Solbriller

Solbrillene du vil bo i denne våren

Jakten på de perfekte solbrillene er over. Vi har funnet dem for deg.

PÅ NESEN: Jenny Skavlan falt blant annet for disse spreke solbrillene fra Dolce & Gabbana. Foto: Per Ervland
PÅ NESEN: Jenny Skavlan falt blant annet for disse spreke solbrillene fra Dolce & Gabbana. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ifjor var det retroglam fra 70-tallet som gjaldt. Vi så mye plastikk, tradisjonelle pilotbriller og ulike typer steiner. Men hva er det vi skal putte på nesen denne våren?

Hippie-briller

KK.no tok turen på brillevisning for å finne ut hva som gjelder denne sesongen.

- Det er tre trender som peker seg ut: Farger, tynnere stenger og unikhet, forteller Camilla Nielsen, Trade Marketing Manager i Luxottica-gruppen.

Hvite solbriller har blitt en hit i Italia, og nå er trenden på vei inn igjen.

Og der vi ifjor gikk rundt med retrosolbriller inspirert av det glamourøse 70-tallet med Farrah Fawcett-Majors i spissen, er det denne gangen hippie-kulturen som får sin tilbakekomst. Mønstrene er fargerike og psykedeliske, fargene sterke og modellene helsprø. Dolce & Gabbana tilbyr sogar en «to-i-en-brille», hvor to solbriller er festet utenpå hverandre.

Gull på nesen?

De store merkene tilbyr stadig flere limited edition solbriller, for eksempel varianter i ekte gull.

- Ray Ban kommer med en modell i hvitt gull som det bare tilbys 6000 av på verdensbasis, mens Dolce & Gabbana tilbyr en variant i hvitt gull. Tiffany's er et eksklusivt merke som tilbyr solbriller i den øvre prisklassen. Her kan du blant annet kjøpe solbriller med medfølgende charms, slik at du kan bytte dem ut etter dagsformen, fortreller Nielsen.

Les også: Trendene vi lengter etter

Jenny mister brillene

En av dem som har falt for de mange spreke solbrillene, er skuespiller og designer Jenny Skavlan.

- Solbriller kan absolutt forsterke et antrekk. Jeg er ganske bevisst på hva jeg liker og ikke. Runde John Lennon-solbriller er veldig kult, det samme med modeller som er rette øverst, sier Jenny, som har mange par solbriller hjemme.

Død Snø-stjernen har imidlertid en lei tendens til å miste solbrillene sine.

- Jeg mistet seks par solbriller når bagasjen min forsvant etter en ferie i Egypt i vinter, forteller hun.

På solbrillevisningen fant hun imidlertid mange nye favoritter blant merker som Ray-Ban, Prada, Dolce Gabbana, Versace, Tiffany og Ralph Lauren.

Se smakebiter fra vårens solbrillemote her:Slik finner du et par du er fornøyd med:Det aller viktigste er at glasset i solbrillene fjerner all UV-stråling. Se etter CE-merket på solbrillene. Hvis du har det med å være uheldig og mister solbrillene i bakken fra tid til annen, sørg for å kjøpe briller med ripesikre og splintsikre glass. Solbrilleglass laget av polycarbonat er det beste, mens polariserte filtre sikrer at skinn og reflekser forsvinner som dugg for solen.

Pass på at brillene passer til ansiktsformen din. Har du et rundt ansikt, kan du balansere dette med litt kantete solbriller. Et langt og kantete ansikt kan mykes opp med rundere former. Brillene skal føles behagelig på nesen, ved tinningen og bak ørene. Brillene skal ikke skli på neseryggen. Dette kan optikeren hjelpe deg med.

Les også: Nerdebrillene er tilbake
Sørg for at brillene har god fargegjengivelse. Gjengivelsen av signalfargene rødt, grønt og blått på en korrekt måte er en forutsetning for gode solbriller.

Brillene bør også ha tilfredsstillende optisk glasskvalitet. Er glassene av dårlig kvalitet, vil en rund sol kunne bli forandret til en oval sol. Optisk slipte glass sikrer perfekt billedgjengivelse og komfort.

Husk at det er mulig å få styrkekorreksjon på både solbriller og solkontaktlinser.

Første versjon av denne solbrilleguiden sto i kk.no 29. januar i år.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer