Neglelakk på spray:

Snakker vi perfekte negler på 1-2-3?

Det høres genialt ut, men ekspertene er skeptiske.

NEGLELAKK PÅ SPRAY: Fancy negler er satt å bli en av 2018 store skjønnhetstrender. Vil neglelakk på sprayen hjelpe oss med dette? FOTO: NTB Scanpix
NEGLELAKK PÅ SPRAY: Fancy negler er satt å bli en av 2018 store skjønnhetstrender. Vil neglelakk på sprayen hjelpe oss med dette? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det hotteste innen neglelakk-trender kan se ut til å bli noe så spennende som en neglelakk i form av spray. Hvis dette betyr at vi kan si farvel til klumpete lakk og den kjedelige ventetiden er vi ganske gira. Pssst, har du fått med deg 2018 store skjønnhetstrender?

Men holder neglelakken det den lover? Ikke nødvendigvis. Det mener hvert fall Madeleine Forsell, som er negleekspert hos NeglAkademiet. Hun forklarer at sprayen første og fremst ikke er et nytt produkt. Tvert imot er det en modernisering etter air-brush trenden, som var en stor hit på 90-tallet. Den innebar ulike mønster på neglene, og prosessen gikk ut på å spraye neglen i én farge og deretter bruke stensiler og spray for å danne dekorasjoner.

EKSPERTEN: Negleekspert hos NeglAkademiet Madeleine Forsell. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Negleekspert hos NeglAkademiet Madeleine Forsell. FOTO: Privat Vis mer

Forsell forteller at spraylakken i dag har endret design, fra en slags spraypistol til en liten sprayboks.

Den moderne spraylakken markedsføres som et produkt det er lett å påføre, og som er spesielt egnet for dem som sliter med å legge den tradisjonelle lakken pent.

Men det er også her hun mener utfordringen ved produktet ligger.

- Problemet er at man fortsatt må legge en underlakk for at fargen skal få noe å feste seg på. Med andre ord kommer man ikke unna å lakke - og det kreves faktisk at man kan dette for å få et pent resultat, sier hun.

Du kan se hvordan spraylakken fungerer i videoen nedenfor:

LES OGSÅ: Dette sier neglene om helsen din

Derfor er overlakk et must!

Eksperten forklarer videre at en underlakk er helt nødvendig for å beskytte neglen, og ikke bare det, du må også legge en overlakk. Dette mener hun er nødvendig for at fargen ikke skal forsvinne når man vasker vekk det overflødige som kommer på huden rundt fingrene.

Videre forteller Forsell at lakksøl på huden kan by på flere utfordringer. Hun trekker frem at lakken kan være allergifremkallende på hudområdet - og det er lett å sløse betraktelig mer enn med en vanlig neglelakk.

- Faktisk kan du ende opp med å bruke dobbelt så mye som om du bare hadde lakket der du skulle, forklarer hun.

Eksperten er med andre ord ikke overbevist:

- Det er alltid kult når det kommer nye produkter på markedet, men det er dessverre ikke alltid de fungerer like godt som de utgir seg for å gjøre, sier hun.

LES OGSÅ: Slik fikser du tørre negler

-Kan gi ujevnt og noe rennende resultat

Presseansvarlig hos Neglakademiet Marianne Jemtegård er enig: Hun mener kvaliteten ikke holder mål.

Videre forklarer hun at viktige prinsipper for dem er at neglelakken er lett å påføre, gir god fargetetthet og samtidig har lang holdbarhet.

- Vår erfaring er altså at sprayen ikke strekker til på disse feltene, sier hun og forteller videre at de har fått tilbakemelding om både ujevnt og noe rennende resultat.

Derfor tror hun heller på den tradisjonelle påføringen med kost.

Hennes tips er å investere i et godt produkt med en god pensel, da mener hun nemlig at du ganske enkelt kan oppnå det perfekte resultat!

- Og det helt uten å måtte skrubbe rosafarge både av hender og baderom etter påføring, sier hun.

LES OGSÅ: Vi har testet ny neglelakk

- Tørket ikke fortere!

EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Chioma Anugweje. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Skjønnhetsblogger Chioma Anugweje. FOTO: Privat Vis mer

Skjønnhetsblogger Chioma Anugweje har også prøvd seg på spray-lakken, og heller ikke hun er imponert. Anugweje kan fortelle at den for henne hverken betydde plettfritt resultat eller kort ventetid.

- Den jeg brukte la seg ikke pent og tørket heller ikke fort, sier hun og legger til hun syntes også at den var vanskeligere å påføre og mer sølete.

Hennes råd er derfor også å gå for den klassiske lakken.

- Sett heller av litt tid til å påføre denne, så blir det ikke så mye søl, sier hun.

LES OGSÅ: Trikset som gjør at neglelakken tørker fortere

- Ingen quick fix

Hudterapeut og gründer av Beths beauty Elisabeth Lein Oksvik synes det er gøy med negle-trender, men har ikke testet sprayneglelakken selv.

Av erfaring tror hun ikke at dette er en bedre løsning, da det krever litt jobb for å få neglelakk til å sette seg pent. Pssst, har du hørt om negleconcealeren?

- For et godt feste og en viss holdbarhet, er det først og fremst viktig at man sørger for at neglen er fri for fett, forklarer hun.

Når du har fått neglen ren, mener hun dessuten at det kan være lurt å smøre rundt neglen slik at den overflødige lakken ikke fester seg på huden.

- Er dette noe dere tenker at dere kommer til å ta inn?

-Nei. For et godt resultat må man som nevnt uansett stelle neglebånd og negler. Dessuten er vi ute etter produkter som sitter godt og varer lengst mulig, så her tror jeg spraylakken kommer til kort. ​

LES OGSÅ: Slik legger du perfekt neglelakk!)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer