Sminketabbe

Sminker du deg eldre?

De tre vanligste sminketabbene vi gjør.

TYPISK SMINKEFEIL: En vanlig feil mange av oss gjør, er at vi rett og slett sminker oss for mye.  Foto: All Over Press
TYPISK SMINKEFEIL: En vanlig feil mange av oss gjør, er at vi rett og slett sminker oss for mye. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi sminker oss for å føle oss freshere og kanskje forsøke å bli en vakrere utgaver av oss selv, men bruker du produktene feil kan det resultere i det motsatte.

Bruker du for eksempel foundation feil, kan du fort gi huden din rynker - uten at du egentlig har det.

– Det er veldig mange som legger på for mye foundation. Jeg ser mange unge jenter med nydelig og problemfri hud, som dekker den til med en tykk foundation. Om foundationen er veldig fuktig, legger de gjerne på et godt lag med pudder. Da blir huden linjete og kakete, noe som gjør at de ser eldre ut, forklarer Linda Wickmann, ansvarlig makeup artist for Max Factor Norge, til KK.no.

LES OGSÅ: Se Rachel Zoes sminketabbe

Tabbe 2: Ujevn foundation

Tabben over var altså den første feilen mange av oss gjør. En annen klassisk sminketabbe er ujevn foundation.

– De fleste velger en foundation som er en eller to nyanser mørkere enn det de har for å se brunere ut. Men det de glemmer er å jevne ut foundationen nedover halsen, slik at det oppstår et tydelig skille mellom ansikt og hals, forteller Wickmann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer