerte kinnbein ved å legge mørkt under kinnbeinet og lyst oppå.  

Før du starter: Huden må være helt jevn hvis du skal få god effekt. Det handler ikke om å dekke til huden med masse foundation og pudder, men korrigere og jevne fargen slik at ikke noe rødt kommer igjennom.

1. Legg en lett concealer som vist på bildet. Bruk fingrene til å smelte produktet helt inn i huden. Concealeren letter ansiktet, og er med på å «løfte» det. 

2. Bruk en brun krem, mørk foundation eller helt matt solpudder når du skal skape form og skygge. Kremprodukter gir ofte et mer naturlig resultat, og fingrene er det beste verktøyet slik at kremen smelter naturlig inn i huden. 

3. Bruk en perlemorskrem eller fint highlighterpudder til å markere de høyeste punktene i ansiktet. Legg på toppen av kinnbeina, under og over brynet og på overleppen. Har du litt bred nese kan du legge litt på neseryggen også (legg mørkt langs sidene på nesen). 

4. For å tilføre litt farge i ansiktet, i tillegg til å få kinnene til «å poppe», legger du litt rouge på eplekinnet. Har du tunge øyelokk, er det også fint å legge et lett strøk med rougen på øyelokket. Det demper det tyngste partiet i tillegg til å gi litt dybde. 

LES OGSÅ: Det verste du kan gjøre med brynene dine

Lekne krøller

ETTER: Tips: Når trekkene blir mer markerte med alderen, er det flott med myke, lett viltre, ikke-perfekte frisyrer som runder av ansiktet. Foto: Astrid Waller
ETTER: Tips: Når trekkene blir mer markerte med alderen, er det flott med myke, lett viltre, ikke-perfekte frisyrer som runder av ansiktet. Foto: Astrid Waller Vis mer

Mange som ikke har naturlige krøller i håret, ønsker seg fine bølger når de skal på fest. Det er flere måter å lage dem på, men nå kan krøllene være mer tilfeldige og rufsete. Bruk krølltang, syl eller stylingjern, og husk nok stylingprodukter, slik at de holder hele natten lang. 

Før du starter: Ha litt skum, rotløftspray og varmebeskyttelse i fuktig hår. Føn så håret tørt, gjerne samtidig som du grer det glatt. 

1. Sett opp det meste av håret slik at bare det underste henger ned. Krøll så håret i mange smale seksjoner. Rundt ansiktet er det viktig at krøllen går i retning bakover. Det er både penest, og du slipper at håret henger ned i ansiktet.

2. Skarpe korketrekkere gir dokkefølelse, og det vil vi ikke ha. Så når krøllene er kalde, rufser du til håret med fingrene, og grer eventuelt tuppene med børste. De tåler mer enn du tror, så det er bare å rufse til. 

3. Bruk strukturspray og/eller tørrspray til å gjøre håret mindre polert. Håret blir mer spennende og får mye bedre hold. Dessuten blir det enkelt å vedlikeholde håret utover kvelden. Hold sprayen ca. 30 cm unna, så den fordeler seg jevnt. 

LES OGSÅ: Hårtabben de færreste vet at de gjør

Sotede øyne

ETTER: Det aller viktigste er å unngå harde kanter på skygge og kajal, så derfor: koste, duse, koste, duse. Foto: Astrid Waller
ETTER: Det aller viktigste er å unngå harde kanter på skygge og kajal, så derfor: koste, duse, koste, duse. Foto: Astrid Waller Vis mer

Mørke farger rundt øynene demper tunge øyelokk så de synes mindre. Se gjerne rett inn i speilet og dytt på mer skygge hvis det tyngste partiet ikke har fått farge.

1. Hvis du ikke har lagt highlighter under brynet, kan du starte med det. Legg så bronsefarget skygge i krem eller pudder på hele lokket. Legg mørkest nede ved vippene og dus godt oppover, utover og innover til nærmest ingenting. Påfør også skygge under øynene, ca. to tredjedeler inn. 

2. Legg en tykk kajal langs vippekanten og litt utenfor øyet. Pass på at kajalen ender litt oppover. Det gjør ingenting at kajalen ikke er jevn, den skal nemlig duses ut. 

3. Velg en svart eller koksgrå skygge som du dytter på kajalen med en svampapplikator. Start på midten av streken. Bruk så en større kost som du koster fargen jevn utover med, slik at den går i ett med bronsefargen. 

4. Legg kajalen på våtkanten underøyet. Forsterk streken og gjør den mykere ved å dytte på skygge mellom vippene. Bruk eventuelt en litt lysere bruntone til å gjøre skyggen litt bredere. Avslutt med maskara. 

Hår, makeup og styling: Tone vid Skipá

Smink deg til sotede øyne og sesongens hotteste partylook på 1-2-3

LES OGSÅ: Jobbantrekk inspirert av Amal Cloney (37)

Denne saken er også publisert i KK Stil 04. 

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer