Mote & Trender

Solidarisk shopping

Trodde du det var nok å være motebevisst? Nå skal du også være samfunnsbevisst.

Publisert
Sist oppdatert
Trenden sier at du skal tenke miljø og solidarisk handel, også når det gjelder motebildet. Nå er det nemlig mer status å vise synlig sympati for miljøet på t-skjorta enn å gå med bildet av favorittbandet. Det er hot å tenke veldedighet. Bono, David Beckham, Elle Macpherson og Natalie Portman er bare noen kjendiser som er bevisste på hvor materialet fra klærne deres kommer fra og om klesprodusentene gir prosenter til veldedighet. Da Bono lanserte RED, som er et samarbeid med kleskjeden Gap, Armani, American Express og Converse, viste han en gang for alle at solidarisk handel er mer aktuelt og trendy enn noensinne. RED er nemlig et konsept som gir penger til DATA (Debt, Aids, Trade, Africa). Så hver gang du kjøper produkter fra disse merkene har du samtidig bidratt med en liten pengesum til de trengende. Og Bono er ikke den eneste som synes dette er en god idé. Til og med kona til Bono, Ali Hewson, har engasjert seg og lansert et eget organisk klesmerke. Edun heter merket, som er naken baklengs på engelsk. Materialene kommer fra familiedrevne fabrikker i Sør-Amerika og Afrika.Merker som Malene Birger, La Redoute, Fretex, Pilgrim og Sally Ann bidrar også med solidarisk handel. Hver gang du kjøper produkter fra disse, vet du samtidig at du har gitt en liten slump med penger til trengende mennesker. Det er med andre ord ikke trendy å gå med beltespenner det skriker logoer som Dior, Dsquared og Diesel på. Nå skal du vise omverdenen at du bryr deg om andre enn deg selv. Nå er logoer som fair trade og det røde kredittkortet til American Express, som gir en prosent av kjøpesummen til the Global Fund, et bedre alternativ. Ønsker du å slenge deg på trenden? Les mer om merkene som støtter og bidrar til solidarisk handel her:www.sallyann.nowww.fretex.nowww.laredoute.nowww.bymalenebirger.comwww.gapinc.com/redwww.joinred.comwww.edun.ie

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer