Sminketrend:

Sminketrend: - Vi er drittlei og vil ha glam

Sesongens trendbilde bugner over av farger. Det er ikke tilfeldig!

SMINK DEG GLAD: Sesongens fargetrender er ment å gjøre oss gladere! FOTO: NTB
SMINK DEG GLAD: Sesongens fargetrender er ment å gjøre oss gladere! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Har du også lagt merke til at det er mer farger overalt? Etter et langt år med pandemi, virker det som om hele verden er innstilt på bedre tider. Vi er klare for at livet skal smile igjen - og en mer fargerik tilværelse skaper nettopp den effekten.

Det er ikke tvil om at sesongens trender er av den fargerike sorten. Catwalken for sesongen bugnet over av sterke farger - og Instagram-feeden vår er full av knæsj sminke!

- Farger har positiv innvirkning på oss

Ifølge kreativ direktør i Koi Colour Studio Dagny Thurmann-Moe, også kjent som «Farge-Dagny», er vi mer enn klare for fest og farger.

- Vi har vært gjennom en joggedressfase med fokus på hudpleie og lite sminke, men nå er vi drittlei og vil glamme opp, sier hun til KK.

- Alle farger har positiv innvirkning på oss, i motsetning til gråskalaen. Det er en veldig naturlig respons på unntakstilstanden vi har vært i. Fargene kommuniserer glede, lekenhet, entusiasme, fest og moro. Akkurat det vi vil ha nå!

Det er ikke bare det at farger generelt påvirker humøret vårt, men de ulike fargene signaliserer også ulike ting. Thurmann-Moe kan fortelle at gult står for optimisme, mens rødt gir kraft. Blå er en mer seriøs og kompetent farge, mens grønn er en omsorgsfull farge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer