Artikkelen kan inneholde annonselenker

Solkremene som beskytter best

Solkrem er den viktigste beskyttelsen mot hudkreft og aldringstegn.

SOLKREM: Mye har skjedd med solkrem de siste årene, sofistikerte formler gjør dem til en fryd å bruke FOTO: Bottega Veneta
SOLKREM: Mye har skjedd med solkrem de siste årene, sofistikerte formler gjør dem til en fryd å bruke FOTO: Bottega Veneta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi går mot varmere tider og høyere UV-stråling. Det betyr at det er enda viktigere å beskytte seg godt mot solens stråler enten du skal kose deg hjemme eller planlegger tur til "syden".

Den beste grunnen til at man bør beskytte seg er for å unngå hudkreft, men en god bonus er at man beskytter huden mot aldringstegn som linjer, rynker, pigmentering og andre solskader.

Solen er den eksterne faktoren som påvirker huden vår mest og den beste beskyttelsen får man ved å bruke antioksidanter, som for eksempel C-vitamin i et serum, i kombinasjon med solkrem.

Unngå uren hud ved bruk av solkrem

Det er mange som kvier seg for å bruke solkrem, fordi man opplever å få kviser. Det beste man kan gjøre for huden er å rense den mildt, men godt, dette gjelder spesielt når man bruker solkrem. Bruk gjerne en oljebasert rens, etterfulgt av en rens som passer hudtypen. For hudtyper som er disponert for kviser er en rens med salisylsyre et veldig godt valg for å motvirke kviser.

Noen av sesongens beste solkremer

Det er lurt å bruke en høy faktor, rett og slett fordi man sjelden smører seg så godt at man får den faktoren som står på produktet. Om man bruker SPF50 er man dermed sikret å få god beskyttelse, samtidig som man kan få farge.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 har en superlett formel, en lys, gul kremtekstur som tørker semi-matt på huden. Teksturen føles som en helt vanlig, lett krem på huden. Lukten er ganske nøytral, formelen svir ikke i øynene og legger seg pent under sminke. Den inneholder solfiltre som beskytter godt både mot UVA- og UVB-stråler. Formelen inneholder også antioksidanter og passer alle hudtyper. Har man spesielt fet eller kombinert hud kommer denne solkremen også i en gélkrem, som kan passe bedre for disse hudtypene.

Kiehl's Ultra Light UV Defense SPF50
Kiehl's Ultra Light UV Defense SPF50 Vis mer

Skincity SPF 50 Light Emulsion er en lett, lys, gul krem som ikke føles på huden etter at man har påført den. Den tørker ganske matt og passer godt for normal, kombinasjonshud og fet hud. Formelen svir ikke i øynene. Produktet har gode solfiltre som beskytter godt mot UVA- og UVB-stråler. Inneholder også antioksidanter.

Skincity SPF 50 Light Emulsion
Skincity SPF 50 Light Emulsion Vis mer

Dermalogica Oil Free Matte SPF30 har en lett, oljefri formel for fet og kombinert hud. Denne trekker kjapt inn i huden og etterlater den matt. Formelen har gode solfiltre som beskytter mot UVA- og UVB-stråler, samt beroligende panthenol og antioksidant C-vitamin. Denne solkremen skal passe spesielt godt for voksenakne, men har en formel som de fleste hudtyper kan like. Den er også lett å påføre igjen utover dagen, uten å bli seig eller klissete.

Dermalogica Oil Free Matte SPF30
Dermalogica Oil Free Matte SPF30 Vis mer

Om man er glad i BB/CC-krem er Avéne B-Protect SPF50 perfekt. Formelen kommer ut hvit, men tilpasser seg hudtonen og gir en jevn og fin hudtone. Den passer best lysere hudtoner og burde kommet i flere nyanser. Teksturen er lett og trekker kjapt inn, den etterlater huden relativt matt. Formelen svir ikke i øynene. Produktet dekker som en BB/CC-krem, men ønsker man mer dekk er den også et godt grunnlag for sminke. Inneholder gode filter som beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Passer for alle hudtyper.

Avéne B-Protect SPF50
Avéne B-Protect SPF50 Vis mer

La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50 er for litt tørrere og modne hudtyper, som trenger god fukt, uten at kremen føles fet eller som en «hinne» på huden. Denne solkremen legger seg veldig godt under sminke. Den kan svi litt om man får den i øynene, men dette er veldig individuelt. Solkremen tørker semi-matt og har en nøytral lukt. Teksturen er kremet, men trekker kjapt inn i huden. I tillegg til gode solfiltre som beskytter mot UVA- og UVB-stråler inneholder formelen hyaluronsyre og antioksidanter.

La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50
La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50 Vis mer

En solstift som Elizabeth Arden Targeted Sun Defense Stick SPF50 er et «must» på påskeferien. Denne er enkel å ta med på tur og enkel å sveipe over ansikt og lepper utover dagen for å sørge for at man er godt beskyttet. Den inneholder solfiltre som beskytter mot UVA- og UVB-stråler, samt antioksidanter og gir en lekker, diskrét glans på huden når den påføres. Stiften har den velkjente 8 Hour-duften.

Elizabeth Arden Targeted Sun Defense Stick SPF50
Elizabeth Arden Targeted Sun Defense Stick SPF50 Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer