Klær

Smykk dine klær

Ta en knapp og la den vandre. Ta fram din kjedeligste topp og sy på alt du finner i roteskuffen. På 1-2-3 har du en helt ny garderobe.

Smykk dine klær
Publisert
Sist oppdatert
Det er ofte detaljene som avgjør hvor vellykket et antrekk er. Finn fram alt du har av gamle knapper, brosjer, tøyrester og gullbånd, eller finn det i nærmeste hobbybutikk eller på loppemarked. Nøkkelordet er farger og bling bling-effekter. Ta så fram en fin bomullsgenser, som kanskje er pudderfarget, en farge som er veldig in nå, og sett i gang med nål og tråd. På kort tid er en anonym genser forvandlet til noe fargesprakende og originalt. Synes du dette virker sært, kan du trøste deg med at det er slik motebildet er anno 2006. Og hvem ønsker ikke å gjenskape stilen til stjernene du ser på glanset papir i alle magasinene? Disse dingel dangel-impulsene stammer opprinnelig fra 60-tallet. Moteskaperen Paco Rabbane viste en mannekeng i en kjole laget av aluminiumsplater i 1968. Den gang var flere inspirert av science fiction-estetikken. Og hippiene hentet inspirasjon fra både folklore og det psykedeliske. Felles for denne epoken er forkjærligheten for å sy tilbehøret på klærne. Hva synes du for eksempel om en lue der paljettene henger ned i pannen? Eller en kjole pyntet med kniplinger og dusker? Motehusene holder en lav profil på tilbehør nå. Det fineste tilbehøret er faktisk sydd rett på klærne. Gullenker, knapper og store blomster er å finne hos flere av de store moteskaperne. Den mest spennende varianten har Louis Vuitton, som presenterer en merkverdig kolleksjon av 80-tallets fargekart, 60-tallets kjolelengde, samt impulser fra prærien og verdensrommet. Vive la difference!Se selv på bildene fra catwalken med moten for våren og sommeren og hent inspirasjon. Dette trenger du:KnapperPlastikkbiterBrosjertrekulerEller du kan lese boken 1001 knapp av moteviteren Kiki Sørum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer