Klær

Smykk dine klær

Ta en knapp og la den vandre. Ta fram din kjedeligste topp og sy på alt du finner i roteskuffen. På 1-2-3 har du en helt ny garderobe.

Smykk dine klær
Publisert
Sist oppdatert
Det er ofte detaljene som avgjør hvor vellykket et antrekk er. Finn fram alt du har av gamle knapper, brosjer, tøyrester og gullbånd, eller finn det i nærmeste hobbybutikk eller på loppemarked. Nøkkelordet er farger og bling bling-effekter.

Ta så fram en fin bomullsgenser, som kanskje er pudderfarget, en farge som er veldig in nå, og sett i gang med nål og tråd. På kort tid er en anonym genser forvandlet til noe fargesprakende og originalt.

Synes du dette virker sært, kan du trøste deg med at det er slik motebildet er anno 2006. Og hvem ønsker ikke å gjenskape stilen til stjernene du ser på glanset papir i alle magasinene?

Disse dingel dangel-impulsene stammer opprinnelig fra 60-tallet. Moteskaperen Paco Rabbane viste en mannekeng i en kjole laget av aluminiumsplater i 1968. Den gang var flere inspirert av science fiction-estetikken.

Og hippiene hentet inspirasjon fra både folklore og det psykedeliske. Felles for denne epoken er forkjærligheten for å sy tilbehøret på klærne. Hva synes du for eksempel om en lue der paljettene henger ned i pannen? Eller en kjole pyntet med kniplinger og dusker?

Motehusene holder en lav profil på tilbehør nå. Det fineste tilbehøret er faktisk sydd rett på klærne. Gullenker, knapper og store blomster er å finne hos flere av de store moteskaperne. Den mest spennende varianten har Louis Vuitton, som presenterer en merkverdig kolleksjon av 80-tallets fargekart, 60-tallets kjolelengde, samt impulser fra prærien og verdensrommet. Vive la difference!

Se selv på bildene fra catwalken med moten for våren og sommeren og hent inspirasjon.

Dette trenger du:
 • Knapper
 • Plastikkbiter
 • Brosjer
 • trekuler
 • Eller du kan lese boken 1001 knapp av moteviteren Kiki Sørum.  Louis Vuitton vår- sommer 2006. Plastikkbiter og glassperler til pynt.
  Louis Vuitton vår- sommer 2006. Plastikkbiter og glassperler til pynt. Vis mer
  Louis Vuitton vår- sommer 2005. Knapper som beltemotiv.
  Louis Vuitton vår- sommer 2005. Knapper som beltemotiv. Vis mer
  Louis Vuitton vår- sommer 2006. Plastikkbiter og knapper er sydd på kjolen.
  Louis Vuitton vår- sommer 2006. Plastikkbiter og knapper er sydd på kjolen. Vis mer
  Etro vår- sommer 2006.
  Etro vår- sommer 2006. Vis mer
  Skuespilleren Sharon Stone er Dior nye ansikt inne makeup og har på seg moteriktig topp med paljetter.
  Skuespilleren Sharon Stone er Dior nye ansikt inne makeup og har på seg moteriktig topp med paljetter. Vis mer
  Etro vår- sommer 2006.
  Etro vår- sommer 2006. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer