VÅRMOTEN: Her er en smakebit på hvilke topp 10 trender du kan vente deg den kommende sesongen. Foto: All Over Press
VÅRMOTEN: Her er en smakebit på hvilke topp 10 trender du kan vente deg den kommende sesongen. Foto: All Over Press Vis mer

Vårens Trender

Sniktitt på vårens trender

Her får du en pekepinn på hva du kan vente deg den kommende motesesongen.

Publisert
Nå gleder vi oss stort til våren kommer! Lettere materialer, lysere farger og småsko er bare noen av tingene vi ser frem til.

Er du nysgjerrig på hva som blir de største trendene denne sesongen?

Her er en trendrapport fra catwalken som oppsummerer de heteste trendene for våren 2013.

LES OGSÅ: Her er vårens it-jakke

Vårens topp 10 trenderMønster


Sesongens mønster går på kryss og tvers og kommer i stort sett alle farger og former. Hos Acne, Dolce & Gabbana og Marc Jacobs er det stripene som dominerer. Se også opp for rutene, blomstene og ikke minst sammensetningen av farger og mønstre som hos Proenza Schouler og Preen, hvor også dyremønsteret sniker seg inn.

Volanger


Designerne har virkelig lagt sin elsk på rysjer og volanger i kommende sesong. Vi ser dem rundt halslinninger og på ermer hos blant andre Gucci, Chloé, Burberry, Givenchy og Acne. Volanger ser du også som påsydde applikasjoner på skjørt og kjoler som på Balenciagas høye splitter.

Skinn


Vi elsker skinn! Og det beste er at trenden er like aktuell i vår som den har vært i høst og vinter. Skinnet viser seg i ulike farger og stiler. Dette så vi hos blant andre Saint Laurent, Marni og Mulberry.

Maskulint


En sesong uten at alfakvinnene viser sin styrke på catwalken, er ingen god sesong. Det maskuline møtet med det feminine når nok en gang nye høyder! Victoria Beckham hevet sin dress med en sexy bh under og YSLs berømte "Le smoking" fikk en 70-tallsmakeover. Trenden var sterkt representert hos blant andre Hadier Ackermann.

LES OGSÅ: Klart du kan bruke hvitt nå!

Farger


Tenk mono og kle deg i én farge fra topp til tå. Men for all del, miks gjerne også sesongens sterke farger om hverandre som hos Diane von Furstenberg og Marc by Marc Jacobs, eller sjekk ut Stella McCartney og Balenciaga for inspirasjon.

Cut outs


Det er helt klart at vi vil se hud i sommer! Plagg med utskjærte deler har absolutt funnet sin plass denne sesongen. Både midje, bryst og rygg skal vises i små doser. Designere som Victoria Beckam, Alexander Wang, Carven og BCBG går sterkt inn for denne trenden.

Transparent


Denne våren og sommeren gjør gjennomsiktige plagg og detaljer sin entré nok engang. Gå for lag på lag, romantiske blonder og en sløret stil. Skapre og rene linjer er også en trend som dominerer. Hent inspirasjon hos designere som Robert Cavalli, Reed Krakoff og Akris.

Orientalsk


Vend nesen østover og hent inspirasjon fra Asias tradisjonsrike mønstre og former. Volum, linjer, farger og nydelige broderte stoffer sto høyt i fokus når designere som blant annet Etro, Prada og Emilio Pucci viste sine kolleksjoner på catwalken. Kimonoer, origamilignende skjørt og kjole over bukse er bare en liten smakebit på hva som ble vist.

Retro


Sesongens trender handler ikke bare om nåtiden, den tar oss også med tilbake i tid. Vi ser hint av 40-tallets stramme og 50-tallets myke trekk. 60-tallets Mod-stil er sterkt representert og selvfølgelig 70-tallet med sine velkjente silhuetter. Bottega Veneta, Prada og Dolce & Gabbana viser veien.

Oversized


Stort skal det være, særlig oventil med store voluminøse jakker og topper. Blazere med store skuldre, strukturerte topper og oppblåste jakker er hete trender fra Balmain, Balenciaga og Christopher Kane. Kjærestens bukser kan du absolutt låne i sommer også! Store, avslappede dressbukser med kort topp og blazer over — det kan ikke bli kulere!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer