Rasisme

Sminkekjeden Sephora stenger over 400 butikker etter rasismebeskyldninger

Sminkegiganten ble beskyldt for rasisme. Nå skal de få opplæring i mangfold, og holder stengt en hel dag.

RASISME: Sminkegiganten Sephora er i hardt vær etter rasismebeskyldninger på Twitter. FOTO: NTB Scanpix
RASISME: Sminkegiganten Sephora er i hardt vær etter rasismebeskyldninger på Twitter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige måned skrev R&B-stjerna Solána Rowe (28), bedre kjent som SZA, en Twitter-melding om en hendelse som skjedde da hun var innom sminkebutikken Sephora i California for en stund siden.

Da skal nemlig en ansatt i butikken ha tilkalt ekstra vektere da hun kom inn, for å sørge for at den populære sangeren ikke stjal noe da hun var der. Ut i fra tonen i meldingen opplevde Rowe mest sannsynlig dette som en rasistisk handling.

Hun kaller i tillegg Sephora-medarbeideren for «Sandy Sephora».

REAGERTE: RnB-stjerna Solána Rowe reagerte sterkt da den ansatte i sminkebutikken tilkalte ekstra vekter på henne fordi hun var mørk. FOTO: NTB Scanpix
REAGERTE: RnB-stjerna Solána Rowe reagerte sterkt da den ansatte i sminkebutikken tilkalte ekstra vekter på henne fordi hun var mørk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Saksøkte det italienske motehuset Versace på grunn av rasisme

Stort engasjement

Meldingen skapte stort engasjement på Twitter, og har akkurat nå nærmere 8500 retweets og over 62000 likerklikk.

Dette har ført til at selskapet nå kommer til å stenge alle butikkene sine i USA førstkommende onsdag, 5. juni, for å gjennomføre et opplæringsprogram i mangfold. Det bekreftet selskapet selv overfor Reuters.

Over 400 butikker blir altså stengt en hel dag.

– Vi tar klager som dette på det største alvor, sier talsperson Emily Shapiro, som likevel vil få med at denne opplæringen er noe som har vært planlagt lenge som en del av kampanjen «Vi er del av noe vakkert».

Fikk støtte

Også artistkollega Rihanna (31) støttet Rowe i situasjonen. Kort tid etter Twitter-meldingen ble delt, sendte nemlig superstjerna et gavekort til Rowe på Fenty Beauty - Rihannas egne sminkemerke.

«Gå og kjøp deg sminke i fred, søster. One Love, Rihanna», sto det på kortet.

Rowe, som bruker artistnavnet SZA på Instagram, delte gaven hun hadde fått på sin Instagram Story. Hun takker Rihanna for den hyggelig gesten og kaller henne en dronning. Bak teksten finner vi en rekke emojier som tyder på at Rowe ble svært rørt av gaven hun fikk.

LES OGSÅ: - Da jeg flyttet til Oslo, trodde menn jeg var til salgs fordi jeg var brun

SENDTE GAVEKORT: Rihanna ga kollegaen sin SZA et gavekort på sminke fra hennes eget merke etter hendelsen. Foto: Scanipx
SENDTE GAVEKORT: Rihanna ga kollegaen sin SZA et gavekort på sminke fra hennes eget merke etter hendelsen. Foto: Scanipx Vis mer
Foto: Skjermdump fra Instagram
Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer