SMINKETIPS: Har du sotede øynene, bør leppene være nøytrale. Foto: NTB Scanpix
SMINKETIPS: Har du sotede øynene, bør leppene være nøytrale. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sminkeekspert

Sminkeekspertens 10 beste tips

Disse triksene har du kanskje ikke tenkt på før!

Publisert

Danske Henrik Steen er Lancômes makeupartist, og jobber også freelance ved siden av med både hår og sminke. Vi møtte han i Oslo, og fikk noen supre tips for å få best mulig resultat ut av sminken.

Her er hans topp 10 tips:

1. Trepunktssminke! Når du sminker deg skal du konsentrere deg om kun tre punkter i ansiktet. Huden skal alltid være det første. De to andre punktene kan være kinn og lepper, og da holder det med maskara og en lett markering av brynene.

LES OGSÅ: Denne gir perfekt leppestift

MAKEUPARTIST: Henrik Steen.
MAKEUPARTIST: Henrik Steen. Vis mer

2. Sminken skal være en dekorasjon, ikke en maske!

3. Du skal ikke se makeupen på huden, så derfor kan du avslutte sminken med å påføre en essens eller et tyntflytende serum etterpå, gjerne med en kost.

Ikke smink hele brynet!

4. Ikke smink hele brynet! Fyll kun inn der det trengs. Start på det høyeste punktet, og fyll inn utover mot spissen. Det innerste partiet kan godt være utegnet og transparent, noe som gir et mer naturlig preg.

5. Når du skal konturere ansiktet, finner du punktet for kontureringen ved å legge to fingre horisontalt under øyet. Bruk stor kost og runde bevegelser. Påfør også i tinning, hårfeste og under kjeven.

6. Skal du sminke nesen smalere, må du starte helt oppe ved brynet og slutte helt nede på selv nesevingen. Starter du lengre ned og slutter før nesevingen vil du få en optisk effekt som gjør at nesevingene blir større.

Skal du sminke nesen smalere, må du starte helt oppe ved brynet.

7. Ønsker du en skarp eyeliner, bør du bruke våt liner. Kajalen egner seg best til å tones og softes ut med en kost.

8. Bruk gjerne to farger på kajalen på én gang, som du legger ved siden av hverandre og blender inn. Eller du kan legge den ene over øyet og den andre under.    

9. Avslutt alltid øyesminken med et lett strøk med solpudder, selv når du soter øynene og bruker mye highlighter. Resultatet blir mer moderne, og du får dempet eventuelle skarpe kanter.

10. Bruk to minutter lengre på sminken din enn du pleier. Da vil den sitte bedre og være penere slik at du slipper å tenke på sminken resten av dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer