Naturlig Sminke

«Sminkefri» look er blitt supertrendy

- Utrolig fint at naturlig skjønnhet hylles, sier Vanessa Rudjord. Få hennes tips til hvordan du får looken her!

NATURLIG OG SMINKEFRI LOOK: Det er det naturlige som er hot på sminkefronten akkurat nå. Få mote- og skjønnhetsguru Vanessa Rudjords beste tips til hvordan du sminker deg naturlig lenger nede i saken! Foto: Vanessarudjord.no
NATURLIG OG SMINKEFRI LOOK: Det er det naturlige som er hot på sminkefronten akkurat nå. Få mote- og skjønnhetsguru Vanessa Rudjords beste tips til hvordan du sminker deg naturlig lenger nede i saken! Foto: Vanessarudjord.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Den naturlige, nesten sminkefrie looken har vært en stor trend i flere sesonger nå, og vi har sett den både på catwalken og kjendiser, så vel som moteikoner og bloggstjerner. 

Og det er ikke uten grunn at denne stilen har blitt så hot. 

Kjendiser uten sminke

UTEN SMINKE: Gwyneth Paltrow er blant kjendisene som ikke er redd for å dele bilder av seg selv uten sminke.
UTEN SMINKE: Gwyneth Paltrow er blant kjendisene som ikke er redd for å dele bilder av seg selv uten sminke. Vis mer

For å demonstrere hvor retusjert og «uvirkelig» mote- og underholdningsbransjen egentlig er, har flere kjendiskvinner stilt opp på bilder helt uten sminke de siste årene (se flere her), og det samme gjelder retusjering. 

Også i KK har vi frontet dette, med #kknaturlig-kampanjen

- Det har vært en tendens de siste årene at folk ønsker at alt skal være mer ekte. Folk vil ha uretusjerte bilder og større modeller.

- En mer naturlig trend har ulmet en stund og jeg synes det utrolig fint at naturlig skjønnhet hylles, sier tidligere Costume-redaktør, moteredaktør og makeupartist Vanessa Rudjord (38) til KK.no: 

FORKJEMPERE FOR NATURLIG-LOOKEN: Mary-Kate og Ashley Olsen er begge fan av den naturlige looken og sees ofte med kun foundation, markerte bryn og maskara.
FORKJEMPERE FOR NATURLIG-LOOKEN: Mary-Kate og Ashley Olsen er begge fan av den naturlige looken og sees ofte med kun foundation, markerte bryn og maskara. Vis mer

- At man er bra nok som man er håper jeg er en trend som varer lenge. Det viser stor selvtillit å ikke sminke seg, ikke å skulle pynte på utseende sitt, men være bra nok som man er. Det er ikke alltid like lett å føle det på ekte.

LES OGSÅ: Sliter du med store porer i ansiktet?

Smink deg naturlig - med litt sminke

Likevel er det ikke alle som synes det er så komfortabelt å være helt «bar» i ansiktet. 

Kanskje du har litt urenheter eller pigmentflekker du gjerne vil dekke litt til, eller bare føler deg mer vel med litt farge i kinnene?

Ingen krise!

Det er fullt mulig å få til en naturlig og nesten sminkefri look med litt sminke også.

UTEN SMINKE: Moteprofil Vanessa Rudjord viser seg helt uten sminke på bloggen - og deler deretter oppskriften for hvordan du kan få en naturlig og nesten sminkefri look.  Foto: Vanessarudjord.no
UTEN SMINKE: Moteprofil Vanessa Rudjord viser seg helt uten sminke på bloggen - og deler deretter oppskriften for hvordan du kan få en naturlig og nesten sminkefri look. Foto: Vanessarudjord.no Vis mer

Og på sin bloggside har Vanessa Rudjord delt sin beste oppskrift på å få til akkurat dette:

Her er hennes tips: 

1. Legg en fuktighetsgivende foundation og bruk en lett concealer.  Bruk fingrene istedet for svamp for å få et mest naturlig utseende som mulig. På grunn av varmen i fingrene blender kremen bedre inn i ansiktet.

MED SMINKE: Sjekk hvilke produkter Vanessa bruker for å få looken på bloggen hennes.  Foto: Vanessarudjord.no
MED SMINKE: Sjekk hvilke produkter Vanessa bruker for å få looken på bloggen hennes. Foto: Vanessarudjord.no Vis mer

2. Børst på et lett lag transparent pudder. Det gir en fin glød og demper blankheter uten at du ser for pudret ut. Legg det under kjevepartiet og under kinnbenet for å få kontur i ansiktet. Legg deretter en friske rouge i eplekinnene.

3. Så legger jeg en lys øyenskygge, med en myk og litt stor kost, oppå øyelokket. Deretter bruker jeg en lys bruntone til å markere globallinjen. Her er det best å bruke en litt mindre pensel for å være mer presis. Soft ut den brune øyenskyggen med den litt større penselen som du brukte til å legge den lyse skyggen.

NATURLIG GLØD, SELV MED LITT SMINKE: Vanessa ser glødende, vakker og nesten sminkefri ut. Foto: Vanessarudjord.no
NATURLIG GLØD, SELV MED LITT SMINKE: Vanessa ser glødende, vakker og nesten sminkefri ut. Foto: Vanessarudjord.no Vis mer

4. Legg en kajal helt inntil den øvre vippekanten. Prøv å få den innimellom vippene. Soft over med en liten pensel. Avslutt øyesminken med en naturlig maskara.

5.Bruk en leppestift eller lipgloss som gir masse fukt. 

Sjekk Vanessas blogg for å finne ut hvilke produkter hun bruker for å skape denne looken!
 
Til info: Vanessa Rudjord er en av bloggerne som AdLINK Media jobber kommersielt med.  AdLINK Media er et datterselskap av Aller Media. 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer