Sminketrend går viralt, men funker det?

– Huden føles tørr og den ser mildt sagt grusom ut.

NY SMINKETREND: En Tik Tok-bruker ved navn Jarida har delt et tips som funker så godt for henne, men som for oss høres veldig rart ut. Nå har en makeupartist testet trenden. Les mer om resultatet nede i saken. Foto: NTB Scanpix
NY SMINKETREND: En Tik Tok-bruker ved navn Jarida har delt et tips som funker så godt for henne, men som for oss høres veldig rart ut. Nå har en makeupartist testet trenden. Les mer om resultatet nede i saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du hørt om Tik Tok? Det er en app hvor du kan dele alle mulige videoer. Mange deler morsomme snutter, mens andre deler tips og triks. Nylig oppdaget vi en video laget av ei jente ved navn Jarida.

Så langt har nærmere 500 000 mennesker gitt videoen et liker-klikk. Mange har også testet tipsene Jarida deler i denne Tik Tok-videoen. Noen mener det funker kjempebra, men selv er vi litt skeptiske.

Tipset til Jarida er nemlig å starte sminkerutinen din på følgende måte:
1. Ta på fuktighetskrem
2. Påføre pudder
3. Spray på settingspray
4. Ta på primer
5. Legg foundation på

Selv har jeg lært at man skal begynne med sine flytende produkter og deretter påføre alt som er i pudderform, men her blir altså alt gjort litt hulter til bulter. Jeg spurte derfor noen makeupartister om de mener det er noe hold i dette sminketipset.

– Dette er veldig vanskelig å svare på fordi det kan gi forskjellige resultat på forskjellige mennesker. Det kommer helt an på hvilke hudtype du har eller hvilken tilstand huden er i, sier makeupartist Tomas Erdis.

Han legger til at han ikke tror på regler innen makeup.

– Jeg bruker jo leppestift som rouge eller øyeskygge, maskara som brynsgele, elle røyeskygge som leppestift. Det er bare en måte å finne ut om dette faktisk funker for deg, sier Erdis og hinter om at man rett og slett bare må teste ut tipsene og se om det funker!

Sminketrend går viralt, men funker det?

Heldigvis tok makeupartisten Tone Skipa på seg den oppgaven på strak arm. For som hun sa da vi spurte henne om fenomenet: «Dette må testes ut før jeg kan gi et svar på det.»

Kort tid etterpå kom følgende melding fra skjønnhetseksperten:

– Den funker overhodet ikke! Huden føles tørr og den ser mildt sagt grusom ut. Knudrete og fæl der hår og porer blir fremhevet. Vanskelig å få på foundationen også! Anbefales ikke!

Som makeupartist har Skipa testet en rekke fremgangsmåter, og justerer gjerne rutiner etter sesong.

– For meg med voksen hud, er den perfekte sminken som holder hele dagen fremover nå følgende:

1. Serum med vitamin C for glød, samt et beroligende serum med fukt og en fuktighetskrem på renset, og eventuelt skrubbet, hud.
2. Solkrem med fysisk filter fungerer som primer. I tillegg vil den reflektere bort varmen slik at du unngår veldig rød og varm hud, samt at porene åpner seg for mye.
3. Foundation som gir fukt eller en CC-krem med smarttone som tilpasser seg huden min.
4. Concealer der det trengs.
5. Highlighterpenn rundt øynene, på haken og neseryggen.
6. Jeg unngår pudder, men bruker heller en settingspray eller fuktspray med mineraler over sminken slik at molekylene binder seg. Har testet et par av de nye som skal gjøre huden så fin i mange timer og skal passe for voksen hud. Men også de tørker ut huden, fremhever rynker og porer, samt gjør huden blank etter en times tid. Pudder gjør at huden stritter i mot, mens hud med mye fukt er i balanse, og da sitter også sminken bedre

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer