Smink Deg Yngre

Smink deg yngre på 1-2-3

4 smarte tips som kan gi et litt mer ungdommelig utseende.

TRIKS FOR ELDRE: Det er ikke noe i veien for å starte med noen foryngende sminketriks allerede nå. Ved å gi huden glød og farge, øynene et løft og leppene litt mer fylde, ser du yngre ut på få minutter. Foto: All Over Press Norway
TRIKS FOR ELDRE: Det er ikke noe i veien for å starte med noen foryngende sminketriks allerede nå. Ved å gi huden glød og farge, øynene et løft og leppene litt mer fylde, ser du yngre ut på få minutter. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: La det ikke være noen tvil: Det å bli eldre er en positiv ting – alternativet er så uendelig mye verre. 

Likevel er det noen ting som ikke er så gøy med de stadig tydeligere tegnene på aldring, og mange av oss vil gjerne jukse litt for å holde på det mer ungdommelige utseendet i noen ekstra år. 

Kjenner du deg igjen  i dette, bør du lære deg følgende sminketriks.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg yngre

1. Fyldigere lepper

Leppene mister både fylde og spenst med årene, og i tillegg kommer de fine linjene som gjør at leppestiften lett kan flyte litt ut i kantene. 

For å motvirke effektene av den økende alderen, bør du finne en god lipliner som matcher den naturlige leppefargen din best mulig. Bruk denne til å definere kanten på leppene og skape en tydeligere linje der. 

Du kan godt tegne bitte litt på utkanten av leppene for å gi dem litt av fylden tilbake. Bare unngå å tegne på utsiden av den naturlige leppekanten, siden det både ser unaturlig ut og kan ha helt motsatt effekt. 

SUPERTRIKS: En lipliner jevner ut leppekanten, definerer leppene og gjør at leppestiften sitter bedre.  Foto: starush - Fotolia
SUPERTRIKS: En lipliner jevner ut leppekanten, definerer leppene og gjør at leppestiften sitter bedre. Foto: starush - Fotolia Vis mer

Velg så en leppefarge som får huden din til å stråle. Husk at lysere farger vil gjøre at leppene virker større, mens mørke farger gjør at de ser mindre ut. En leppefarge med glans gir også en optisk illusjon av større lepper. Unngå derfor mørke og matte farger om du vil ha maksimal effekt. 

LES OGSÅ: Slik sminker du bort rynken

2. Gi benbygningen et løft

Etterhvert som du blir eldre, mister du noe av fettet i kinnet. Du bør derfor justere plasseringen av rougen for heller å framheve kinnbeina enn kinneplet.

For å fremheve konturene i ansiktet, er regelen at mørkt skjuler og lyst fremhever. Hvis du vil fremheve kinnbeina, legger du rouge under kinnbeinet og gjerne litt highlighter rett over kinnbeinet. Da vil de komme godt frem.

Har ansiktet ditt blitt litt mer innsunket, kan du få litt rundere kinn ved å plassere rougen midt på kinnet.

GLØD: Rouge i kinnene gir deg litt av fylden du mister i kinnene med årene tilbake, i alle fall ser det sånn ut. Du får også en fin glød og frisk farge i fjeset.  Foto: V&P Photo Studio - Fotolia
GLØD: Rouge i kinnene gir deg litt av fylden du mister i kinnene med årene tilbake, i alle fall ser det sånn ut. Du får også en fin glød og frisk farge i fjeset. Foto: V&P Photo Studio - Fotolia Vis mer

En frisk farge i kinnene vil gjør at du ser yngre og sunnere ut på 1-2-3. For å få rougen til å vare enda lenger og gi den ekstra effekt, kan du bruke det supre dobbel-rouge-trikset:

Start med å legge en kremrouge. Påfør den gjerne med fingrene, så glir den lettere inn i huden. Legg så en pudderrouge oppå kremrougen, så får du ekstra en ekstra fin glød som varer.

LES OGSÅ: Smink deg yngre med rouge

3. Høyere bryn

Også huden rundt øynene blir slappere og henger mer etterhvert som vi blir eldre. Heldigvis kan vi bruke noen enkle triks for å gi øynene et løft – helt uten kirurgiske inngrep. 

Start med å forme og fylle inn brynene lett for å ramme inn både øynene og ansiktet. Sørg for å bruke en farge som er lys nok, og vær lett på hånden. Harde, mørke bryn har nemlig helt motsatt effekt.

Legg så en concealer eller en hudfarget, matt øyeskygge rett under brynet for en highlight-effekt som «løfter» brynet litt ekstra. 

RAMMER INN: Definer brynene for å ramme inn både øynene og ansiktet. Dette vil gi hele fjeset ditt et løft, helt uten kirurgiske inngrep. Foto: Alliance - Fotolia
RAMMER INN: Definer brynene for å ramme inn både øynene og ansiktet. Dette vil gi hele fjeset ditt et løft, helt uten kirurgiske inngrep. Foto: Alliance - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Ikke smink deg for nærme speilet

4. Glød til huden

Siden huden blir mer gusten og grå etterhvert som vi blir eldre, gjelder det å få gløden tilbake. 

Bruk en tyntflytende foundation som ikke dekker for mye, og velg gjerne en som er lett lysreflekterende. Bruk en flytende concealer der du trenger å dekke huden litt mer, men bruk så lite produkt du kan. Bruker du for mye, legger det seg nemlig fort i de små linjene som kommer med årene. 

Av samme grunn bør du unngå helt matte produkter så mye som mulig. Har du fet eller oljete hud, kan du bruke et finmalt, lett pudder for å sette sminken, men unngå å bruke for mange pudderprodukter når linjene blir mer synlige. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer