Solbriller

Solbrillen alle kler

Cateye-fasongen passer til nesten alle ansiktsformer - og trekker blikket ditt oppover.

CATEYE-IKON: Burlesquedanser og modell Dita Von Teese elsker sine cateye-formede solbriller og har dem i alle slags varianter.  Foto: All Over Press
CATEYE-IKON: Burlesquedanser og modell Dita Von Teese elsker sine cateye-formede solbriller og har dem i alle slags varianter. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Akkurat som det kan være krevende å finne riktig lesebrille til ditt fjes, kan det være en utfordring å finne de riktige solbrillene. Formen, glasset, fargen og størrelsen skal være riktig. Ja, også var det dette med pynt, dill og strass, da.

Ja eller nei?

Våren- og sommerens solbrilletrender tar oss tilbake til 1940-, 1950 og 1960-tallet og er et slags nikk til motehusenes historie.

Og aller mest fremtredene blant sesongens solbrilletrender, er «cateye»-formen. Akkurat dét kan du prise deg lykkelig over. Det er nemlig en fasong som kler alle, skal vi tro ekspertene.

– Cateye-formen er absolutt tilbake! Og folk våger å bruke dem nå, sier Kristina Dysevius, training manager i Luxottica.

LES OGSÅ: Noe har skjedd med solbrillene

DRAMA: Hun har formen inne, Dita Von Teese. I år kan du dog velge mindre dramatiske varianter enn Von Teese ser ut til å foretrekke – eller gå «all out» om du tør. Foto: All Over Press
DRAMA: Hun har formen inne, Dita Von Teese. I år kan du dog velge mindre dramatiske varianter enn Von Teese ser ut til å foretrekke – eller gå «all out» om du tør. Foto: All Over Press Vis mer

Kledelig og feminin

Også hun priser seg lykkelig over at nettopp denne fasongen er så hot i vår.

(Saken fortsetter under bildet.)


– Som jente er det lettere å kle cateye enn mange andre brilleformer, for eksempel runde modeller, som fort tynger og ser litt triste ut, sier hun.

Cateye-formen trekker derimot blikket litt oppover i ytterkantene, og du får et mer løftet og feminint uttrykk.

Se lekre cateye-kjøpetips her:LES OGSÅ: Ta vare på de runde brillene

Mer moderne former

Selv om formen er av den historiske sorten, har den fått en mer moderne vri i vårens trendbilde.

Vi ser ikke bare ekstreme cateye-former som i retroinspirert mote, men også hint av cateye på mer moderne former, sier Dysevius.

Hun forklarer også at solbrillene blir noe mindre i år.

– De har krympet litt, ja. Vi selger fortsatt en del store briller også, men det er mindre av det.

Både størrelsen, pynten, formen og logoene er mer moderate og forsiktige enn de har vært før. Ikke så flashy, men veldig stilfulle og med en god dose personlighet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer