Skjønnhet:

Sminke og pleie i ett

Få i både pose og sekk med makeup og pleie i ett og samme produkt.

SMINKE OG PLEIE: Sjekk ut produkttips nederst i saken. Foto: NTB Scanpix
SMINKE OG PLEIE: Sjekk ut produkttips nederst i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som en konsekvens av trenden «no makeup-makeup» er en del sminke blitt like mye hudpleie. Maskaraen gir tykkere vipper, lipglossen gir leppene pleie, foundation behandler pigmentflekker og rød hud, mens bronzing-geleen tilfører huden fukt i bøtter og spann. Kremer, solfaktor og serumer har også fått kosmetiske fordeler.

Høyteknologiske pigmenter jevner ut hudtonen så mye at foundation blir overflødig, perlemor gir frisk glød, og lysreflekterende pigmenter gir highlightereffekt uten at du har påført et eneste sminkeprodukt. Makeupartistene bruker også hudpleie som en del av sminken. Leppebalmer, oljer, serumer og primer havner nå gjerne på toppen av makeupen i stedet for under.

– Jeg avslutter ofte sminken med å påføre Banana Bright Primer fra Ole Henriksen på toppen. Det gir en kjempefin glød til huden. Jeg blander den med foundation også, eller bruker den alene på bar hud, sier Tomas Erdis, en av tre makeupartister vi har spurt om å dele sine hudpleiende sminketips.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

For en såkalt «dewy» effekt, noe som vil si en duggfrisk effekt, der huden blir litt mer blank, blander han sin favorittolje Phyto Replenish Oil fra Dermalogica med foundation. Han forklarer at du ikke nødvendigvis må bruke foundation over hele ansiktet, men kun dytte på der det trengs litt dekke.

En annen favoritt er Camilla Pihl Beauty Moisture Boost Lip Balm. Den bruker makeupguruen på både øyelokk og kinnbein for glans. Av hybride sminkeprodukter foretrekker han BB/CC-produktene til Erborian, der CC Red Correct er favoritten.

– Det er vanskelig å velge kun ett favorittsminkeprodukt, men jeg tror det må bli Jane Iredale Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream. Den har fysisk solfilter, pleier, er dekkende, har primereffekt og sitter godt. I tillegg kan jeg blande den med for eksempel olje for å få en annen konsistens, sier Erdis.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Anette Klophus hos Marlou Styling Bar er superfan av det hun kaller levende hud. Sminken hennes starter allerede kvelden før. For å få den rette gløden legger hun seg med Glo Skin Beauty Daily Power C og Sweet Almond Oil fra Aqua Oleum på huden.

– Når jeg våkner, vasker jeg av det overflødige, og smører meg med litt krem og foundation. Jeg bruker heller ikke pudder på andre steder enn på øyelokkene, sier makeupartisten, som også bruker mandeloljen over foundation når hun sminker andre.

Anette mikser også til sine egne produkter. Siden hun var 15 år, har hun knust solpudder og mikset det med babyolje og krem. Skjønnhetsproduktet heller hun over på små reiseflasker. Lekkert å bruke som flytende bronzer – både i ansiktet og på kroppen.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
FIKS SELV: Det er så kjedelig når sminken faller i gulvet og knuser i tusen biter. Heldigvis er det SÅ enkelt å fikse det, og vi viser deg hvordan! Alt du trenger er alkohol du får kjøpt på apoteket, en sminkekost og papir. Vis mer

Linda Wickmann har jobbet mange år som makeupartist. Nylig åpnet hun også egen makeupskole. Hun virkelig elsker fusjonen mellom hudpleie og sminke, og ramser opp alle de gode ingrediensene du kan finne i sminke, som faktisk gjør huden din bedre over tid.

– Jeg må nevne den nyeste foundationen til Max Factor, Miracle Second Skin Hybrid Foundation. Den er med pre- og probiotisk kompleks som styrker huden, kokosmelk som gjør huden myk, aloe vera for fukt, vitamin C og fysisk filter. Jeg bruker den selv, og etter at jeg hadde en ekstra hektisk dag, kom jeg på at jeg ikke hadde fjernet sminken da jeg la meg. Jeg tenkte på alle de gode ingrediensene, så jeg sovnet. Da jeg våknet, var maskaraen litt skjev, men huden var fin, sier den entusiastiske makeupartisten.

Ellers framhever hun merket Makethemake, som hun har lagt sin elsk på. Produktene er mer hudpleie med kosmetiske fordeler. For eksempel er Bisabolol Hydrating Oil Primer med gode planteoljer, mens Vitamin E Bouncy Bronze Gel binder fukt til huden. I tillegg til ekspertenes beste tips har vi samlet flere favoritter som gir deg både makeup og pleie i samme produkt.

Sminke og pleie i ett
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer