Tilbehør

Smykkene som tryller om kjolen

Et halskjede kan løfte den fra «fin» til «fantastisk».

Publisert
Sist oppdatert
Som KK.no tidligere har skrevet – du trenger ikke kjøpe ny julebordkjole i år. Så lenge du har det rette tilbehøret, er det ingen som legger merke til at du trekker i filler fra i fjor. SE OGSÅ: Blir denne kjolen årets julebordhit?

Stort og smått

At tilbehøret kan gjøre stor forskjell, har du nok hørt mange ganger. Og en av de enkleste måtene å fornye en kjole på er ved å plusse på et halskjede.Foretrekker du en minimalistisk stil, er du nok glad for at de mindre accessoirene er tilbake. Men de digre statementsmykkene vi har sett nå sesong etter sesong, er selvfølgelig også invitert til julefesten.

Smykkene som gjør susen

Denne vinteren blir det både gull og sølv, perler og plast, fjær og dusker, stramme chokers og lange halskjeder. Finn din favoritt i bildeviseren under.

35 halskjeder:

Slik bruker du dem

 • Mindre smykker: Disse er perfekte til både klassiske og litt mer travle kjoler. En kjole med mye mønster og farger, krever ofte litt mer sobert tilbehør. Enkle smykker vil også understreke det rene og klassiske i en kjole.
 • TIPS: Lange halskjeder har en forlengende effekt. Det kan både smalne et rundt ansikt, strekke overkroppen og gi deg lengre hals.(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 • Kraftige smykker: Det er lenge siden «more is more»-bølgen slo inn over norskekysten, men det kan være greit å ha en gammel tommelfingerregel i minne – nemlig at store smykker bør få slippe å slåss om oppmerksomheten. I praksis betyr det at resten av accessoirene bør holde litt avstand. Dropp digre øredobber og hårstæsj, men kjør gjerne på med ringer og armbånd.
 • TIPS: Skeptisk til store halskjeder? Prøv et statementsmykke i samme farge som kjolen. Da går den litt mer i ett med omgivelsene, men vil likevel ha en fin effekt.

  Mer til julefesten

  Har du spørsmål om julebordantrekket? Send det til spor@kk.no – vår e-postadresse for lesere som har spørsmål om alt fra mote til trening. Vi har allerede svart på hvilken strømpebukse som ser penest ut til julebordkjolen, og hvordan du unngår statisk elektrisitet i skjørtet.Se også hvordan kleskjedene Vivikes, Lindex og Cubus og nettbutikken La Redoute ønsker å se deg kledd på julefesten. Nå er dessuten Versace for H&M-kolleksjonen også i butikk.- Jeg tipper vi får se mange i Versace-kjoler på årets julebord rundt om i landet, skriver Silje Pedersen, fersk moteredaktør i magasinutgaven av KK på bloggen sin her på KK.no.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer