LYSE FARGER: Lyse farger med litt glans får leppene til å se fyldigere ut. Mørke og matte farger vil ha motsatt effekt, så styr unna disse om du vil ha større lepper. 
Emilio Pucci/PIXEL-FORMULA_481/Credit:PIXELFORMULA/SIPA/1410302124All Over Press toneskipa *** Local Caption *** 7.06341568 Foto: PIXELFORMULA/SIPA/All Over Press
LYSE FARGER: Lyse farger med litt glans får leppene til å se fyldigere ut. Mørke og matte farger vil ha motsatt effekt, så styr unna disse om du vil ha større lepper. Emilio Pucci/PIXEL-FORMULA_481/Credit:PIXELFORMULA/SIPA/1410302124All Over Press toneskipa *** Local Caption *** 7.06341568 Foto: PIXELFORMULA/SIPA/All Over PressVis mer

Fyldige Lepper

Smink deg til større lepper

Enkel guide gir fyldigere lepper på 1-2-3!

KK.NO: Mange av oss drømmer nok om fyldigere lepper, men en del av alternativene for å oppnå dette er ikke like fristende. Injeksjoner og operasjoner er slett ikke for alle, og det er det naturligvis mange årsaker til. 

Heldigvis finnes det også alternativer som ikke krever kirurgiske inngrep eller andre dyre og muligens også risikofylte behandlinger

Vi snakker selvsagt om å jukse seg til fyldigere lepper med sminke, og her er det flere triks du kan prøve deg på. 

LES OGSÅ: Er dette tidenes verste inngrep?

HJEMMELAGET: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen
HJEMMELAGET: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Det viktige grunnlaget

– Forarbeidet er viktig. Er leppene tørre og flakete, er det vanskelig å få produktene du skal påføre til å legge seg pent, sier Ingrid Presttun Eide, makeupartist og daglig leder ved sminkeskolen Art Complexion. 

Både Presttun Eide og Dajana Tomanovic, makeupartist og pressekontakt i Make Up Store Norge, anbefaler en god skrubb før du begynner med selve sminken.

– En peeling fjerner de tørre partiene, gir fukt og øker blodsirkulasjonen, noe som igjen fører til at leppene får mer volum, forklarer Tomanovic. 

Etter du har skrubbet leppene, bør du påføre en god leppepomade eller balm for å gi leppene pleie og fukt. La denne sitte på litt før du fortsetter med sminken.

LES OGSÅ: Myke lepper på 1-2-3

LIPLINER: En god lipliner som enten matcher leppefargen din eller er bitte litt dypere i tonen er et must for å jukse leppene større.  Foto: starush - Fotolia
LIPLINER: En god lipliner som enten matcher leppefargen din eller er bitte litt dypere i tonen er et must for å jukse leppene større. Foto: starush - Fotolia Vis mer

Bli venn med liplineren

For å gi en illusjon av mer fylde i leppene, bør du absolutt mestre liplinertrikset. Det betyr rett og slett bare at du bruker en lipliner til å tegne opp konturen av leppene. 

– Fargen bør være så lik leppene som mulig, eventuelt bitte litt mørkere, sier Presttun Eide.

– Når du tegner, må du passe på å ikke gå for langt utenfor, men tegn gjerne så langt ut mot leppekonturen som mulig for maks volum. 

Tomanovic er enig i at du ikke må gå for langt utenfor leppene, da dette fort ser unaturlig ut. 

– Jeg pleier å legge blyanten cirka midt på leppekanten slik at halvparten av liplineren holder seg på innerkant og den andre halvparten ligger i ytterkant av leppekanten, sier hun. 

Du kan også bruke liplineren til å jevne ut formen på leppene dine. 

– Overleppen er ofte hakket mindre enn underleppen, så det kan være fint å gi litt ekstra volum fra munnvikene og opp mot amorbuen, altså toppen av leppene, sier Presttun Eide. 

Makeupartisten anbefaler også at du fyller inn leppene helt med liplineren når du er ferdig med å tegne opp konturen. Da unngår du å stå igjen med en strek rundt leppene etterhvert som leppestiften slites bort i løpet av dagen. 

– Da er det også enklere å friske opp med mer farge eller gloss, sier hun. 

LES OGSÅ: Vil du ha fyldigere lepper?

GLANS: Et leppeprodukt med glans vil gjøre at leppene ser større ut siden lyset reflekteres bedre.  Foto: chika_milan - Fotolia
GLANS: Et leppeprodukt med glans vil gjøre at leppene ser større ut siden lyset reflekteres bedre. Foto: chika_milan - Fotolia Vis mer

Velg riktig farge

For å få maks effekt av leppesminken, gjelder det også å finne riktig farge på leppestiften.

Husk at lyse farger forstørrer og mørke farger forminsker, så du bør velge en lysere nyanse når du ønsker å skape en illusjon av fyldigere lepper. 

– Likevel bør du ikke gå så lyst at det blir unaturlig, understreker Presttun Eide. 

– Velg gjerne en fargetone i samme lyshetsgrad som din egen leppefarge, en såkalt MLBB-farge («My lips but better»).

Tomanovic understreker at du faktisk kan oppnå en illusjon av større lepper uansett hvilken farge du velger på leppestiften. Da gjelder det bare å bruke to farger, hvorav én er litt lysere. 

– Husk alltid å legge den litt lysere fargen inn mot midten. Dette gir leppene mer volum og en forstørret effekt, uansett fargevalg, sier hun.  

LES OGSÅ: Få kysseklare lepper

Gå for glans

Velger du en leppestift med litt skimmer, fuktighet eller glans, vil det også gi inntrykk av mer volum.

Om du likevel har en mattere leppestift som har den perfekte fargen, er det ikke noe i veien for det. Du kan bare toppe den med en lipgloss som gir leppene glansen du trenger. 

– Avslutt gjerne med gloss som også gir en illusjon av volum, sier Presttun Eide. 

LES OGSÅ: Få leppene til å se større ut

SKRUBB FØRST: For å få leppeprodukter med plumpingeffekt til å gi deg mest mulig fylde, bør du skrubbe leppene først, forklarer makeupartist Ingrid Presttun Eide.  Foto: Astrid Waller
SKRUBB FØRST: For å få leppeprodukter med plumpingeffekt til å gi deg mest mulig fylde, bør du skrubbe leppene først, forklarer makeupartist Ingrid Presttun Eide. Foto: Astrid Waller Vis mer

Lær deg supertriksene

Concealer: – Et godt triks er også å bruke en lysreflekterende concealer langs amorbuen for å fremheve denne slik at leppene virker større, sier Presttun Eide. 

Highlighter: – Du kan også bruke et eget highlighterprodukt, for eksempel krem eller pudder med skimmer, for en mer tydelig effekt, sier hun. 

Skygge: – I underkant av underleppen kan du legge litt skygge, for eksempel et solpudder. Dette gir effekt av en fyldigere underleppe, sier Tomanovic.

Ombreeffekt: Du kan også bruke en kombinasjon av lyse og mørke leppefarge og skape en ombreeffekt. Legg da den mørkeste fargen ytterst på leppene, som en ramme i leppenes ytterkant, og en litt lysere farge i midten av leppen. Sørg for at du får en fin overgang mellom fargene, slik at det ser mest mulig naturlig ut og leppene vil automatisk virke større. 

Plumpingprodukter: – Det finnes også glosser og primere med plumpingeffekt. For å få mest ut av dem, er forarbeidet med skrubb viktig. Da trekker produktet bedre inn i leppene, slik at du får maks effekt. Det kan prikke og svi litt, men dette går ofte over etter noen minutter, sier Presttun Eide. 

LES OGSÅ: Tre enkle trinn til fyldigere lepper

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: