Sminkeekspert

Sminkeekspertens 10 beste tips

Disse triksene har du kanskje ikke tenkt på før!

SMINKETIPS: Har du sotede øynene, bør leppene være nøytrale. Foto: NTB Scanpix
SMINKETIPS: Har du sotede øynene, bør leppene være nøytrale. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske Henrik Steen er Lancômes makeupartist, og jobber også freelance ved siden av med både hår og sminke. Vi møtte han i Oslo, og fikk noen supre tips for å få best mulig resultat ut av sminken.

Her er hans topp 10 tips:

1. Trepunktssminke! Når du sminker deg skal du konsentrere deg om kun tre punkter i ansiktet. Huden skal alltid være det første. De to andre punktene kan være kinn og lepper, og da holder det med maskara og en lett markering av brynene.

LES OGSÅ: Denne gir perfekt leppestift

2. Sminken skal være en dekorasjon, ikke en maske!

3. Du skal ikke se makeupen på huden, så derfor kan du avslutte sminken med å påføre en essens eller et tyntflytende serum etterpå, gjerne med en kost.

Ikke smink hele brynet!

4. Ikke smink hele brynet! Fyll kun inn der det trengs. Start på det høyeste punktet, og fyll inn utover mot spissen. Det innerste partiet kan godt være utegnet og transparent, noe som gir et mer naturlig preg.

5. Når du skal konturere ansiktet, finner du punktet for kontureringen ved å legge to fingre horisontalt under øyet. Bruk stor kost og runde bevegelser. Påfør også i tinning, hårfeste og under kjeven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer