Tunge øyelokk:

Sminketriksene for deg med tunge øyelokk

- Dropp sminke der huden beveger seg mest.

TUNGE ØYELOKK: Det er ikke alltid så lett å sminke seg når lokkene begynner å synke, men ifølge ekspertene er øyesminke fult mulig! FOTO: NTB Scanpix
TUNGE ØYELOKK: Det er ikke alltid så lett å sminke seg når lokkene begynner å synke, men ifølge ekspertene er øyesminke fult mulig! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Plages du av at øyelokkene dine stadig blir tyngre? Da er du ikke alene! Hos noen av oss faller øyelokkene så tungt at de forstyrrer synet, mens andre irriterer seg mest av estetiske årsaker. Dersom du tilhører sistnevnte gruppe, kan løsningen være noe så enkelt som å legge om sminkerutinen din.

Vi har spurt makeupartistene om hvordan man kan sminke seg dersom man ønsker å lede oppmerksomheten vekk fra øyelokkene.

Makeupartist og kvinnen bak siden theresedombek.com, Therese Dombek, mener sminke kan gjøre mye dersom du plages av øyelokkene dine. Hun har to generelle tips å dele. Det første er å flytte fokus vekk fra øyelokkene og heller fokusere på andre ansiktstrekk.

EKSPERTEN: Makeupartist Therese Dombek. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist Therese Dombek. FOTO: Privat Vis mer

Det andre er følgende:

- Har du tunge øyelokk er trikset å unngå å legge for mye sminke der huden beveger seg mest, sier hun.

Årsaken til dette er at sminken omsider vil flytte på seg og legge seg ujevnt.

Slik legger du øyesminken

Ønsker du å fremheve øynene dine mener Dombek at du gjør lurt i å plassere sminke andre steder. Eksempelvis kan du legge fokus under øynene, på våtkanten, eller på bryn og vipper.

Så hvordan går man frem når man skal sminke øynene? Og hva gjør man med øyeskyggen?

- Dropp den! Den sklir bare av, sier makeupartisten og understreker at dette selvsagt er opp til hver enkelt.

- Et generelt tips er å huske at øyeskygger, vannfast eller ei, vil skli - uansett hva, sier hun.

Ønsker du mer definerte øyne, anbefaler hun heller en vannfast gel-liner på våtkanten oppe. Ellers er også det å legge litt ekstra sminke på bryn og vipper er supre måte å avlede oppmerksomheten på. For å få frem vippene dine anbefaler hun deg å begynne med en god vippetang. Pssst! Slik nailer du farget eyeliner!

- Vippetangen er dessuten fin dersom du har tunge lokk- den vil nemlig «åpne» blikket ditt, sier hun og legger til at du deretter kan legge vannfast maskara på øvre vipper, og trekke produktet godt ut på siden.

Derfor bør du velge vannfast!

Årsaken til at hun anbefaler vannfaste produkter er at du unngår at de smitter over på huden. Samtidig holder en vannfast maskara buen på vippene mye lengre enn en ikke-vannfast maskara.

- Det er et helt utrolig godt tips uansett om du har tunge øyelokk eller ei, sier hun.

Har du en highlighter tilgjengelig, er også dette et perfekt verktøy, mener makeupartisten. Hun anbefaler deg å plassere produktet innerst i øyekroken- noe som vil gi en liten og lekker gnist.

Men tilbake til å flytte fokuset. Her mener makeupartisten at øyenbrynene kan være supre «avledere».

- I stedet for å fokusere på øyelokk, kan du sørge for å perfeksjonere brynene dine. Det gjør at øyepartiet ser pent og forseggjort ut. Dette er noe som også kler alle kvinner i alle aldre, sier hun.

Trekk oppmerksomheten mot øyefargen og hud

Makeupartist Irina Jensen mener også at måten du sminker deg på kan påvirke hvordan øyelokkene dine fremstår. Jensen, som står bak siden irina-jensen.com, legger frem følgende tips til deg som vil jukse vekk fokuset på øyelokkene.

EKSPERTEN:Makeupartist Irina Jensen. FOTO:Privat
EKSPERTEN:Makeupartist Irina Jensen. FOTO:Privat Vis mer

1. Lag en illusjon om at øyene er mer åpne: Makeupartisten sier seg enig med Dombek, man kan med enkle grep lage inntrykk av mer åpne øyne.

- Her er vippeextensions på ytterste vippekant helt supert, sier hun. Er du ikke så glad i løsvipper kan du bruke et ekstra lag av maskara på ytterste vipper i steden for, tipser hun.

2. Trekk fokuset mot øyefargen din: Du kan også trekke fokus mot øyenfargen din (i stedet for øyelokkene) ved hjelp av øyenskygge mener makeup artisten. Hennes anbefaling er å velge farger som komplimenterer øyene dine. På denne måten kommer nemlig irisen best frem.

- Generelt pleier «nøytral» grå, oliven, bronse og lilla å være gode farger, tipser hun. Pssst! Slik finner du den beste øyeskyggen til din øyefarge

Makeupartisten mener dog at man bør unngå de mørke tonene.

- Det er mulig å legge en mer dramatisk skygge selv om man har tunge lokk, men det vil være utfordrende dersom man ikke er sminkør, sier hun.

3. Fokuser på hud: Et annet triks er ifølge makeup-artisten å fokusere på huden.

- Fokus på en sunn, glødende hud er både viktig og trendy, tipser hun. For å få til dette anbefaler hun å investere i gode hudkremer og peeling.

4. Fokuser på det du liker best på deg selv: -Liker du leppene dine, kan du trekke oppmerksomheten mot de. Gå for en fargerik leppestift eller tint som gir en fin naturlig farge, anbefaler makeup artisten. Pssst! Slik legger du perfekte røde lepper

Ønsker du en mer dempet look, råder hun til å blotte leppestiften ved å klemme leppene mot et papir.

- Hva er det «verste» man gjør hvis man ikke vil fremheve tunge øyelokk?

- Å bruke mørke farger i kombinasjon med fete kremer. Sminken vil generelt sitte dårlig på fete kremer, og da ender man opp med mørk sminke klint utover. Et tips er å heller legge en gel som hudpleie. Gelen er ikke fet, og sminken vil feste seg bedre, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer